נקניקיה במוסך ופיין דיינינג. זאת העיר של השף אור גינסברג

אור גינסברג וחבר (צילום יח"צ)
אור גינסברג וחבר (צילום יח"צ)

"העיר שלי" - מדור שבו בוחרות דמויות עירוניות מוכרות את המקומות האהובים עליהן. והפעם: אור גינסברג, השף והמוח היצירתי הנהדר שמאחורי סלאס, קיצ'וקאי ואומקאסה, מסגיר את מקורות התבלינים והירקות שלו ומרים - כמו כולם בזמן האחרון - לשפים אסף שטרן וגיא אריש

1. ערן ביק

אני מכיר את ערן הרבה לפני משחקי השף. ישבנו בבית של חבר והוא נתן לנו לטעום נקניקיות בעבודת יד והבנתי שיש כאן משהו מעניין. כעת יש לו ליין של נקניקיות והוא עובד עם שפים רבים, למשל מוטי טיטמן, GDB והאחים. הוא בחור מאוד מוכשר, קפדן וצנוע ואני מאוד מעריך אותו. לכל מי שלא מכיר אותו אני ממליץ להכיר את ערן לפני שהוא הופך להיסטריה. ביום שישי הראשון בכל חודש הוא עושה פופ אפ הכי היפסטרי שיש: כולם יושבים על ארגזי תנובה, אוכלים נקניקיות ושותים בירה בין המוסכים של דרום תל אביב, וזו חוויה מגניבה. ערן ביק

2. מסה

אסף שטרן לוקח את מסעדת מסה למקום אחר, גבוה בהרבה מאשר בעבר. הוא שף מאוד מוכשר עם תשוקה לאוכל שאני מאוד מעריך. הארבעה 19

מסה (צילום: אסף מנחם)
מסה (צילום: אסף מנחם)

3. חבשוש

במסעדה שלי יש "חבשושייה", קיר תבלינים מהחנות של חבשוש בשוק לוינסקי, שמעניק לי השראה ליצור. המשפחה שמנהלת את העסק מקסימה, ובחנות יש כל חומר גלם ותבלין שאפשר לחשוב עליו. החלוצים 18

4. כרמלה

אני מכיר את הבעלים באופן אישי, זוג הורים כבדי שמיעה שהחזיקו בבסטת עשבי תיבול בשוק הכרמל והפכו אותה לאימפריה שמנוהלת על ידי הבנים, שבעיני הם גאונים אחד אחד. יש להם את כל חומרי גלם הטובים ביותר שכל המסעדות עובדות איתם, והם נגישים גם ללקוחות פרטיים. זו אינה ירקנייה אלא היכל השראה לשפים. הכרמל 3

5. משייה

עדיין לא יצא לי לאכול אצל השף גיא אריש אך אני מאוד רוצה. בין השפים מספרים שהוא לקח את משייה לכיוון אחר לגמרי ושהוא נכנס בהצלחה לנעליים המאוד גדולות של יוסי שטרית. אני מאוד מעריך את השפים מדור הצעיר שלומדים ועושים ואני מבסוט מהם רצח. הם מתעקשים ללכת לפיין דיינינג ולממש את התשוקה שבוערת בהם ליצירה בשעה שהשפים הגדולים פונים לאוכל רחוב. מנדלי 5

משייה (צילום: אסף קרלה)
משייה (צילום: אסף קרלה)

>> בדקנו את קיצ'וקאי עם פתיחתה וכל מה שהיה לנו לומר זה וואו
>> אתמול ביקרנו בעיר של שף אורן אסידו שהמליץ לנו על גאון קולינרי
>> יש מנה אחת שהוא חייב לאכול. זאת העיר של השף אסף שטרן