בום. טיל. הכל טעים ממש. הכל יפרח. זאת העיר של עומר מילר

עומר מילר (צילום: איליה מלניקוב)
עומר מילר (צילום: איליה מלניקוב)

"העיר שלי" - מדור שבו בוחרות דמויות עירוניות מוכרות את המקומות האהובים עליהן. והפעם: השף עומר מילר נטש את תל אביב, אוהב את המסעדה שחוסכת לו כניסה לעיר, מחזיק אצבעות לחוף שהוא עזב ומפרגן על מלא לקולגות

23 במאי 2022

1. מלגו ומלבר

מוטי טיטמן היה סו שף שלי בחדר האוכל ארבע שנים, אך בלי קשר לכך, לדעתי היום הוא עובר אותי ואת רוב השפים בארץ. הוא אחד העילויים שיש לנו ואני גאה שעבדתי לצידו ומאחל לו בהצלחה. מלגו ומלבר הוא מקום טעים ומיוחד שאינו מנסה להמציא את הגלגל אבל הכל בו מדויק ובום – לפנים. שדרות רוטשילד 142

מלגו ומלבר (צילום: בר כהן)
מלגו ומלבר (צילום: בר כהן)

2. אנימאר

לאנימאר, המסעדה שפועלת היכן שהייתה רפאל, נחשפתי רק השנה. הלכנו לשם באחד הדייטים הראשונים של שירן ושלי כשהחלטנו שאי אפשר להירקב בבית וזו הייתה אחת הארוחות הכי כה-טעימות שהיו לנו. מאז חזרנו עוד שלוש-ארבע פעמים. אנחנו לא מרבים לצאת, ואם כבר החלטנו להקדיש כמה פעמים לאותה מסעדה זה אומר המון. ממש ממש טעים. הירקון 87, מלון דן

3. טורקיז

השף רז סלע הוא חבר אבל האוכל תמיד מדויק וטעים והאווירה כיפית. אנחנו גרים בשרון ומבחינתנו להגיע לאזור סי אנד סאן זה יתרון כי חוסכים את הכניסה האיומה לעיר. מקום טיל. הרצל רוזנבלום 6

4. DNA

אולי בגלל שאני לא תל אביבי באמת, אבל DNA הוא אחד המקומות היותר מגניבים שנתקלתי בהם לאחרונה. יוסי שטרית נתן ייעוץ קולינרי ומצא שפים צעירים וסופר מוכשרים, במיוחד תומס זוהר שמכין אוכל תאילנדי ורפאל גבריאל שעושה אוכל מקסיקני. DNA הוא מסוג המקומות שאם היה בחו"ל כולם היו באים אבל הוא בארץ ובעזריאלי. אני מקווה שהמקום פורח ויפרח כי הוא טעים, מיוחד, צעיר ואחר. קניון עזריאלי השלום

DNA עזריאלי (צילום דוד מויאל)
DNA עזריאלי (צילום דוד מויאל)

5. קוקו תאי

אמנם אני לא בקליפסו ובעסקי החופים בכלל כבר כשנתיים אבל השותפים שלי, שנותרו חברים טובים עד היום, הקימו באותו מקום מסעדה תאילנדית. אני מקווה שזה יהיה המקום הבא של תל אביב כי אני מת על אוכל תאילנדי ועל השותפים שלי ובא לי שהחופים בתל אביב יפרחו וישתחררו מהבלגן שתמיד יש שם. שלמה להט 17 (חוף פרישמן)

קוקו תאי (צילום אפיק גבאי)
קוקו תאי (צילום אפיק גבאי)

6. מרלוזה

אני לא יודע מה המצב בימים אלה אבל אני מת על השוק. במיוחד על מרלוזה של דור אבן, שעבד פעם בטוטו וטאיזו. הוא מכין רק דגים נאים ואני תמיד שמח להגיע אליו ומקווה שהמקום יפרח ויצליח. חיים חבשוש 39, שוק הכרמל