יש מקום אחד בעיר שבשארה חינאווי אוכל בו טרטר בקר. זו העיר שלו

בשארה חינאווי (צילום: אסף קרלה)
בשארה חינאווי (צילום: אסף קרלה)

"העיר שלי" - מדור שבו בוחרות דמויות עירוניות מוכרות את המקומות האהובים עליהן. והפעם: איש הבשרים מיפו שלוקח אותנו למסעדה עם האוכל שמזכיר לו ילדות, לפארק החדש והאהוב וכמובן - לשוק שבו פתח באחרונה מקום חדש של המבורגרים

1. שוק הכרמל

אני מאוד אוהב את השוק, לא רק בגלל שכאן נמצא המקום החדש שלי "הולשטיין", עם ההמבורגר הכי טוב בתל אביב. השוק מתחיל להיות כמו שוק מחנה יהודה בירושלים, עם תנועת אנשים גם בערב למטרות בילוי. הכרמל הוא מרכז הבילוי החדש של תל אביב.
יום טוב 17 תל אביב 

השנה ימלאו טענותיכם כרימון. שוק הכרמל (צילום: שאטרסטוק)
השנה ימלאו טענותיכם כרימון. שוק הכרמל (צילום: שאטרסטוק)

2. פארק המסילה

גיליתי את פארק המסילה כי הוא קרוב למקום השני שלי, הפיתה של חינאווי. אני אוהב דברים שנראים כמו פעם, כמו באירופה. כיף לשבת שם עם כוס יין ולהרגיש בחו"ל.

נחמד מאוד בפארק המסילה. צילום: ספי קרופסקי
נחמד מאוד בפארק המסילה. צילום: ספי קרופסקי

3. אבו ג'מיל באונזה

בכל יום שני חמודי אבולעפיה מבשל בפופ אפ באונזה. אני מעריך את האיש הזה ואוהב את הידיים שלו. כל דבר שהוא מכין טעים לי והוא מחליט מה להוציא. הוא היחיד שאני אוכל אצלו ונזכר בילדותי, בתקופה כשאוכל היה באמת טעים.
רבי חנינא 3, שוק הפשפשים, יפו

חמודי אבולעפיה באונזה (צילום: אסף קרלה)
חמודי אבולעפיה באונזה (צילום: אסף קרלה)

4. יפו העתיקה

מקום שלא קשור לאוכל אבל אני אוהב להגיע אליו ולהירגע זה ביפו העתיקה ליד השעון. יש שם פינה שאני יושב בה ומסתכל על הים, אפילו לכמה דקות כדי להתנתק מהעולם.

יפו העתיקה (צילום: שאטרסטוק)
יפו העתיקה (צילום: שאטרסטוק)

5. סנטה קתרינה

כשאני אוכל אני חושב על מאחורי הקלעים, כמה קשה עבדו כדי להגיע לתוצאות. בסנטה קתרינה אני בכל פעם מתפלא כשמביאים לי את החומוס בלי קליפה, איך הכל מקולף ונקי כאילו בחרו כל גרגר בפינצטה. אני מעריץ אנשים שיודעים לעבוד עם אוכל ולתומר יש ידיים טובות. אני אוהב להזמין טרטר וסנטה קתרינה היא המקום היחיד שאני אוכל בו בשר חי חוץ מאשר בבית. יש לי איזו שריטה או צלקת, אבל אצל תומר אני מוכן.
הר סיני 2 תל אביב

סנטה קתרינה. צילום: שירה אדלר
סנטה קתרינה. צילום: שירה אדלר