הכינו את המפיות: איל שני פותח מזנון פיתות באבן גבירול פינת דיזנגוף

אחרי שהמנות ממסעדת צפון אברקסס הארוזות בפיתה הבשרנית הפכו מזמן לסנסציה, שני יגיש גם במקום החדש מנות בתוך אותה פיתה משובחת

המזנון ברמת החייל. צילום: בן קלמר
המזנון ברמת החייל. צילום: בן קלמר
15 בדצמבר 2010

השף אייל שני לא עוצר בלילינבלום: בעוד כחודש יפתח השף הכי מדובר במדינה מזנון פיתות ברחוב אבן גבירול פינת דיזנגוף. אחרי שהמנות ממסעדת צפון אברקסס הארוזות בפיתה הבשרנית הפכו מזמן לסנסציה, יגיש שני גם במקום החדש מנות בתוך אותה פיתה משובחת. המחירים של כל מנות התפריט (שנמצא בימים אלה בבנייה) ינועו בין 29 ל־49 שקלים למנה, ואת החלל הקטן יתפעל צוות שיורכב מאנשי הסלון וצפון אברקסס.

המהלך של שני מצטרף למגמה השואפת לשדרוג אוכל הרחוב. עשו את זה בהצלחה הפיצה של טוני וספה, הנקניקיות של פרנק וגם השווארמה של בינו. מזנון הפיתות הוא צעד גדול וחשוב בתפיסה של אוכל "על הדרך", וההשערה היא שבעקבותיו יגיעו שפים גדולים נוספים שלא יסתפקו במסעדות פשוטות לצד מסעדת האם (כמו הביסטרו של השף מאיר אדוני, שאמור להיפתח בקרוב, או סושי סיטי של השף ניצן רז מסושיסמבה), אלא ירגישו שיש להם משהו נוסף להגיד גם לאנשי הרחוב ויפנימו שגם את המסעדות הכי טובות בעולם אפשר להכניס לתוך מזנון.