בן יהודה מתעורר: השפית יהלומה לוי חוזרת. ועכשיו יש לה בלקון

14 שנים אחרי שסגרה את מסעדת "הביסטרון" הקטנטנה והנהדרת, שף יהלומה לוי שוב אוחזת במקום משלה: הבלקון קם מתוך הריסות בן יהודה, קפה-מסעדה-מעדניה שמיועד למצבי רעב משתנים, עם הרבה אוכל מוכן מעולה שאפשר לקחת הביתה ובקרוב גם עם ערבי קונספט קולינריים. ופלאפל מצרי. הכי חשוב לנו פלאפל מצרי
מסעדנים ושפים הם עם סנטימנטלי, זה כבר ידוע. אחרת קשה להסביר את הבחירה לדבוק במקצוע הסיזיפי ועוד באחת הערים היקרות בעולם. הנה, השפית יהלומה לוי חוזרת אל הזירה ובוחרת לפתוח את הבלקון – שילוב של בית קפה־מסעדה־מעדנייה – דווקא ברחוב בן יהודה החפור למשעי. אם זה לא מספיק, היא צריכה להתמודד גם עם המוג'ו שדבק במבנה, שאכלס בעבר את מסעדת ליברה של השפית מיקה שרון, מסעדת הדגים המצוינת אך קצרת הימים שאראק ואת סניף הדגל של אגאדיר.
"בן יהודה הוא רחוב סופר מאתגר בתקופה הזו. הבנו זאת כשלקחנו את המקום, אבל גם הבנו ששנה מהיום הרחוב יראה אחרת לגמרי, מה גם שהתאהבנו בנכס שנמצא בבניין לשימור ויש לו היסטוריה קולינרית מכובדת. אז אנחנו מסתכלים קדימה. זה מרתון לא ספרינט", אומרת לוי בביטחון.
הבלקון משיב ניחוחות בישול לחלל שעמד ריק זמן רב. יהלומה, שסיימה קדנציה בת ארבע שנים ברשת לנדוור ("הבאתי לשיפור ניכר במטבח וכשהם הרגישו בטוחים, הם העבירו את הפוקוס לעולמות תוכן אחרים"), סוגרת בכך מעגל שהחל לפני 14 שנים בביסטרון, מסעדת שף קטנה בשוק לוינסקי.
>> החיים דליקטס: 25 מעדניות שעושות את תל אביב טעימה יותר
>> לאכול בגדול: מסעדות הקז'ואל דיינינג הכי מומלצות בתל אביב
"זו פעם ראשונה שיש לי מקום שבו אפשר להתארח אצלי", היא מספרת. "עד היום הגעתי עם הקייטרינג שלי 'יהלומה בבית' אל בית הלקוחות, ועתה אני יכולה להציע לכאלה שאינם יכולים או רוצים לארח בביתם, לבוא להתארח אצלי. אבל הכי חשוב זה שתושבי הסביבה יבינו שנפתח להם מתחת לאף מטבח עם אוכל ביתי משובח, וכל מה שהם צריכים לעשות זה לעבור לקחת".
ויש הרבה מה לקחת, כי הבלקון מיועד למצבי רעב משתנים: קפה ומאפה על הדרך, ארוחת צהריים לאכילה במקום או לקחת הביתה וגם מוצרי מזווה ארטיזנליים כגון טוניק של נעמה שטרן ליכט, תרכיז פטל טבעי של נועה לוי, טחינה ושמן של אנשי הזית, פסטה וקפה. במקרר תמצאו גבינות ומוצרי חלב של חוות הבופאלו ופרויקט ואדי עתיר – יוזמה של הקהילה הבדואית בנגב, וכן פסטו, ג'לו ללא סוכר מתפוחים וגויאבות אדומות ומוצרים נוספים מתוצרת בית.
רשימת האוכל המוכן, שכולו מגיע מהמטבח האחורי, מגוונת לא פחות. היא מתחילה בכריכים סקסיים מסלט ביצי חופש (25 ש"ח) דרך טונה צ'יפוטלה ואבוקדו (37 ש"ח) וסלמון ועגבניות שרי צלויות (38 ש"ח), ונמשכת בסלטים ארוזים בכלי חד"פ מתכלים (28-48 ש"ח), מאפה תרד ולאבנה (24 ש"ח), רביולי מוצרלה פרמז'ן (48 ש"ח) ומרק עוף חופש (45 ש"ח לליטר). בגזרת המתוקים תמצאו מאפה דלעת, ריקוטה וריבת הדרים (22 ש"ח), מאפינס (18 ש"ח), בר תמרים (14 ש"ח) ועוגיות. יהלומה מספרת שיש לה תוכניות רבות לבלקון כפלטפורמת תוכן, למשל ערבי קונספט קולינריים ויין שיחלו לרוץ בקרוב. באחד מהם יפציע גם הפלאפל המצרי המפורסם שלה, ואם לא טעמתם אותו אז בביסטרון – זאת הזדמנות שאסור לפספס.
הבלקון, ראשון-חמישי ושבת 20:00-07:00, שישי 16:00-07:00, בן יהודה 120 תל אביב