Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

הפיכה משטרית: ברית הדפוקים של "הישרדות" מרימה את הראש

"הישרדות" (צילום מסך: רשת 13)
"הישרדות" (צילום מסך: רשת 13)

המהפכה הגדולה של קייסי התגלתה כהפיכה הדרמטית של אלית: מכירים את המתחרים האלה שהם לא הקלאסיים של ההפקה, לא כוכבי האינסטגרם והטיקטוק, אבל הם באים לעבוד, יש להם המון מה להראות ולתרום למרות האייג'יזם, והם מסוגלים גם, לפעמים, לנצח בגדול? עכשיו אתם מכירים

29 בינואר 2023

אומרים שלכל דבר טוב יש סוף. ובכן, לפעמים גם לדברים רעים יש סוף, ואחד מהם היה הסיפור של ספיר קשתי בעונה הנוכחית של "הישרדות". זה קרה אתמול, כשהיא הודחה באופן דרמטי במיוחד על ידי שבט בייבאין. המהפכה הגדולה של קייסי, עליה הוכרז לפני שבועיים, קמה לתחייה. ברוכים הבאים להפיכה.

שתי נשים עמדו על הגריל בפרק ההדחה הזה – מצד אחד אלית מוסאיוף, מצד שני ספיר קשתי. ספיר היא החזקה יותר, המרושתת בברית חזקה מאוד עם סהר ומאיה – אבל אלית מנוסה יותר בהיכרותה עם מעמד ההדחה. בייבאין שבט שעבר לא מעט מועצות שבט עד עכשיו, ובכולם אלית היתה הפייבוריטית הגדולה לעוף. ואיכשהו, מפעם לפעם היא מצליחה לשרוד – ולפעמים נדמה שכוחה רק גדל.

"הישרדות" (צילום מסך: רשת 13)
"הישרדות" (צילום מסך: רשת 13)

לאלית יש נראטיב מאוד ברור – היא "האישה המבוגרת". בפער, אגב, מכל מי שנשאר על האי. גם "הישרדות", כמו "האח הגדול" של אותה זכיינית, מתמודדת עם הפער הזה – העונה הזו של "הישרדות" מכילה בתוכה בעיקר אנשים צעירים באופן יחסי (אמנם יותר מבוגרים מ"האח", אבל עדיין צעירים) ופחות מתמודדים מהסוג של אלית. וככזו, ובגלל העובדה שהייתה מיעוט יחסי, היא סבלה מאייג'יזם קיצוני – שהתנקם מאוד בברית שניסתה להדיח אותה.

זה גרם לכך שבין היתר, השתמשו בה פחות במשימות (מתוך ההנחה – השגויה – שמבוגר יהיה פחות עמיד בפני תנאי השטח הקשוחים); הסתכלו עליה במבט קצת שונה, והיא גם היתה מבודדת חברתית יחסית מהיתר. גיא שיקר, מההתחלה ועד הסוף, היה בן הברית האמיתי היחיד שלה בעונה הזו. עם כל היתר, היא עלתה כמעט תמיד על מסלול התנגשות – ולא בהכרח באשמתה. היא הייתה "המכשול שצריך להסיר", החלשה שצריכה לעוף מוקדם, כדי שהחזקים (סהר, ספיר, מאיה, דורין בשעתו) יוכלו להתקדם.

"הישרדות" (צילום מסך: רשת 13)
"הישרדות" (צילום מסך: רשת 13)

אבל אלית עדיין כאן – והיא גם פחות חלשה ממה שנדמה. אם דיברנו על המהפכה של קייסי, הרי שהיא התחברה לסוג של מהפך שאלית רקמה – ניסיון ברור לשנות את שבט בייבאין, שהיה די מובס בתחילת העונה הזו. המוקד היה סהר כהן, מי שנתפס כמנהיג הטבעי של השבט – אבל התקשה לספק את הסחורה. שבעה משימות מתוך עשר הסתיימו בהפסד של השבט שאותו הוא התיימר להנהיג, ואלית באה להציע אלטרנטיבה – את שיקר, בתור המנהיג הבא. מאחורי סהר עדיין היתה ברית חזקה מאוד, אבל אלית לא היתה זקוקה להרבה כדי לבצע את המהפך.

"הישרדות" (צילום מסך: רשת 13)
"הישרדות" (צילום מסך: רשת 13)

והכל, כך נדמה, נע לפי התכנית שלה: האירוע המניע של הפרק לא היה משימת החסינות האישית, אלא ההחלטה של אבירן – מי שקיבל בפרק הקודם את הזכות להעניק הצבעה כפולה. בפרק הקודם היה נדמה שהוא הולך לתת את זה לסהר – מה שהיה מסיים דה פקטו את התפקיד של אלית בסדרה. אלא שאז השולחנות התהפכו, אבירן שם את הבחירה הכפולה בידיים של אלית – ומכאן זה כבר היה עניין של מתמטיקה פשוטה. שני קולות של אלית, קול אחד של שיקר וקול אחד (פוטנציאלי) של קייסי – וספיר קשתי נפרדת מהאי. כך, אכן, היה בסופו של דבר.

ספיר היא הגיבורה הטראגית של הפרק הזה. כמו שהכל הלך לטובת אלית, כך היא חטפה את הסכין – ולטעמי לפחות, חטפה אותו בצדק. היא שילמה את מחיר היוהרה שלה בשבוע שעבר, אז היא ניצלה די בנס, בעיקר בגלל הפחד הקולקטיבי שהריץ את השורדים להדיח את טניה. השבט לא אמר את דברו בנוגע אליה אז, אבל האנטגוניזם נשאר ובעבע מתחת לפני השטח. ספציפית אצל קייסי, שהטתה את הכף וכיבתה לה את הלפיד.

ביי ביי בייבאין. ספיר קשתי, "הישרדות" (צילום מסך: רשת 13)
ביי ביי בייבאין. ספיר קשתי, "הישרדות" (צילום מסך: רשת 13)

שבט בייבאין מתעורר למציאות חדשה ביום שאחרי ההדחה – הברית ששלטה בשבט, זו שהסתמכה על המרובע ספיר-מאיה-סהר-דורין, איבד שתי צלעות ממנו, ועכשיו הוא למעשה מיעוט. השליטה עוברת לתת שבט הנגדי, ל"ברית החדשה" (פרייז ג'יזס) אם תרצו – זו שחיה על המשולש שיקר-קייסי-אלית. מאיה וסהר נותרו לבדם, ויצטרכו למצוא לעצמם דרך עצמאית כדי לשרוד במשחק הזה. ואלית, קצת כמו אבירן שהעניק לה הלכה למעשה את הניצחון, היא סמל ל"ברית הדפוקים". המתחרים שהם לא הקלאסיים של ההפקה, לא נערי הפוסטר, לא כוכבי האינסטגרם והטיקטוק. אבל כאלה שבאים לעבוד, שיש להם המון מה להראות ולתרום – ומסוגלים גם, לפעמים, לנצח בגדול.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!