הברוסקטות הכי טעימות בכל תל אביב, ממש כאן ברשימה אחת

האם היא נכנסה? ברוסקטה אבוקדו. צילום: אריאל עפרון
האם היא נכנסה? ברוסקטה אבוקדו. צילום: אריאל עפרון

שנים הסתכלנו עליהן כמנת פתיחה תו לא, אבל הברוסקטות הופכות אט אט לכוכבת הלא מדוברת של הארוחה. החל מברוסקטת שומן הבקר המופתית ועד לגרסה היוונית המפתיעה - אספנו את עשר הברוסקטות הכי טובות בתל אביב, ועכשיו אנחנו מוכנים להמשיך לאכול

30 ביולי 2023

ברוסקטה עגבניות | צ'יקטי

אם תזמינו ברוסקטה באיטליה, תקבלו בלי למצמץ לכם פאן קון טומאט, הרי שאצל האיטלקים אין התחכמויות מיותרות וטוב שכך. בצ'יקטי מגישים את הברוסקטה לפי מיטב המסורת- לחם קלוי בעובי בינוני, בתוספת של שמן זית משובח, עגבניות טריות חתוכות לקוביות אחידות ומתובלות בנגיעת פסטו נחוצה ולא משתלטת. זוהי, אגב  התורה כולה, ברוסקטה שהיא מופת של רעננות בדיוק כפי שהתכוונו בארץ המגף.
18 ש"ח, יהודה הלוי 58

ברוסקטה עגבניות של צ'יקיטי. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של צ'יקיטי
ברוסקטה עגבניות של צ'יקיטי. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של צ'יקיטי

ברוסקטה טרטר בקר | בר 51

עם קלאסיקות לא מתווכחים, אז עם ביצוע מופתי שלהן בכלל לא. ברוסקטת הטרטר בקר של בר 51 היא לפי הספר בדיוק ואנחנו מוכנים להתחיל איתה כל ארוחה. מדובר בלחם מחמצת מופלא של שרויטמן, ועליו טרטר בקר מתובל כהלכה ברוטב חלמונים עם חמאה חומה וכן תוספת נחוצנ של צלפים, שאלוט קצוץ, עירית, שמן זית, מלח ופלפל. מנה אידיאלית לפתיחת הארוחה שעושה טעם של עוד.
32 ליחידה, הירקון 59.

בר 51. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של בר 51
בר 51. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של בר 51

ברוסקטה שומן בקר | תרצה

מדובר באחד הביסים הבלתי נשכחים בעירנו, אולי ברגע הראשון הוא לא נשמע הכי מפתה אבל ברגע שתטעמו לא תחשבו יותר על כלום. מדובר  בברוסקטת לחם מחמצת מבית היוצר של מאפיית אפוי (ברשות רהב גם היא) עליה משוחה שכבה נדיבה של שומן בקרחרוך ותמרים קצוצים. שילוב שאין לנו מושג איך רהב חשב עליו, אבל מזל שהוא חשב כי מדובר בשילוב טעמים לא פחות ממנצח.
39 ש"ח, החלוצים 3

ברוסקטה שומן בקר של תרצה. צילום: חיים יוסף
ברוסקטה שומן בקר של תרצה. צילום: חיים יוסף

ברוסקטה מולים כבושים | קפה פופולר

ברוסקטה שמורכבת מבריוש היא כבר ברוסקטה שאנחנו מתקשים לעמוד בפניה. ואכן בקפה פופולר מגישים שתי יחידות של ברוסקטה מבריוש קלוי שנותר גבוה ופריך, רך בפנים וקשה בחוץ כמו שאנחנו אוהבות. על הבריוש רוטב פלפלים קלוי בטעם מעושן קלות, ומולים כבושים שטעמם עדין ועז בעת ובעונה אחת, מנה נפלאה שקורצת לפריז. אהבנו.
42 ש"ח כחלק מתפריט APERO מוזל המוגש בימות השבוע בין 17:00-19:00. דיזינגוף 197

ברוסקטה מולים כבושים של קפה פופולר. צילום: אמיר מנחם
ברוסקטה מולים כבושים של קפה פופולר. צילום: אמיר מנחם

ברוסקטה מוצרלה ואנשובי | פרונטו

בפרונטו מגיש השף דיוויד פרנקל ברוסקטה חלומית שהיא השילוש הקדוש אם תשאלו אותנו – לחם קלוי וטוב, מוצרלה די באפלו טרייה ואנשובי אורטיז ותו לא. נשמע פשוט, ואכן זה לא מאוד מסובך. חומרי הגלם המובחרים מוגשים בטריותם המירבית, והם מי שעושים את העבודה לברוסקטה הנהדרת הזו וגם לנו בפתיחת הארוחה.
36 ש"ח, הרצל 4

"אי אפשר רק שמן זית ולימון" שף דיוויד פרנקל, פרונטו. צילום: איליה מלניקוב
"אי אפשר רק שמן זית ולימון" שף דיוויד פרנקל, פרונטו. צילום: איליה מלניקוב

ברוסקטה טונה ואבוקדו | לה סיטה

במסעדה הקטנה בשוק הכרמל מגיש השף אבישי בן ארוש את אוכל בית אמו, עם אינטרפרטציה אישית מחוכמת. על כן, הברוסקטה שיצר בהחלט ראויה להיכנס לרשימה הזו. נתחיל בכך שהיא מורכבת מבצק ספינג' אפוי במרקם מדויק, ונמשיך בזה שמונח עליה אבוקדו, לימון כבוש שכובש ארוש בעצמו וכן טונה בכבישה קרה קצוצה המונחת מעל. לאלה נוספים שמן ארגן ובצל ירוק להשלמת המלאכה ויצירת הביס האידיאלי.
34 ש"ח, הכרמל 4

ברוסקטה טונה ואבוקדו. לה סיטה. צילום: דנה כספי
ברוסקטה טונה ואבוקדו. לה סיטה. צילום: דנה כספי

ברוסקטה כבדי עוף | מגזינו

ברוסקטה שתחזיר לכם את הברזל בגוף (בגלל הכבד, כאילו) ותעזור לכם לפתוח את הארוחה חזקים וחסונים. הברוסקטה מורכבת מלחם מחמצת שעליו מונחים בנדיבות כבדי עוף צלויים על הפלאנצ׳ה המוגשים במרקם נהדר ובטעם נעים ומנחם, ובתוספת של בצל מטוגן ופלפל שחור שמיטיבים עם הביס, ויזרקו אתכם רגע למזרח אירופה, או למטבח של סבתא אשכנזיה. בקטע טוב כן?
52 ש"ח, מנחם בגין 21

ברוסקטה כבדי עוף של מגזינו, צילום נעם פריסמן
ברוסקטה כבדי עוף של מגזינו, צילום נעם פריסמן

ברוסקטה שייטל כבוש | פורט סעיד

ברוסקטה שמורכבת מהחלה המופלאה של הפורט שאופים במקום, משוחה בקרם פרש ופרוסות נדיבות של שייטל כבוש במלח ים אטלנטי ותוספת פלפל שחור. כמו מרבית המנות מבית היוצר של אייל שני, חומרי הגלם בברוסקטה הנ"ל מדברים בעד עצמם, והיא פשוט נפלאה. עוד נספר, שבמקרה הזה לא מדובר במנת פתיחה של ממש, אלא מנה משביעה בהחלט. ברוסקטת האבוקדו של שני תחכה לרשימה הבאה.
48 ש"ח, סמטת הר סיני 4

ברוסקטה שייטל כבוש של פורט סעיד. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של פורט סעיד
ברוסקטה שייטל כבוש של פורט סעיד. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של פורט סעיד

ברוקסטה גורגונזולה ותאנים | נורדר

בנורדר מגישים ברוסקטה שהיא כולה קיץ. הברוסקטה עצמה עשוי מלחם מחמצת כפרי הלקוח מבית המאפה המופלא של חגי, שהופכת לפרוסה דשנה של לחם קלוי בדיוק במידה הנכונה, עליו ריקוטה ביתית, תוספת נדיבה של תאנים בשיא בשלותם, גבינת גורגונזולה בטעם עז ועוצמתי, וזעתר טרי שמקליל את הטעמים ומאזן אותם, סוף סוף ברוסקטה גם לצמחונים.
46 ש"ח, דיזינגוף 245

ברוקסטה גורגונזולה ותאנים. נורדר, (צילום: יח"צ)
ברוקסטה גורגונזולה ותאנים. נורדר, (צילום: יח"צ)

ברוסקטה יוונית | גרקו

ליוונים יש את הגרסה שלהם לברוסקטה, וכמי שגאים במולדתם, הם יקראו לה דאקוס, ולא יגנבו מהאיטלקים. אנחנו לא נתעסק בקרבות בין אימפריות ונספר לכם שהמנה הנ"ל היא של לחם צלוי המוגש עם טרטר דג טרי, לפי מה שהים בחר באותו יום. לכך נוספו עגבניות טריות, עשבי תיבול, סקורדליה כמובן, שמן זית, בצל, צלפים וצ'יפס ארטישוק. הכי ים תיכון.
74 ש"ח, אורי גרינברג 25 או גרקו פרישמן טיילת להט 17

ברוסקטה יוונית של גרקו. צילום: יח"צ
ברוסקטה יוונית של גרקו. צילום: יח"צ