מלבי אקספרס: המלבייה נוחתת בשוק הפשפשים, ובקרוב גם בברלין

סניף נוסף למלבייה המצליחה נפתח בשוק הפשפשים, והבעלים אבי אביטל ועידו גל כבר חולמים על חו"ל

המלבייה בפשפשים. צילום: יולי גורודינסקי
המלבייה בפשפשים. צילום: יולי גורודינסקי
6 באפריל 2015

אבי אביטל ועידו גל מהמלבייה הסמוכה למנזר החליטו להפיץ את הבשורה גם ביפו. בשביל מי שפספס את ההוט ספוט בכרם נשחזר את השתלשלות העלילה: לפני כחצי שנה החליטו שני בוגרי תואר ראשון בכלכלה, בתום תקופה ארוכה של מבחני ניסוי וטעימה על עוברי אורח תמימים, לפתוח מלבייה. התוצאה הפכה לטברנה עולצת שאליה מזדמנים גם רק בשביל לשתות גולדסטאר מהחבית. מה שצמד הכלכלנים טוען הוא שמלבד המלבי הם מציעים בילוי סקסי ופאן, כמעט בכלום כסף. אחרי השתלטות כנאפה נגה על עסקי הכנאפה בצפון יפו, אנשי המלבייה מבקשים לערער את ההגמוניה הערבית בתחום הפודינג העותמני המסורתי.

המלבייה בפשפשים. צילום: יולי גורודינסקי
המלבייה בפשפשים. צילום: יולי גורודינסקי

הקונספט ביפו זהה לזה התל אביבי – נכנסים ומזמינים מלבי חלבי או טבעוני בכוס זכוכית, בוחרים סירופ קלאסי, וניל קינמון, קרמל או לימון והל, ושלל תוספות כמו קוקוס, בוטנים קלויים, בוטנים מקורמלים וקראמבל עוגיות של אימא של עידו. בעבור עשרה ש"ח תוכלו לחזור ולדוג עוד תוספות, ובדרך כלל יכבדו אתכם גם בכוסית קפה שחור מהפינג'ן. בסניף הפשפשים מתיישבים בצהרי היום ממש קרוב להמולת הסוחרים, בודקים את הפיצ'פקעס בחצי עין בזמן שנוברים במלבי או סתם לוגמים הפוך קטן (שמונה ש"ח) או ערק עם לימון ונענע (15 ש"ח). הקבועים יכולים גם לנקב כרטיסייה של שמונה מנות מלבי ולקבל אחת חינם. לקוחות נאמנים באמת יזכו, אחרי 24 מנות, להיכנס לפנתאון המכורים: הצילום שלהם יונצח במצלמת פולרויד ויודבק אל קיר היכל התהילה של המלבי. החבר'ה לא עוצרים ביפו והתעוזה שלהם חוצה גבולות: גישושים ראשונים לסניף בברלין נבדקים בימים אלה.

המלבייה בפשפשים, עמיעד 11 יפו, 5339343־03, ראשון־רביעי ושבת 7:00־1:00, חמישי ושישי 7:00־3:00