תעשו פווווו: 3 מרקים מומלצים שיחממו את תל אביב כל החורף

יש לנו בערך 14 ימים חורפיים באמת בשנה, ובימים האלה כל תל אביב נכנסת לאובססיית מרקים והחיפוש אחר המרק האולטימטיבי בעיצומו. דרישות הסף: מרק מהביל, קלאסי, אולטרה-חורפי ועשיר בתוכן שיכול לנצח לבדו את הקור הגדול (15 מעלות היום, כן?)
אין בכלל שאלה: זה יום למרק. יש מקום לשאלה: איזה מרק? התשובה מורכבת והאפשרויות בעיר כמעט אינסופיות, אבל ביום כזה אנחנו מוצאים את עצמנו נמשכים (מינית כמובן) למרקים חורפיים במיוחד, כבדים ועשירים, על סף הנזיד או התבשיל, שיכולים גם לסגור פינה כארוחה שלמה. בחרנו להמליץ היום על שלושה מרקים קלאסיים כאלה, אך נדירים במחוזותינו. לא טוב לכם? נסו אותנו ביום אחר.
>> מהר לפני שייגמר: 9 תבשילי מסעדות שיצילו אתכם ביום קר וחורפי
>> המנות הכי טובות עכשיו: קוריאן פרייד צ'יקן ועוד 5 מנות שצריך לטעום
הקלאסי // מרק בצל // שה ויוי
למה כדאי: שה ויוי של גיא גמזו עברה רמונט קולינרי קטן, שף אסף גבאי משיינע ז"ל נכנס למטבח כדי למשוך אותה בכיוון ביסטרו דגים, לצד מנות הבראסרי הקלאסיות שנותרו בתפריט. ובשביל זה באנו הפעם.
מה טעים: יש מעט מאוד מרקים עם מטען תרבותי וקולינרי כבד כמו מרק הבצל הצרפתי הקלאסי, שהתבשל עם תועפות יין ומוגש עם פרוסה קלויה של באגט שצפה על המרק כשהיא מתעטפת בשכבה מפנקת של גבינת פרובלונה מותכת. מעט מאוד מקומות בעיר, אם בכלל, עושים אותו קום איל פו. אבל כאן הקסם הזה קורה.
אווירה: מזדנגפים כמו בפארי.
>> שה ויוי, דיזנגוף 166
הפורטוגלי // קאלדו ורדה // טשרניחובסקי 6
למה כדאי: כבר 21 שנה שטשרניחובסקי 6 הוא ביסטרו נהדר ולגמרי אנדרייטד, מסעדה הגונה ורצינית מז'אנר שאין מספיק ממנו בעיר, וההתמחות במנות מהמטבח הפורטוגלי נותנות לה אדג' ייחודי שלא תמצאו בשום מקום אחר. מה שמביא אותנו למרק.
מה טעים: קאלדו ורדה הוא מרק פורטוגלי עשיר, מסורתי ואף עממי, המורכב מכרוב או עלי קולרד, תפוחי אדמה, בצל ושום, עם פרוסות נקניק שמנמנות, ובטשרניחובסקי 6 עושים אותו כבר שנים ויודעים לעשות אותו. מדובר בפצצה חודרת בונקרים לחיסול החורף.
אווירה: ליסבון זה כאן.
>> טשרניחובסקי 6, טשרניחובסקי 5 (זאת לא טעות)
היפני // ראמן ברווז // וואט סאנג
למה כדאי: המסעדה היפנית הזאת נפתחה חודש לאחר פרוץ המלחמה, ומאז מפגינה רמה גבוהה בחזית הסושי והראמן ובעיקר איזו נעימות יפנית אותנטית שקשה להגדיר במילים עבריות. השף שהמסעדה נקראת על שמו, וואט סאנג, מפליא ללהטט בגריל הפחמים היפני וברולים יפהפיים, אבל אנחנו באנו בשביל המרק.
מה טעים: לפני כשבועיים התווסף לתפריט ראמן ברווז נדיר (Shoyu Ramen) מציר ברווז צלול בבישול ארוך, ובתוכו נתחי חזה ברווז עסיסיים, באק צ’וי, פטריות אנוקי וליים (אפשר לבקש תוספת ביצה), ראמן עדין ושונה מאוד מכל מה שכבר טעמתם. מוגש בראשון עד חמישי בלבד.
אווירה: ראמן ראמן ראמן.
>> וואט סאנג, הרכבת 12