הבסבוסה של סנטה קתרינה
מי ידע שעוגת סולת יכולה להיות כל כך טעימה? הבסבוסה של סנטה קתרינה היא אחד הקינוחים המופלאים בעיר
החומרים:
400 גרם סולת
200 גרם סוכר
300 גרם רוויון
100 גרם חמאה מומסת
20 גרם אבקת אפייה
60 גרם צימוקים
לסירופ:
400 גרם סוכר
600 מ"ל מים
10 תרמילי הל שבורים
קלאסיקה עירונית: המנות האיקוניות של תל אביב
אופן ההכנה:
מערבבים את כל מרכיבי העוגה במטרפה.
מורחים בחמאה תבנית בגודל 30X24 ס"מ ושופכים אליה את התערובת.
אופים בתנור בחום של 155 מעלות כחצי שעה עד שמתקבל צבע זהוב.
במקביל מרתיחים את חומרי הסירופ.
כשהעוגה מוכנה מחוררים אותה בעדינות עם סכין קטנה (טורנה) ומוסיפים את הסירופ לעוגה, מצקת מצקת, לפי קצב הספיגה של העוגה.
מקררים על השיש ומחממים שוב לפני הההגשה.