רק החודש: הפופ אפים הכי טעימים של ינואר

פסטיבל של מנות חמין מרחבי העולם, פופ אפ מרקים תאילנדים וסדנת הכנת אנג'רה: כל האירועים ששווה לכם לצאת בשבילם מהפוך

פסטיבל חמין בשוק צפון (צילום: שני בריל)
פסטיבל חמין בשוק צפון (צילום: שני בריל)
6 בינואר 2020

פסטיבל חמין | שוק צפון

אם גם אתם משתוקקים לחמין אך מתעצלים להכין, שימו לב: בימי חמישי ושישי בשבועות הקרובים יתקיים בשוק צפון פסטיבל חמין. רק לבוא, לטעום ולחזור מתחת לפוך.

בשלנים מכל הארץ יגישו גרסאות למאכל היהודי חוצה גבולות, לאומים ועדות, שהתחיל בכלל כפיתרון ליום שבת שבו אסור להדליק אש. בדוכנים יימכרו צלחות מהבילות של טשולנט קלאסי מסנדר הוותיק בדרום העיר; חמין טריפוליטאי פיקנטי עם אריסה ממסעדת גואטה ביפו; חמין מקסיקני בהשראת נזיד בשר כבש ומרק חומוס ממסעדת מקסיקנה; חמין פולני לפי מתכון בן 75 שנים ממסעדת וינה; חאלה ביבי – חמין פרסי ממסעדת עדנה ברמת השרון; חמין איטלקי בטאבון, חמין בהשראה הודית, טשולנט אסאדו וטשולנט כבש ועוד.
שוק צפון, ראול ולנברג 20 תל אביב, חמישי-שישי (9-10.1, 16-17.01, 23-24.1), חמישי 12:00-19:00, שישי 9:00-15:00

פסטיבל חמין בשוק צפון (צילום: שני בריל)
פסטיבל חמין בשוק צפון (צילום: שני בריל)

מרק תאילנדי | גברת קוטיאו

"בישראל מכירים רק סום טאם ומוקפץ. אני רוצה להביא מנות מהמטבח התאילנדי שהקהל לא מכיר", אומר מתי נקש, הבעלים של Giveret Kotiou, פופ אפ חדש בשוק הכרמל. "קוטיאו זו מנה שבתאילנד מתחילים איתה את הבוקר והיא מחזיקה את הגוף כל היום. הקוטיאו פתח אצלי את האהבה לאוכל תאילנדי ולכן התחלתי להתחיל בו".

דוכן קטן מול מסעדת הבשר M25 מוגשים שני סוגי קוטיאו מסורתיים על בסיס ציר עוף וציר בקר בתוספת קציצות בשר, אטריות אורז וירקות (48/52 ש"ח), שמייצגים את צפון ודרום תאילנד. את המתכון, שמשתנה ממקום למקום ותלוי ביד שמערבבת את הקוטייאו, למד נקש מגברת זקנה בקראבי, וכדי להיצמד עד כמה שאפשר למקור הוא משתמש בכלים וברטבים מתאילנד. המקום פועל בימי רביעי-שישי בשעות משתנות ולפי מזג האוויר, כשעדכונים מתפרסמים בדף הפייסבוק "גברת קוטייאו". הפופ אפ יימשך עד סוף החורף – שכמו שהוא נראה כרגע אין לדעת מתי יסתיים – ואחריו התפריט ישתנה למנות תאילנדיות אותנטיות אחרות.
סמטת הכרמל 31 תל אביב

גברת קוטייאו (צילום: מתי נקש)
גברת קוטייאו (צילום: מתי נקש)

פופ אפ קרואסונים | מאפיית לחמים

יום הקרואסון הבינלאומי שחל החודש הוא סיבה או תירוץ לפופ אפ בסניפי מאפיית לחמים. לקרואסונים האהובים בדרך כלל יתווספו גרסאות מתוקות ומלוחות מיוחדות: קרואסון שוקולד במילוי קרמו שוקולד וציפוי שוקולד, דפי שוקולד ואבקת קסמים (34 ש"ח); קרואסון תותים בשמנת במילוי קרם פטיסייר, שנטילי וניל, תותים טריים וקצפת ותות בשוקולד (34 ש"ח); וקרואסון חמאה במילוי גנאש שוקולד ובננות (22 ש"ח) במתוקים, ובמלוחים קרואסון חמאה במילוי תרד, גבינת פטה, גאודה וצ'ילי אדום (32  ש"ח) וקרואסון אבוקדו ופטה (34 ש"ח). מי שממש רוצה להתנסות בהכנת קרואסון יוכל לרכוש גליל בצק להכנה בבית, ובימי חמישי יימכרו מארזי Happy Hour למשרדים – מיני קרואסונים, דיפ שוקולד, דיפ תותים וקרם פטיסייר. הפופ אפ יתחיל בסניף ברחוב החשמונאים ויתגלגל לרמת אביב ורמת השרון.
החשמונאים 103 תל אביב (21-24.1), ברודצקי 15 רמת אביב (28.1), אוסישקין 23 רמת השרון (29.1) 

קרואסונים במאפיית לחמים (צילום: דניאל לילה)
קרואסונים במאפיית לחמים (צילום: דניאל לילה)

שוק דגים תאילנדי | NAM

ועוד קצת מתאילנד, והפעם בגרסת שפים בנאם. השפים ישראל אהרוני (הירו), אוראל קמחי (פופינה), גיא גמזו (אריא), תומר טל (ג'ורג' וג'ון) ועומר מילר (סוסו) יתארחו במסעדה במסגרת שבוע מחווה לשווקים בתאילנד, שבהם אפשר לאכול מנות מדגים ופירות ים שעד לא מזמן שכשכו במים.

השפים יכינו  גרסאות אישיות למנות על בסיס דגים, למשל Gon Noi – קציצות מוסר ים מתובלות בקאו קאווה, כפיר ליים, צ'ילי שאטה, ג'ינג'ר, למון גראס ובזיליקום תאילנדי (42 ש"ח); Pla nueng manow – לברק שלם מאודה, למון גראס, שום, ג'ינג'ר, בצל ירוק, צ'ילי אדום וכוסברה (129 ש"ח); Pla Dip Som Ching   – סשימי טונה אדומה, ויניגרט תפוזי דם, כוסברה, בזיליקום תאילנדי, שבבי בצל פריך, דף אורז ושומשום שחור (67 ש"ח). כמו כן יוגשו מנות מסורתיות מהמטבח התאילנדי על בסיס תוצרת הים, לדוגמה Pad Pak Ruam Tale – שרימפס וקלמרי מוקפצים עם ירוקים ברוטב צדפות, פולי סויה, שום וצ'ילי (75 ש"ח). לצמחונים שיגיעו מובטחות אופציות נטולות דגים.
ראשון-חמישי (5-9.1)
נאם

בהשראת השווקים התאילנדיים. נאם (צילום: אנטולי מיכאלו)
בהשראת השווקים התאילנדיים. נאם (צילום: אנטולי מיכאלו)

ארוחת טרום בכורה | עדן דוד ואלון פלד

תזכרו איפה שמעתם עליהם, כי רגע לפני שהם פורצים לתודעה או פותחים מסעדה עורכים השפים עדן דוד ואלון פלד  ארוחה משותפת. דוד, מתמודדת העונה הנוכחית במשחקי השף וכתבת טיים אאוט (ואנחנו גאים להרים לה), ופלד (לשעבר ב-OCD, יא פאן ואייבי וכיום בדוכן דגים ופירות ים בכל יום שישי אצל שבתאי דגים בשוק הכרמל) יבשלו יחד ארוחה בת תשע מנות, שתתחיל בפינגר פוד ותתקדם ככל שימשיך הערב. כל מנה מעמידה במרכז חומר גלם מסוים, בעיקר ירקות עונתיים, כשההשראות מגיעות מכל העולם ובמיוחד ממטבחי ספרד ואסיה: ביס כרובית, טאקו, סלרי הפתעות, אליעזר והגזר ועוד, עד לקינוח צ'ורוס של סוף היום. 350 ש"ח לאדם כולל יין חופשי.

המלך חירם 15 (סטודיו סלי צ׳פרק) תל אביב, רביעי (22.1) מ-20:00, להזמנת מקומות 054-8088219 (עדן), 054-9576726 (אלון)

עדן דוד ואלון פלד (צילום: טל קדר)
עדן דוד ואלון פלד (צילום: טל קדר)

קפה אריתראי ואינג'רה אתיופית | פסטיבל מנורת לילה 6

פסטיבל התרבות האלטרנטיבי מנורת לילה חוזר להאיר את רחובות התחנה המרכזית הישנה ואת קהילות העובדים הזרים. השנה יתווספו לאירועי המוזיקה, מיצבי האור ועבודות האמנות אירועי קולינריה שמייצגים מטבחים שנמצאים ממש לידינו אבל עדיין לא נספרים.

במיזם החברתי Kitchen Talks, שמפגיש טבחים מקהילות מהפריפריה החברתית עם הקהל הישראלי, תתקיים סדנת הכנת אנג'ירה ושירו, תבשיל אריתראי מתערובת קמח חומוס. נשות קולקטיב קוצ'ינטה יערכו טקס קפה אריתראי, והמיצב "ארוחת ערב בדרום תל אביב" של האמנית ורדית גולדנר יציג דיוקנאות וידאו של הכנת ואכילת ארוחת ערב. במסעדות יוגשו אינג'ירה ושירו טבעוני מאריתריאה, פול עם גבינת פטה ופירורי פלאפל בחמאה מסודן, אוכל אתיופי מסורתי, אוכל סיני אותנטי בבר "באו" בנווה שאנן 26, ובירה, נקניקיות ונוסטלגיה מקומית בבר "המוזג" הוותיק.
חמישי ושבת (16.1, 18.1) 23:00-19:00, פייסבוק

מנורת לילה (צילום: קיטשן טוקס)
מנורת לילה (צילום: קיטשן טוקס)