נוזלים שמשנים חיים: מקומות שרושפלד אוהב לאכול ולשתות בהם

ביי ביי פיצה, הלו ארוחה ב-450 שקל. יונתן רושפלד (צילום: אנטולי מיכאלו)
ביי ביי פיצה, הלו ארוחה ב-450 שקל. יונתן רושפלד (צילום: אנטולי מיכאלו)

"העיר שלי" - מדור שבו בוחרות דמויות עירוניות מוכרות את המקומות האהובים עליהן. והפעם: השף האגדי שיודע כיצד להגיע לסצ'ואן בלי טיסה - וגם ממליץ מאיפה כדאי לכם לרכוש יין (ומאיפה לא)

1. ג'ורג וג’ון

תומר טל מביע את עצמו בבישול שיש בו תצוגה של ים תיכון חדש. מפעים בכל פעם מחדש.
אוארבך 6, תל אביב-יפו

ג'ורג' וג'ון (צילום: דניאל לילה)
ג'ורג' וג'ון (צילום: דניאל לילה)

2. ג'יאקונדה

אין לאוסף הטעמים של הבנות אף אח תאום. למי שמחפש נוזלים שמשנים חיים זאת הכתובת.
פרישמן 73, תל אביב

ג'יאקונדה (צילום יח"צ)
ג'יאקונדה (צילום יח"צ)

3. קאב קם

אסיה עם עבר, הווה ועתיד. יריב יודע לכבד מטבח בן מאות שנים ולהגיש אותו בלי פיוז’ן, כמו שהוא, במעטפת שירות, אלכוהול ויחס כמו שלא הייתם מקבלים גם בהרבה ערי בירה גדולות יותר.
לינקולן 11, תל אביב

קאב קם (צילום: יהונתן בן חיים)
קאב קם (צילום: יהונתן בן חיים)

4. דרגון

סין ושאר מדינות מזרח אסיה באווירה של כל מיני מוצרים שבלתי אפשרי למצוא במקומות אחרים. כשרוצים לחסוך כרטיס טיסה ולהגיע עם הלשון לסצ'ואן ומחוזות אחרים.
לוינסקי 48, תל אביב

דרגון (צילום: שלומי יוסף)
דרגון (צילום: שלומי יוסף)

5. מיט בר

אני לא חסיד של קצביות. אני חסיד של כאלה שיודעים לבחור בשר ולשים אותו על האש, ואז ליהנות בכל פעם מחדש. תפריט היין במיט בר הוא הגרוע ביותר שאני מכיר, ומזל שמאה מטרים משם יש את ג'יאקונדה.
שדרות ח"ן 52, תל אביב

מיט בר. צילום: אנטולי מיכאלו
מיט בר. צילום: אנטולי מיכאלו