הלונה פארק של הדליקטסים ופיתה עננים. העיר של יונה ששון

יונה ששון (צילום מוריס גיני)
יונה ששון (צילום מוריס גיני)

"העיר שלי", מדור שבו בוחרות דמויות עירוניות מוכרות את המקומות האהובים עליהן. והפעם: יונה ששון, השפית המוערכת מאחורי טופולינו ולוקה ולינו זצ"ל, מבשלת ספיישלים איטלקיים משובחים בקפה מרטיני, וממליצה לנו על 7 תחנות חובה קולינריות שאף פעם לא מאכזבות

8 בספטמבר 2023

1. הבסטה

אוכל טעים מאוד, פשוט ולא מאולץ. מקום שאני באה אליו לאכול מעניין, טעים ויקר ובכיף. השומר 4

2. ברוט

לשבת שם על הבר ולחוות את היצירתיות, היציאות מהקופסה, ולראות את הסיפוק של הצוות כשהם רואים שהלקוח נהנה, בזכותם. נחלת בנימין 36

3. אבן עזרא

מקום שאני מרגישה בו בבית, אבן עזרא, הבן של עזרא, הלוא הוא אלרן. אוכל אותנטי עם טאץ׳ של אלרן לכיוון העילי. האווירה במקום היא בית לגמרי. ופגשתי שם כמה שפים שלוקחים אוכל הביתה לשבת. המשביר 2

אבן עזרא (צילום: באדיבות המסעדה)
אבן עזרא (צילום: באדיבות המסעדה)

4. ג'סמינו

אם בא לי פיתה עוטפת, כזאת שנותנת לי לדמיין עננים, אני הולכת לשם. זאת הפיתה עם בשר הכי מדויקת (והסביח של עובד בגבעתיים זאת הפיתה הצמחונית הכי מדויקת בעיניי). אלנבי 99

5. דליקטסן

כשאני נכנסת לדליקטסן אני מרגישה בסוג של לונה פארק. הם יודעים לעשות את זה! יהודה הלוי 79, כיכר רבין

6. אימפריאל

פעם, בימי טופולינו, באו אלי שני חברה שעמדו להשתתף בתחרות מיקסולוגים שהתקיימה בשוק מחנה יהודה. הם באו כדי שאלווה אותם בשוק למקומות מיוחדים של תבלינים ופירות לקבלת השראה, והם זכו בתחרות הזאת. ככה הכרתי את החבר'ה של הבר האולטימטיבי – אימפריאל. אם בא לי קוקטיילים מעניינים ויצירתיים, אני הולכת לשם. ואם בא לי לשתות איזה בירה עם הבן שלי, הולכים ל-K לבירה ושיחה. הירקון 66, הרצל 4

אימפריאל (צילום: בן יוסטר)
אימפריאל (צילום: בן יוסטר)

7. מקור הדגים חמיס בטשון

אני אוהבת את חנות הדגים של חמיס בטשון ביפו, שיש בה גם מהים שלנו וגם מהימים האחרים, דגים ופירות ים. היא מנוהלת על ידי חמיס האבא ושני בניו מישל ואנג׳לו, וגם האמא לפעמים על הקופה. ותמיד יש איזה הפתעה מיוחדת שמוציאים מ"מאחורה". יפת 92