האיחוד האירופאי

כשכישרון וכבוד לסועד מסתחררים יחד על אותה צלחת: דניאל שק ביקר בקפה אירופה החדש

קפרזה מטורפת של קפה אירופה. צילום: אנטולי מיכאלו
קפרזה מטורפת של קפה אירופה. צילום: אנטולי מיכאלו
13 במאי 2014

יש המון דברים שאפשר ללמוד מקריאת תפריטים. התפריט של קפה אירופה גרסת 2.0 מודפס על דף פשוט, מנוסח ללא הצטעצעויות ומחולק לא על פי סדר הארוחה, צורות בישול, חומרי הגלם או גודל המנות, אלא על פי המחיר: מ- 19 ועד 69 שקלים. עיון בתוכן מלמד שהמחירים הצנועים לא באים על חשבון חומרי הגלם או המקוריות של המנות. האמת היא שבא לך להניח את מגילת ההפתעות הזו בצד ולבקש מהמלצר שפשוט יביא אחד מכל דבר.

במקומות רבים נפוץ הרעיון שמסעדות עילית פותחות מסעדות-לווין שבהן אפשר להתבשם בכישרונו של שף מפורסם בלי שתצטרך קודם להתחנף לבנקאי שלך. גם אם לא זו הייתה הכוונה, החיבור בין קפה אירופה, המוסד עם הווייב שכבר בנה לעצמו קהילת נאמנים, לבין שרון כהן, המייסד של מסעדת שילה הנהדרת, יצר בדיוק את זה. מקום לבלות בו ערב, עם שירות מצוין, מוסיקה טובה ואוכל חסר פשרות. היינו ארבעה אנשים, הזמנו 12 מנות ושתינו יין טוב בכוסות. כל זה במחיר של כ-150 ש"ח לאדם.

התובנה העיקרית מהביקור בקפה אירופה היא שגם אם מוותרים על חומרי הגלם היקרים והנוצצים ביותר, אפשר לייצר תפריט מרתק באמצעות תעוזה, יצירתיות ומיומנות. ומסתבר שגם במחירים האלה אפשר להציע מנות שמורכבות לא רק מ-"חגיגת עלים ירוקים" או "חציל בלדי בסגנון שלנו". יש הרבה ירקות (מעולים) בתפריט, אבל יש גם המון פירות ים ודגים, שהיו ונותרו תחום המומחיות הבלתי מעורער של השף שרון כהן, ובשר באיכות טובה. ב- 29 ש"ח תקבלו, למשל, שיפוד קלמרי מאיכות כה טובה עד ששני המטבלים הטעימים המוגשים לצדם לא ממש נחוצים. הודות לטיפול מיומן הם מלאי טעם ועסיסיים עם ניחוח נעים של הצריבה על הגריל.

בקטגוריה מעל 39 ש"ח מוצעת מנה של אספרגוס, קרם כרובית, ביצה רכה וטוביקו שחור. תחשבו על החוצפה שצריך כדי לשים ביחד שני ירקות בעלי טעם מובהק כמו אספרגוס וכרובית. האספרגוס יורד מהגריל פריך ובצבע ירוק עז וקרם הכרובית הוא יותר כרובית מקרם. הצלחת יפה, המנה נדיבה ובשילוב עם ביצה נימוחה וגבשושיות ביצי הדגים ההרמוניה בטעמים ובמרקמים מושלמת.

על מדף ההפתעות מצאנו מנה נהדרת הנקראת טרטר בורגר. כאילו נעשו כל ההכנות להתקין המבורגר מעולה, אבל ברגע האחרון אמרו "למה בעצם לבשל את הדבר הנהדר הזה"? התוצאה היא טרטר קצוץ גס ומתובל במידה שלא תאפיל על טעמו של הבשר שנערם על גבי לחמנייה רכה וענוגה מרוחה באיולי חרדל ומקושטת בבצל מטוגן ופרוסת קורנישון (זה בסדר לקרוא לו מלפפון חמוץ, הוא לא ייעלב). משהו שאוכלים עם חיוך עד הביס האחרון. עוד מנה מתעתעת – מעורב בפיתה (וידוי: הכותב הוא ירושלמי) שבו דגים מחליפים את חלקי הפנים, צזיקי את הטחינה הדלילה, פטרוזיליה רעננה את הסלט העייף ורק הסחוג הוא אותו הסחוג. כל ביס מלמיליאן! והייתה גם מנה נהדרת של שרימפס וקלמרי ברוטב ממכר של פלפל חריף וגרידת הדרים (פירות ים כבר אמרנו?).

טרטר בורגר של קפה אירופה. צילום: אנטולי מיכאלו
טרטר בורגר של קפה אירופה. צילום: אנטולי מיכאלו

על מדף המנות הפראיות יותר פגשנו תבשיל של תמנונים, פרוסות של נקניקיות לבנות ותפו"א ברוטב יין אדום עז (69 ש"ח). הטעמים כאן חסרי עכבות, בוטים ומתריסים ואיכשהו זה עובד. קל לדמיין איזה איכר או דייג לחופי האוקיינוס זוללים את זה מתוך מסטינג וסופגים את הרוטב עם פרוסות לחם עבות.

מילת שבח לצוות המלצרים: שירות לא נמדד רק ביעילות ונימוס – זה רף המינימום – אלא בהתאמתו לאופי המסעדה ולאווירתה. בקפה אירופה זה פשוט עובד. האינטראקציה עם הצוות נעימה ולא פעם נדמה שהם יודעים מה נחוץ לך עוד לפניך. בתחילת שנות החמישים החליטו כמה מדינות באירופה להתאחד סביב שני משאבי יסוד חיוניים: פלדה ופחם. לימים זה צמח ופרח והיה לאיחוד האירופי. שרון כהן וקפה אירופה – להבדיל, ברור, להבדיל! – התאחדו סביב שני משאבי יסוד חיוניים מעולם המסעדנות: כישרון וכבוד ללקוח. נקווה שגם מהאיחוד המוצלח הזה יצמח משהו מהפכני ומאריך ימים שישפיע על חייו של הסועד התל אביבי.

אוכל – 9
אוירה ועיצוב – 8
שירות – 9
תמורה לכסף – 9
ציון כולל – 9

חשבון

סלסלת לחם – 19
קרפצ'יו ארטישוק – 29
שיפוד קלמרי – 29
אספרגוס קרם כרובית – 39
טרטר בורגר – 49
מעורב בפיתה – 49
שרימפס קלמרי חריף גרידת לימון – 49
קפרזה מטורפת – 59
תבשיל צוואר טלה – 69
תמנונים ונקניקיה – 69
ברולה קפה – 38
סברינה דיפלומט – OTH
כוס דורבליאנה – 37
2 כוסות הרי יהודה – 84
סטלה שליש – 26

סה"כ – 645

לקפה אירופה