תן ביס: הליין הביסקסואלי ביסי מתחדש

אחרי שבמשך שנים נזרק הקול הביסקסואלי לשולי הקהילה, הביסקסואליות מתחילה להרים את ראשה בגאווה. ליין הביסי מנצל את המומנטום ומכריז על מיתוג מחודש, בעלות חדשה ולוקיישן גדול יותר

הנשים שמאחורי הביסי. צילום: דין אהרוני רולנד
הנשים שמאחורי הביסי. צילום: דין אהרוני רולנד
12 בפברואר 2019

בשלוש השנים האחרונות נלחמת הקהילה הביסקסואלית בתל אביב על קיומה, אחרי שבמשך שנים אנשים אשר הציגו את עצמם כביסקסואלים נתקלו בכתף קרה בקהילה הגאה אשר הסתכלה עליהם כעל "מתנסים" וליחס של מי שמייצגים פנטזיות מיניות מצד הסטרייטים. מצעד גאווה בסימן ביסקסואליות ב־2017, ייצוג הולך וגובר בתרבות הפופולרית העולמית וסלבס שיוצאים מהארון כבר מתחילים להפנות את הזרקור לקהילה. בתיאום מושלם עם המגמה העולמית ועם ההכנות לאירוויזיון שייערך השנה בתל אביב, עובר כעת הליין הביסקסואלי Bisi מתיחת פנים הכוללת מבנה בעלות חדש, מיתוג מחודש ומעבר למיקום גדול יותר כדי לתת מקום לקהל המתרחב וכדי להשמיע את הקול שבמשך שנים נזרק לשוליים. 

"אין עדיין מספיק מודעות לקהילה הביסקסואלית", אומרת רעות נגר, פעילה חברתית בקהילת הלהט"ב והרכש החדש של הליין. "אנשים עדיין מזהים ביסקסואליות כבלבול או כבוגדנות, ואלו שטויות וסטיגמה. בתור לסבית אשר מאמינה שכולנו על הרצף הביסקסואלי ברמה כזאת או אחרת, ואני רואה נשים שחוששות להזדהות כביסיות. לרוב החשש מבוסס על חוויות לא נוחות בהקשר הזה".

"זה דומה למאבק הלהט"בי כולו", פוסקת נעמי סרוסי, ממייסדות הליין, "הקהילה הביסקסואלית צריכה להמשיך להילחם למען הזכויות שלה בתוך הקהילה, אבל אנחנו רוצות לעשות את זה לצד חגיגת הזהויות שלנו והצגת המגוון הקיים בקהילה המולטי משיכתית".

ביסי, המיתוג המחודש
ביסי, המיתוג המחודש

עם המצטרפות החדשות לליין מלבד נגר נמנות לי אלחסיד, ברמנית (לשעבר) הלוקחת חלק פעיל בהפקות האירועים, והנשק הסודי – עדי נוי, די.ג'יי היפ הופ מוכרת, ביסקסואלית מוצהרת הממונה על אוצרות האירועים והתוכן.

"המקום שמבקש לקבל החלטה ברורה ואחידה לגבי המשיכה של בני אנוש מתחיל להיעלם מהעולם. בעקבות השינוי התודעתי שמדינת ישראל עוברת הקהל שלנו גדל בצורה משמעותית ואי אפשר לא להתייחס לכך. חייבים לתת לו מקום", אומרת נוי. התוכן, היא אומרת, אמור להיות מעתה גורם משיכה משמעותי במסיבות: טווח מוזיקלי רחב שנע בין היפ הופ, אלקטרוניקה אפלה ואף מיינסטרים, מיצגים, אמנות חיה, שת"פים עם אמנים בקהילה ועוד הפתעות.

מעבר לאג'נדה הברורה שנצעקת חזק מאי פעם, קיים גם עניין הזמן שמשחק תפקיד מרכזי בשינוי הליין. "ליין צריך להתרענן כל שנה־שנתיים כדי להתפתח ולפנות לקהלים נוספים", מסבירה נוי. לדבריהן של הביסיות המסיבות אינן פונות רק לביסקסואלים והן קוראות לכל האנשים על הקשת המינית להגיע: "בסך הכל מדובר בפאן נטו".

ß ביסי, Rooms, קרליבך 7 תל אביב, מסיבה ראשונה במיתוג החדש בחמישי (14.2, יום האהבה

שלושה ליינים בי־פרנדלי

1. וירג'נס אייג'נסי 

אנשי/נשות הלילה/הדראג דור וקנין ותומר דאונוב מארגנות ערב אקספרימנטלי ומסקרן אחד לחודשיים בחלל האלפאבית. מעבר למסיבה הכיפית והמשוחררת הווירג'נס חורת על דגלו את היותו מקפצה לדי.ג'ייז, אמנים, יוצרים צעירים ומתלבשים נהדרים.
אלפאבית, אחד העם 54 תל אביב, עקבו אחר האיוונטים בפייסבוק 

2. קרוס

נראה כאילו לאחרונה לייני דראג משתלטים על עירנו – ואין מבורך מזה! הליין קרוס, אשר נותן במה לכל אמני הדראג – גברים, נשים ומה שביניהם – משלב בין מוזיקת טראש, הופעה הורסת והמון גלאם.
בסקולה, הרכבת 72 תל אביב, אחת לשבועיים, עקבו אחר האיוונטים בפייסבוק 

3. קוק־שוק 

מסיבה חסרת הגדרות, שמחליפה לוקיישנים כמו גרביים (ולייקים בגריינדר) וממציאה את עצמה בכל פעם מחדש – היא המקום לבחון את הנזילות המינית שלכם. די.ג'ייז טובים ופרפורמנסים מעולים (בכל זאת, אלו האנשים שהביאו לחייכם את שבוע האופנה האלטרנטיבי).
קוקשוק, לוקיישן מתחלף, עקבו אחר האיוונטים בפייסבוק