משתה קולינריה ישראלי ואי של אהבה לקפה. העיר של עמרי ליבוביץ'

עמרי ליבוביץ' (צילום אנה דולגינובה)
עמרי ליבוביץ' (צילום אנה דולגינובה)

"העיר שלי", מדור שבו בוחרות דמויות עירוניות מוכרות את המקומות האהובים עליהן. והפעם: עמרי ליבוביץ', הבעלים של בר היין המוצלח כריסטוף, עושה כבוד למקצוענים הגדולים של העיר הזאת ולארוחות סודיות שלא ישאירו לכם ברירה מלבד לחייך ולרקוד

1. המנזר

בעיני התרבות הקולינרית האמיתית של עיר נמדדת ומתוארת במקום בו אתה יכול לשוטט את דרכך בשעות הלילה הקטנות בחבורה או לבד, להשען על בר עץ ספוג זכרונות קולקטיביים של משקאות שנמזגו ונשפכו עליו ובמנות שיודעות לספוג את הנוסטלגיה כמו את האלכוהול בצורה הנכונה ביותר. המנזר עבורי הוא מקלט בצורה של כוס בירה קפואה ביום חם. אלנבי 60

2. קפה תמתי

יש אנשים נזירים בעיר הזו. החיים שלהם מוקדשים לעבודת הדבר. מיקי עבורי הוא נזיר של קפה אבל מהסוג האמיתי והלא מתיימר. מקום בו עובדיו סקרנים ויכולים גם להמליץ על המכונה הביתית המתאימה לכל אחד ואחת לפי צרכיו ולפולים שמלווים גם את הכוסות ששותים בבית. בעיר של ים אין מנוס מלדבר בגלים. בים של בתי קפה גל שלישי, קפה תמתי הוא אי בפני עצמו. אי של קפה מוקפד וטעים בצורה יוצאת דופן ואהבה לדבר.
הכרמל 12

3. קינן – בית של שמחה

את קינן הכרתי כשעבדתי כמנהל המשרד שלו. אדם שקצרות המילים מלתאר. ניחן בכל שנדרש להיות מארח העל שהוא. אינטואיציה חזקה, סטייל, כריזמה, יכולת מופלאה לספר סיפור שווה לב ולקחת אותך יד ביד איתו לחוויית אירוח שהיא מסע של אושר. לצד האירועים הפרטיים, כפעמיים בחודש ניתן לזכות ולהיות אורח בארוחת סימפוזיון פתוחה לקהל. ארוחות שהייתה לי הזכות להשתתף בהן מספר פעמים. ארוחות שהן למעשה משתה של קולינריה ישראלית במיטבה הנפרסת על פסקול מוזיקלי שלא מותיר ברירה מלבד לחייך ולרקוד. חצרים 9

4. פאלמס אנד טייגרס

חנות שהיא הרבה יותר מחנות. במה ליוצרים צעירים בעולמות הטקסטיל, קרמיקה, פרינטים ויותר מהכל חלל אצור ומנוהל בקפידה על ידי ליאור לחמן שכל מה שידו קשורה בו הוא תמיד הביטוי המדויק ביותר של עיצוב, יצירה ואסתטיקה. חנות שכמו הכריסטוף חורטת בד.נ.א שלה להיות גדולה מארבעה קירות ומבינה ששיתופי פעולה הם דרך מופלאה. כשאני מפנק את עצמי או חבר ורוצה לקשט את הבית בפריט שבדרך מסוימת יודע ללכוד את רוח התקופה והעיר זה המקום למצוא בו את המתנה המושלמת. תרצה 13

5. קאב קם

הבר של בית תאילנדי הוא הטוב מכל העולמות. הוא לאכול עוגה ולהשאיר אותה שלמה. עוגה חריפה אבל עוגה. אווירה ואנרגיה של בר, טעמים מדויקים ובלתי מתפשרים של מסעדה שיודעת מה שהיא עושה באופן עקבי, שירות נפלא ומקצועי, ואם יש לך מזל אולי תזכה לקבל שירות על הבר מאדי ניומן. הקאב קם הוא לגמרי המקום להתחיל בו את הערב המוקדם ביום חופשי (או אם ברחתם מוקדם מהעבודה) או מקום להגיע במיטב המחלצות לחגוג מאורע. זהו אחד מהמקומות הבודדים שכחולה שליטה אני משחרר מעצמי כל רסן ונותן לברמנ.ית לבחור ולבנות את הארוחה. לינקולן 11

המשקשק המיתולוגי של תל אביב. אדי ניומן בקאב קם (צילום: אלי כרמי)
המשקשק המיתולוגי של תל אביב. אדי ניומן בקאב קם (צילום: אלי כרמי)