גם לתושבי מזרח תל אביב מגיע כריכי בשר מיוחדים, עכשיו הם פה

בקתת בשר בשכונה. קבנה (צילום שי נייבורג)
בקתת בשר בשכונה. קבנה (צילום שי נייבורג)

חצי שנה אחרי שפתח בית קפה עם "השרוף", שחר לוי משיק בצמוד אליו גם מקום לחובבי הכריכים, חובבי הבשר וחובבי הבראנץ'-במחיר-שפוי. על הדרך, הוא מסביר למה הוא עזב את הבייבי שלו, Fed and Bev, למרות מנת הצרצרים המפורסמת

13 בנובמבר 2022

בוקר טוב לתושבי מזרח העיר, רמת ישראל במיוחד: השף שחר לוי פותח ממש לידכם ספוט כריכי בשר וקוקטיילים באווירה שכונתית. המקום החדש צמוד לשובך, בית קפה שלוי פתח לפני כחצי שנה בשותפות עם סלבס תושבי השכונה – המוזיקאי חיים צינוביץ' (השרוף), איש חיי לילה אורן דולפין ובת זוגו מאמנת הכושר אירה דולפין. כעת המוסד הקהילתי הלא רשמי מתרחב אל חיי לילה ומוסיף לתפריט בראנץ' שווה במיוחד.

באופי ובנראות, ההבדל בין השובך לקבנה – המקום החדש שצמוד לקודם – ניכר למרחוק. בעוד הראשון מאופיין בלוק נקי שנושק לבאוהאוס, השני שכונתי והיפסטרי. לוי מציג בגאווה כיסאות עץ מבית קולנוע, פסנתר ישן ורצפות מצוירות שמייצרים אווירת וינטג' חמימה. "יצרנו מקום ביתי לטיני שכולו בעבודת יד. עשיתי הכול בעצמי כולל העיצוב והבנייה כי חייבים גם משהו לנשמה", הוא אומר בחיוך. התפריט מתמקד בכריכי בשר שלוי מעשן במקום: פסטרמה גחלים בבאגט, קורנדביף בטוסט מלחם קסטן, כריך אסאדו מפורק ברוטב קוריאני עם קימצ'י ואיולי ווסאבי ועוד, וגם כריך עתיד ירוק טבעוני במילוי שווארמה פטריות ובצל מוחמץ (38-65 ש"ח). לנמנעים מגלוטן הוא מכין סלט נקניקיות וסלט אנטריקוט (48-56 ש"ח), פלטה עם מבחר נקניקים ובשרים (86 ש"ח) וספייסי פופקורן, תפוח אדמה מדורה ועוד נשנושים כליווי לתפריט קוקטיילים שהוכן בשיתוף עם מיקסולוג מקבוצת נוקס.

בשר וקוקטיילים בווייב שכונתי (צילום שי נייבורג)
בשר וקוקטיילים בווייב שכונתי (צילום שי נייבורג)

כדי לפתח את ייעודו של המקום כמרכז שכונתי מייצר לוי אירועים וארוחות שמתאימים לתושבי הסביבה. בכל יום בשעות הצהריים מוגשים בקבנה חומוס מתוצרת בית בתוספת גרגרים, פטריות, פרגיות ואסאדו (34-44 ש"ח) ונקניקייה בלחמנייה (15 ש"ח) לתלמידי בית הספר הסמוך. הרצאות, שידורי משחקים (כולל המונדיאל) ודי ג'יי בשישי בצהריים פונים לבלייני השכונה ומחוץ לה. "אנשים כבר התחילו להכיר אותנו ומגיעים גם מרחוק, משכונות עבר הירקון ואפילו מרמת השרון. זה מאוד משמח אותי". לשם כך נוספו לשובך ערבי פסטה ודגים בטאבון וארוחת בוקר לא סטנדרטית: מגש גבינות ממחלבות בוטיק ישראליות, סלטים וממרחים מתוצרת בית, ביצה בהזמנה אישית (רשמו לפניכם מקושקשת פרמז'ן), לחמים ועוגיות, וכל זה ב-140 ש"ח לזוג. ארוחת הבוקר מוגשת בימי ראשון-שישי עד השעה 17:00, "כי בכל המקומות מפסיקים להגיש ארוחת בוקר מוקדם מדי". עוד מגמה מבורכת בשובך באה לידי ביטוי בחשיבה עונתית ומקומית. לוי רשם את עצמו ואת צוות המטבח לקורס ליקוט, ובעונת החורף הוא מתכנן ליקוט שכונתי שתוצריו ימצאו את עצמם בתפריט. "למשל ליד השובך יש עץ אלה ארץ ישראלית שאפשר להפיק ממנו תבלין ונכין פיצות עם ליקוטים. התפריט הפך להיות עונתי ומקומי, אספקט שאנחנו מתכננים  להעמיק בו".

בראנץ' עד מאוחר. השובך (צילום טל סיון ציפורין)
בראנץ' עד מאוחר. השובך (צילום טל סיון ציפורין)

הלוקיישן השכונתי רחוק כמרחק רמת ישראל מרחוב נחלת בנימין, שבו הבליח לתקופה קצרה עסק אחר של לוי. Fed and Bev עורר בזמנו עניין בזכות מנות שהורכבו במטבח פתוח ומנת ל"ג בעומר – תפוח אדמה צלוי וצרצרים מיובשים. "השותפות החלה עוד לפני הקורונה, אך כשהגענו למאני טיים הבנתי שזה לא יצלח. הייתה שם התנהלות מתחת לכל ביקורת ברמה הניהולית, חוסר רצינות וחוסר מחויבות", הוא משחזר. "אני נקברתי במטבח אבל אם הפלור לא מתפקד המקום לא יצליח. היה לי קשה, בכל זאת זה מקום שבניתי וילד שילדתי. נאלצתי לקבל החלטה שקולה ולעזוב".

מה אתה מתכנן להמשך?
"אנחנו עובדים על שתי שלוחות נוספות של השובך במרכז העיר, כנראה באזור גינת שינקין ופוד טראק שנעמיד בגינת בניין ההסתדרות בארלוזורוב. פשטות תמיד מסקרנת אותי, והקונספט של השובך נכון בעיניי לזמן ולמקום".
קבנה, דם המכבים 26, תל אביב, ראשון-חמישי 12:00-חצות, שישי 12:00-16:00, שבת סגור