גני תקווה? אהרוני פותח את ההמבורגר שלו, אבל בגני תקווה?!

הרחק מזירת הקרב ההמבורגרית של תל אביב. ישראל אהרוני (צילום: אסף קרלה)
הרחק מזירת הקרב ההמבורגרית של תל אביב. ישראל אהרוני (צילום: אסף קרלה)

כן, מסתבר שדווקא שם. אחרי טיזינג ארוך, ישראל אהרוני סוף סוף פותח את ההמבורגריה המדוברת שלו, רק שאם תרצו לטעום אותו תאלצו לצאת לצאת למסע קטן לעבר השכנה הרחוקה, גני תקווה. אבל היי, זה המבורגר של אהרוני, אז אתם יכולים לסמוך שזה יהיה פנטסטי. אנחנו בדרך

28 באוגוסט 2022

כשמדובר באהרוני, שום דבר כבר לא מפתיע אותנו. השף הוותיק מקדים צעירים ממנו בשנים רבות, ממציא את עצמו בכל פעם מחדש ומוכיח שסקרנות אינה פונקציה של גיל. עד כאן אין חדש, אלא שכאשר אהרוני פותח קצבייה חדשה וזורק פנימה גם המבורגריה – אנחנו, חברי הציבור הרעב, כבר מתעניינים למדי. וכן, למרות שזה נפתח בגני תקווה.

"כעכבר עיר אני מודה שמעולם לא שמעתי על גני תקווה הישנה או החדשה, שלא לומר ביקרתי בהן", הוא צוחק. "בשינקין יש לנו קצבייה, באופנהיימר קצביה ורוטיסרי. במקום החדש יהיו קצביה, רוטיסרי והמבורגריה. זה המשך טבעי של הדבר. כמו הרעיון לעשות רוטיסרי במקום שבו אני מוכר עופות, המבורגר הוא המשך המחשבה במקום שמוכר בשר. אנחנו מוכרים המבורגרים טובים, אז למה שלא נעשה המבורגריה? מה עוד שגודל החלל מאפשר".

כמו כל דבר שאהרוני עושה, וכך יעיד כל מי שטעם את העוף הצלוי, גם ההמבורגר יהיה מושקע. הוא מורכב משלושה־ארבעה נתחים, חלקם משתנים, ושומן ביחס מתאים. "אחד היתרונות שיש לקצבים הוא שהם יכולים להכין את ההמבורגר שלהם בעצמם. מאחר שאף פעם לא סבלתי את המשפט 'אין הנחתום מעיד על עיסתו' – הנחתום יכול להעיד על עיסתו טוב יותר מכל אחד אחר – אנחנו יכולים לבחור את הנתחים המתאימים ביותר ולעשות המבורגר כמו שצריך. אנטריקוט, למשל, הוא נתח נהדר שהמכסה שלו בלתי שימושי בעליל לסטייק, אך הוא נפלא להמבורגר". השומן מגיע גם הוא ממקור איכותי – מנתחים ממקרר היישון – ומוסיף עוד רובד טעם.

את שאלת הטופינגז חותך אהרוני באבחה. "אני נגד כל התוספות שמסתירות את הדבר שלשמו באנו. יש רטבים נהדרים ומי שירצה גבינה יקבל אותה, וגם היא תהיה טובה, אך מבלי לכסות את ההמבורגר עצמו". על תקן תוספות צד תוכלו לקבל אורז פרסי וכרוב צלוי מתוצרת בית ותפוחי אדמה אפויים מהרוטיסרי. ואגב רוטיסרי – גם הוא גדל ומשתדרג בהיצע, לדוגמה עם קציצות עוף עם כרובית וכנפיים בציפוי חריף בזיגוג אסיאתי.

הקמת הסניף נמצאת כעת בישורת האחרונה, והוא עתיד להיפתח בעוד כשלושה שבועות. הוא מתמקם במרכז צים בגני תקווה החדשה, ולצדו כבר פועלים (או נמצאים בשלבי הקמה) סניפים של הדליקטסן ("כפי שרותי יודעת לעשות, הוא ודאי יהיה יפה"), של ג'ירף, רולדין וגולדה. לשאלה האם האם אפשר לצפות לעוד סניפים מחוץ לתל אביב, אהרוני עונה ש"אני לא עובד ככה אף פעם. בני הוא הרוח החיה והרעיון לפתוח את הקצביה הראשונה היה שלו. זה קצת כמו 'אבא תקנה כלב' ובסוף אתה זה שמוריד אותו. רק שבמקרה הזה אני גם מאוד נהנה מהעשייה. בני ניהל את התקשורת עם בעלי המרכז המסחרי, שפנו אלינו כדי שנפתח. זהו סניף מורכב באופן מיוחד מכיוון שיש בו שלושה מרכיבים תחת קורת גג אחת. מבחינת רישוי ותברואה כמו שלושה מקומות שונים. אך מאחר שאני חובב אתגרים ידוע, הסתערנו על הפרויקט במלוא הכוח והוא יהיה מקסים ומעניין". כך שאם אתם עדיין מתלבטים בין לעזוב לגבעתיים או לרמת גן, קחו בחשבון שיש משהו ממש טוב לאכול גם בגני תקוה .

הקצביה של אהרוני תיפתח בעוד כשלושה שבועות בגני תקווה, דרך ההדרים 7