שווארמת גורמה חדשה נחתה בשרונה, ויש לה שם משפחה יוקרתי

שווארמה עם ייחוס. וייסברג (צילום אסף קרלה)
שווארמה עם ייחוס. וייסברג (צילום אסף קרלה)

"וייסברג הוא סוג של אבולוציה ואמנציפציה", אומר לנו השף ארז קומרובסקי על השווארמה החדשה שהביא למרכז העיר, "יש משהו משחרר בפשטות". אולי ההגדרה שלנו לפשטות שונה, כי שווארמה מספריבס טלה בפיתה כורכום היא שום דבר פשוט. להיפך, היא אירוע מיוחד

18 ביוני 2023

תקראו לנו סנובים, אבל בכל הנוגע לשווארמה יש לנו סטנדרטים. אחרי שטועמים את הפיתות של מפגש רמב"ם, מוטפאק או אליאס, אי אפשר לחזור לאחור (כלומר, אפשר – אבל מי בכלל רוצה?). על ההגמוניה המשולשת מאיים כעת שם חדש-ישן: שף ארז קומרובסקי, שלאחר בילד אפ ארוך יותר מפרק גמר של ריאליטי, פותח שווארמיה שהיא מחווה לסבו. וכמו כל דבר שקומרובסקי נוגע בו, זו מנה שלא דומה לאף שווארמה אחרת: פיתה צהובה מבצק מתובל בכורכום וסיח ספריבס טלה, מכסה אנטריקוט ועוף מתובל באיפוק בפלפל והל.

קונקורנציה לאפי. ארז קומרובסקי (צילום אסף קרלה)
קונקורנציה לאפי. ארז קומרובסקי (צילום אסף קרלה)

וייסברג, שותפות בין מותג בלאדי שיק של קומרובסקי והאחים ירזין, נולדה מתוך זיכרון וגעגוע לזמנים שאינם עוד. לימים שבהם היה הילד בן השש אוחז בידו של סבא יעקב, אביה של אמו, ונוגס בשווארמה הראשונה שלו, בטעמי בשר ועמבה, וזונח לכמה רגעים את הנימוסים הפולנים. "אני נורא אוהב שווארמה וזה האוכל המהיר שהכי זמין בכפרים שלידי, בגליל. אני אוכל הרבה שווארמה", הוא מודה בחיוך. "וייסברג הוא סוג של אבולוציה ואמנציפציה. יש משהו משחרר בפשטות, כששף עושה שווארמה ולא עובד עם פינצטה. בגיל 60 אתה כבר מרשה לעצמך לעשות דברים שהם צדק פואטי".

צהוב עולה. שווארמה וייסברג (צילום אסף קרלה)
צהוב עולה. שווארמה וייסברג (צילום אסף קרלה)

מנת הדגל היא פיתה יעקב ("הפיתה הראשונה שלי") – פיתה כורכום עם שווארמה, טחינה חרדל, תפוח אדמה מתנפח ("לתפארת זיכרון דוכני הפלאפל של שוק בצלאל") וארוגולה (48 ש"ח). את השווארמה אפשר לקבל גם עם טחינה לבנה, סחוג, בצל בסומאק, ירק ותפוח אדמה מתנפח בפיתה כורכום וב"לאפה של דוד יונתן" (59/48 ש"ח). מעדיפים ללא פחמימה? תוכלו להזמין סלט שווארמה עם עגבניות, זיתים, מלפפון בלאדי וירקות נוספים בוויניגרט סומאק, ו"שווארמה רוזנטל בצלחת" עם חמוצים, טחינה, סחוג, עמבה וסלט (69 ש"ח). תסלחו לנו שלא נשארנו לברר מיהם דוד יונתן ורוזנטל, פשוט כי השווארמה גונבת את כל תשומת הלב – פריכה ועסיסית באופן שאינו מותיר שום פרט לדמיון.

סיח הסיחים. וייסברג (צילום אסף קרלה)
סיח הסיחים. וייסברג (צילום אסף קרלה)

השירות זורם עם הלקוחות, ואפשר לבנות פיתה כבקשתכם, עם סלט כרוב או רק טחינה, חמוצים מתוצרת בית וכמובן תפוח האדמה המתנפח, שלשם נוחות נקרא לו פשוט צ'יפס. בין מנות השווארמה מסתתרת נוסטלגיה נוספת – סביח של שוק בצלאל, באותה פיתה כורכום, ובתוכה ביצה קשה, חציל בשלושה מרקמים – פריך, מושחם ומשווייה, טחינה, עמבה, בצל וצ'יפס (29 ש"ח). אל דאגה, תיכף נמהר לבדוק אם היא עומדת ברף של שלושת מלכי השווארמה, רמב"ם, מוטפאק, אליאס, ולהחליט אם וייסברג ראויה להצטרף לרשימת השווארמיות הטובות ביותר בעיר.
מנחם בגין 121 (מגדל עזריאלי שרונה), 072-3305730, ראשון-שישי 11:45-15:30 (שעות פתיחה בהרצה)