תביאו קונטיינר: ההמבורגר הזה הוא מה שהיה חסר לשוק הפשפשים

הקונטיינר (צילום: יחסי ציבור/וולט)
הקונטיינר (צילום: יחסי ציבור/וולט)

וזה עוד מבלי לדבר על הצ'יפס המטורף: הם אמנם עדיין בהרצה, ובאמת יש עוד מה לדייק, אבל המבורגריית "הקונטיינר" מבית מרגוזה בר מביאה ליפו את הרכיב היחיד שחסר כדי לעשות אותה למושלמת - סליז, והרבה ממנו

21 בספטמבר 2023

יפו ידועה בהרבה דברים: העיר העתיקה המהממת, החומוס המסחרר, הסביבה הכי טובה לגדל פיטבול בלי רצועה, אם זה הקטע שלכם. אבל בדבר אחד היא בוודאות לא ידועה, וזה המבורגרים. מה ליפו ולהמבורגרים? יש בה אינספור מאכלים – בשרים על האש, מסעדות אוכל רחוב ערביות, פירות ים, דגים, שפע של ממש – אבל אם תרצו בורגר טוב, תצטרכו להצפין טיפה, או לפחות לפתוח את הוולט. "הקונטיינר", המבורגריה יפואית חדשה מבית מרגוזה בר המקומי, ממש רוצה לשנות את זה. אבל לפחות לבינתיים, תצטרכו להישאר עם הוולט.

בשבועות האחרונים צץ היוזר של "הקונטיינר" בוולט, עמוס בתמונות המבורגר מפתות, תיאורי מנות סליזיים וכל הסיבות הטובות להזמין. השם של המקום, למרבה הצער, כל כך גנרי עד שתהינו אם הוא קשור למתחם "הקונטיינר" שפעל בעבר בנמל יפו, לגלידריית "הקונטיינר" מפתח תקווה, לרשת מסעדות "הקונטיינר" שהחזיקו לפני כמה שנים בשלושה סיניפים בתל אביב או למתחם הקונטיינרים הפופולרי בבורסה. התשובה היא אף אחד, כי זה שם חדש ומקורי שחשבו עליו אנשי מרגוזה בר כהברקה. ניחא. גם ככה מי שאמר "טוב שם טוב משמן טוב" לא ידע על מה הוא מדבר. אחי, טעמת פעם שמן טוב?!

אני לא נוטה לבחון מסעדות בתקופת הרצה, אבל על הארוחה של הקונטיינר קיבלתי המלצות חמות, ואני תמיד בעד גילוי מוקדם של המבורגרים טעימים. הלוקיישן של הקונטיינר החדש הוא בלב שוק הפשפשים, רחוב רבי פנחס 16, אבל נכון לעכשיו הם פועלים אך ורק במשלוחים, מתוך מטרה לשפר ולפתח את המוצרים החדשים.

ואם כך, אני תמיד שמח להיות שפן מעבדה, במיוחד עם מנות כמו אלו שמציעים כבר עכשיו במשלוח. רק שמעו איזה המבורגרים הזמנתי: בורגר אמריקה (קציצת בקר, איולי חמאת בוטנים, בייקון טלה, צ'דר, בצל מקורמל ורוטב גבינה, 69 ש"ח), בורגר איטלקי (קציצת בקר, איולי כמהין, פולנטת תירס וגבינות, דוקסל פטריות ורוקט, 69 ש"ח), כריך קריספי צ'יקן (נתחוני פילה עוף במשרה של יוגורט ומיסו, איולי חלפיניו נענע, קולסלואו חמאת בוטנים, מלפפון בכבישה ביתית, 58 ש"ח).

לא יאמן שזה חוקי. הצ'יפס המופרע של הקונטיינר. צילום: מתן שרון
לא יאמן שזה חוקי. הצ'יפס המופרע של הקונטיינר. צילום: מתן שרון

לצידם הזמנתי עוד שתי תוספות. הראשונה היתה כנפיים בסגנון קנטאקי (39 ש"ח), שהגיעו מצפים בבלילה פריכה שאמנם לא שרדה כולה את המשלוח, אבל ברובה היתה קרנצ'ית בדיוק כמו שצריך. מה שהיה חסר זה רוטב הגלייז צ'ילי הדרים, וחבל, כי זה היה מקפיץ את הכנפיים העסיסיות האלה בדיוק את הרמה שרציתי. פספוס קטן להתחלה, לגמרי מסוג הטעויות שסביר שמקום יעשה עם השקתו.

שוקצ'יפס הקונטיינר (52 ש"ח) לעומת זאת, היה שיחוק ענק. אם אתם עדיין בוהים במספר 52 ותוהים איך זה עלה כל כך הרבה, אסביר שמדובר במנה די ענקית של צ'יפס מיקס (תפו"א ובטטה), עם כעשר חתיכות נקנקיות צ'וריסו מטוגנות, תיבול קייג'ן-שום ושכבה נאה של רוטב צ'דר ופרמזן. יקר, אבל שווה כל אגורה. הצ'יפס מצליח להישאר פריך ברובו גם מתחת לשמיכת הגבינה, התיבול עדין אך מרים, חתיכות הצ'וריסו נהדרות והכל מרגיש כמו חגיגה מושחתת כהלכתה. פאן פאן.

ביס מהדוד סם. האמריקאי של הקונטיינר. צילום: מתן שרון
ביס מהדוד סם. האמריקאי של הקונטיינר. צילום: מתן שרון

אבל לא לשם כך התכנסנו היום, כי אם הייתי רוצה צ'יפס-נקניקיות הייתי נשאר עם הטוסטר-אובן. ההמבורגרים שהגיעו נצצו באור הבוהק של תאורת הסלון שלי, סימן ללחמניות באיכות משגעת. נגסתי באמריקאי, הלחמנייה הרכה נמחצה על הר התוספות הקטן. אני לרוב נגד בייקון טלה, אבל בליווי הטעם העמוק של הבצל המקורמל, והרטיבות הקלה של רוטב הגבינה, האיולי חמאת בוטנים והצ'דר, נוצר ביס משגע שלא מרגיש כמו תחליף לבייקון, אלא כמו משהו אחר לגמרי. זה הרגיש כמו אמריקה בלחמנייה, והקציצה המושלמת – שנראתה לי עשויה מדי בהתחלה – הגירה נוזלים כמו שרק המבורגר מצוין יודע לעשות. ביס טראשי חלומי.

מאמא מיה איזה מתוק. האיטלקי של הקונטיינר. צילום: מתן שרון
מאמא מיה איזה מתוק. האיטלקי של הקונטיינר. צילום: מתן שרון

האיטלקי סיפק חוויה שונה לגמרי, אבל מהנה לא פחות. קשה לי להגיד שהרגשתי את האיולי כמהין, או שיכלתי להגיד בדיוק מה טעמה של הפולנטה – אבל המכלול שוב ניצח את חלקיו, והביס המתקתק שעטף את הקציצה המעולה סיפק המבורגר חווייתי מושלם למי שאוהב טיפה מתיקות עדינה על הבורגר שלו. לקריספי צ'יקן הגעתי עם קצת חשש, כי במקום חתיכת עוף אחת, בתוך הלחמניה הצטופפו שלוש רצועות עוף מטוגן. זה באמת קצת הפחית מהחוויה, כי רצועות עוף זה לא חתיכת חזה עוף מטוגן אחת, אבל שני דברים פיצו על זה: הראשון הוא איכות העוף, שהיה עסיסי ומלא נוזלים וטעם בזכות ההשריה ביוגרט ומיסו; השני היה כל מה שמסביב, שהונדס כליווי מושלם לכריך עוף – קולסלואו חמאת בוטנים ואיולי חלפיניו נענע, שהיו הברקה יוצאת דופן של טעמים.

עדיף בחתיכה אחת, אבל עובד גם בלי. הפרייד צ'יקן של הקונטיינר. צילום: מתן שרון
עדיף בחתיכה אחת, אבל עובד גם בלי. הפרייד צ'יקן של הקונטיינר. צילום: מתן שרון

בשוק ההמבורגרים התל אביבי כבר קשה להתבלט. התרגלנו לטוב, לממש טוב, והרף מראש גבוה. הקונטיינר לא ישנה את השוק הזה, וגם יצטרך להתאמץ טיפה יותר כדי להיות מסוגל להתחרות על מקום בטופ 5 המבורגריות, אבל הוא לגמרי מסוגל – אם ימצה את הפוטנציאל שלו. ההשקעה ברטבים המיוחדים, למשל, היו סימן מעולה לעתיד לבוא. כשיפתח הקונטיינר לקהל ויתחיל להגיש את ההמבורגרים האלה בלב שוק הפשפשים שביפו, הם באמת יביאו בשורה, לפחות באגף הלוקיישן. יפו סוף סוף זוכה להמבורגריה טראשית שאפשר להתפרע בה על צ'יפס משוגע והמבורגר מצוין, ואם העוף המטוגן שלהם ישודרג לחזה שלה, גם קריספי צ'יקן נהדר. וזה כבר בשורות נהדרות.

"הקונטיינר", רבי פנחס 16, א'-ה' 11:00-1:00, ו' 11:00-2:30, ש' 11:30-1:00, כרגע זמין רק בוולט, הסניף יפתח בהמשך