Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

צ'יקטי לימדה אותנו איך עושים את זה באיטליה. עכשיו נעבור לספרד

שותים בעמידה, כמו בספרד. מיכאל גרטופסקי (מימין) ואבי קשי (צילום נועם פריסמן, O'lala Creative)
שותים בעמידה, כמו בספרד. מיכאל גרטופסקי (מימין) ואבי קשי (צילום נועם פריסמן, O'lala Creative)

האנשים שמאחורי צ'יקטי המצוינת מביאים לכם עכשיו את "הוורמוטריה", קונספט בילוי ספרדי מיובא ששם במרכז את המשקה האלכוהולי שמככב בכל הקוקטיילים החשובים. השף מיכאל גרטופסקי מבטיח "ארומות של אש ועשן וביסים שמחים וצבעוניים שלוקחים השראה מתרבות הבילוי הספרדית". האלה מדריד!

3 באוגוסט 2023

למבנה ההיסטורי ברחוב נחלת בנימין פינת גרוזנברג אין מזל. פרא, נורדיניו והבושוויק חולשים על הצומת ואילו אותו זוכרים כ"מקום עם הצרצרים", הנפצה שהתפיידה בתהום הנשייה. כעת מקבל החלל לשימור את הכבוד המגיע לו, במקום שעל פניו יש לו את כל חומרי הגלם הדרושים כדי להצליח: הוורמוטריה, והשם כבר מסגיר את הקונספט, מביאה אל הפינה העירונית היפה הזאת את תרבות הבילוי הספרדית-מודרנית.

הגיע זמן ורמוט. יוליוס מהחבית, הוורמוטריה (צילום נועם פריסמן, O'lala Creative)
הגיע זמן ורמוט. יוליוס מהחבית, הוורמוטריה (צילום נועם פריסמן, O'lala Creative)

בעלי הצ'יקטי, המסעדן אבי קשי ושף מיכאל גרטופסקי, יחד עם איש היין והאירוח עמרי שמר, התוודעו למושג la hora del vermut, "שעת הוורמוט" בתרגום חופשי, והחליטו שמה שטוב לספרדים טוב גם לנו. "באחד מביקוריי במדריד הגעתי לקאווה באחה, רחוב שוקק חיים, מלא בברים קטנים, ורמוטריות ומסעדות", מסביר קשי. "מצאתי את עצמי משוטט שם יום שלם, עובר ממקום למקום, מבר לבר, קצת שותה, קצת אוכל, קצת מקשקש עם אנשים, כל מה שאנחנו בערך אוהבים לעשות. הרגשתי שזה בול מה שחסר לי באופן אישי בתל אביב".

הוורמוטריה היא גרסה משוחררת יותר של צ'יקטי, הבר האיטלקי המוערך שיחגוג בקרוב עשור. בחלל שתכנן ועיצב האדריכל דן טרוים אלמנטים ספרדיים קלאסיים מתמזגים לתל אביב העכשווית ופינות ישיבה ועמידה מייצרות אווירת קז'ואל נעימה.

התפריט דובר ספרדית שוטפת והוא מחולק למספר חטיבות כגון קרודו, פריטו, פלנצ'ה ואל קלאסיקו. תוכלו למצוא בו טורטיה באסקית במילוי טונה נאה, אבוקדו ורומסקו (68 ש"ח), כדורי פאייה שחורה עם קלמארי צלויים וצ'וריסו (42 ש"ח), פאן קון טומאט (24 ש"ח) ופדרונים מטוגנים (29 ש"ח), קרוקטס בלנקו (48 ש"ח) וארוז קון מריסקוס – אורז ספרדי עם פירות ים וזעפרן (129 ש"ח).

פאן קון טומאט, אנשובי וחמון. ורמוטריה (צילום נועם פריסמן, O'lala Creative)
פאן קון טומאט, אנשובי וחמון. ורמוטריה (צילום נועם פריסמן, O'lala Creative)

"הוורמוטריה היא המשך ישיר וטבעי לצ'יקטי, רק שהפעם אנחנו מדברים בסלנג ספרדי עדכני, בערכים של טעים במיוחד, חומרי גלם טופ, ארומות של אש ועשן וביסים שמחים וצבעוניים שלוקחים השראה מתרבות הבילוי הספרדית", אומר גרטופסקי.

באגף המשקאות בולט כמובן הוורמוט, שזוכה בשנים האחרונות להתעוררות מחודשת. קשי מסביר שבעבר סבל המשקה ממוניטין רע, אך מאז תאגידים גדולים רכשו מזקקות ובתי ורמוט קטנים. העובדה שרוב הקוקטיילים הקלאסיים החשובים מכילים ורמוט, פריחת תרבות ברי הקוקטיילים והנטייה לאורח חיים בריא תרמו גם הם לפופולריות המתחזקת.

תפריט הדרינקים מקיף טווח רחב של משקאות שפגשתם בספרד, מקוקטיילים קלאסיים וקלאסיקות ספרדיות עד סידרה, סיידר תפוחים ספרדי מסן סבסטיאן, קליל, חמוץ עדין ולא משכר. על המדפים תמצאו גם ורמוטים מכל העולם ושת"פ מעניין עם מזקקת יוליוס, שבו הוורמוט סק דה גליליי ואלטרנטיבו נמזגים היישר מהחבית.

הולה ורמוטריה (צילום נועם פריסמן, O'lala Creative)
הולה ורמוטריה (צילום נועם פריסמן, O'lala Creative)

"המשמעות של ורמוט מבחינתי, היא כמו להוסיף קוביית חמאה במחבת שרימפס. תפקידה של החמאה לקשור את כל המרכיבים במחבת, וכך גם הוורמוט מחבר בין שאר המרכיבים בדרינק", מזקק קשי את הרעיון המרכזי. "נגרוני, אולי אחד הקוקטיילים הכי חשובים היום, מורכב מקמפרי, ורמוט וג'ין. אם נשמיט את הוורמוט ונשתה קמפרי עם ג'ין, המשקה יהיה מריר, סמיך וחזק מדי. ברגע שנוסיף 30 מ"ל ורמוט כל המרכיבים יתאזנו בצורה מושלמת, והופ, יש שלום בעולם". ואם הוורמוט יביא שלום רק לישראל, דיינו.
"הוורמוטריה", נחלת בנימין 25, ראשון-חמישי 17:00-23:00, שישי-שבת 18:00-23:00 (שעות פתיחה בהרצה)

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!