אוכלות שותות: 10 המלצות קלאסיות מהבוסיות של ג'יאקונדה

ענת סלע ורפאלה רונן, לה ג'יאקונדה (צילום אור עדני)
ענת סלע ורפאלה רונן, לה ג'יאקונדה (צילום אור עדני)

בעלות הבית של ג'יאקונדה, חנות היין שכל השפים אוהבים, חוגגות 16 שנות פעילות ומעדיפות מקומות ש"המשותף להם הוא התשוקה המטורפת של העוסקים במלאכה לנושא בו הם עוסקים, תוך שאיפה מתמדת למצוינות חסרת פשרות וללא שום זר דפנה ניראה באופק לנוח עליו"

1. OPA

אופא עוסקת במחקר מתמשך והבלטת איכויותיו ותכונותיו של חומר הגלם ושיטות הבישול השונות לכדי אוסף טעמים ומרקמים מפתיעים, המתפוצצים בפה באלפי רסיסי אור. היא עושה את הלא יאומן מפירות וירקות וזה בדיוק הזמן לומר שלהגדיר את אופא כמסעדה טבעונית זה כמו להגדיר את ארפז', של אלן פסאר, או את נומה, בעונת הירקות – טבעוניות. אז יאללה, די עם זה. אופא עוסקת באומנות האוכל הטעים במיוחד. החלוצים 8

OPA (צילום: אביב שקורי)
OPA (צילום: אביב שקורי)

2. עמיתה

זהירות – מדובר במאפייה קטנה וממכרת שההתייחסות למאפים בה היא כאל מנות לכל דבר. מיכל ואנה מבשלות מטבוחה, או תרד שחור, הן קולות ירקות, מכינות סחוג, פסטו, דואה ושאר דברים שלרוב נמצאים במזווה של מטבחי מסעדות – ואיתם הן אופות מגוון משוגע של מרקמים, צבעים, ריחות וטעמים. סלמה 10

עמיתה (צילום: שי נייבורג)
עמיתה (צילום: שי נייבורג)

3. בר 51

עם היד על הלב, הלסת וגם על הכבד – בר 51 הוא תמיד מסיבה, בפה ובלב. הם הגיעו מירושלים, טרפו את הקלפים של הסצנה התל אביבית והקימו כאן מקום מקסים, מלא אופי, עם תפריט חכם, מעניין וסופר טעים, עם חן ייחודי של אוסף מנות המלטפות את הבטן ועושות נעים בגרון. את טביעת האצבע של הקבוצה אין דרך לפספס אז זה הזמן לומר תודה לירושלמים, שגם בזכותם תל אביב לעולם תישאר תל אביב. הירקון 51

4. הדסון

למרות שאחת מאיתנו כבר כמה שנים לא אוכלת בשר – אין ספק כי מדובר במקדש בשרים ברמה הגבוהה ביותר, גם בקנה מידה בינלאומי, ואין זה מקרי. מספיק לשמוע את מתן אברהמס מדבר על בשר כדי להבין שהידע שהאיש הזה מכיל הוא לא נורמלי. הוא אוהב את הבשר שלו אהבת נפש וכל נתח ונתח זוכה לטיפול מסור ואישי במיוחד, המייצר ביסים שנמסים בפה משל מדובר היה בחמאה. אין ספק כי אם אי פעם אשוב לאכול בשר – זה יקרה בגלל מתן אברהמס, השף הרזה והנבזה. הברזל 27

רזה ונבזה. מתן אברהמס (צילום דן פרץ)
רזה ונבזה. מתן אברהמס (צילום דן פרץ)

5. מיראז׳ ג׳אז קיסה

שפע מנות קטנות מחומרי גלם משובחים, מוסיקת ג'אז נהדרת, אווירה מחשמלת ומה עוד צריך הבנאדם? אחד המקומות הצבעוניים המופעלים על ידי אחת הקבוצות הצבעוניות הפועלות כבר שנים בעיר. אז עשו עמכם חסד וטוסו לשם. ויפה שעה אחת קודם. דרך יפו 9, פארק המסילה

מיראז' ג'אז קיסה. צילום: סי פיש
מיראז' ג'אז קיסה. צילום: סי פיש

6. אסיף – המרכז לתרבות אוכל בישראל

הם חוקרים ומתעדים, על הגג יש חוות גידול ירקות ועשבי תבלין ובמטבח הניסיוני רוקחים מעדנים, חלקם מתוך אחד מ־2,000 ספרי גסטרונומיה הנגישים עבור כולנו בספרייה הנעימה והמזמינה אותה הם מטפחים. במקום פועל גם בית קפה ומעדנייה המשלימים את החוויה, ובסך הכל זה מקום שעושה חשק לעבור לגור בו. לילינבלום 28

אסיף (צילום: עמית גירון)
אסיף (צילום: עמית גירון)

7. We love plants

חנות הצמחים של חן, השכן, היא מוסד תל אביבי ותיק לאוהבי הצמחים. אנו לא יודעת מה אתכם אבל אנו לא מצליחות לצאת משם בלי צמח מדהים, או קקטוס יפהפה שמביא שמחה הביתה. יש הרבה חנויות צמחים בתל אביב, אבל אין חנות כזו. פרישמן 73

8. פיצה ארציאלי

עוד צמד אנשי מחקר מלאי תשוקה למוצר. זה נכון שבצק הפיצה שלהם מעט עבה מהמקובל בעיר, אלא שבועות האוויר משחקות כאן תפקיד ראשי והתחושה היא שאין מדובר בעוד פיצה אלא בעננים פריכים, בתנור. מלכי ישראל 7

פיצרייה ארציאלי. צילום: יניב שדה
פיצרייה ארציאלי. צילום: יניב שדה

9. האחים גרין

מדובר בציידי ספרים של ממש. אוצרי ספרים. אין ספר בו תחשקו והם לא יהפכו עולמות עבורכם כדי להשיגו, בין אם מדובר בספרי הגות, ילדים, יהדות, פילוסופיה, פמיניזם, היסטוריה, ספרות יפה, מדע בדיוני, קולנוע ועוד. ביקור אצל האחים גרין הוא קפיצה קטנה לנבכי הדמיון הן של כותבים והן של קוראים. פרישמן 90

10. יולטה

גן עדן לחובבי מוצרי נייר ומכשירי כתיבה. הבעלים רים את העולם בחיפוש אחר נייר עטיפה משגע, או פתקיות דביקות, נייר מכתבים מיוחד או מעטפות משגעות הגורמות לחשק לשבת ולכתוב, בכתב יד של ממש, מכתבי אהבה ארוכים, להדביק בול ולהכניס לתיבות האדומות שהיו פעם, מזמן, בקצה הרחוב. מסריק 17

YOOLETA. צילום: יח"צ
YOOLETA. צילום: יח"צ