זמן גליל: פסטיבל קולינרי ששווה לצאת בשבילו מהעיר

יצרני מזון ארטיזנליים, בתי אוכל קטנים, יקבי בוטיק, מחלבות מקומיות, ארוחות ושוק כריסמס. כל מה שאתם צריכים לדעת על פסטיבל "זמן גליל מערבי" שיתקיים הסופ"ש בצפון

אלומה. צלום: אנטולי מיכאלו
אלומה. צלום: אנטולי מיכאלו
16 בדצמבר 2015

עמותת זמן גליל מערבי חוגגת זו השנה הרביעית את פסטיבל החורף שלה – "זמן גליל מערבי", העוסק בתרבות, פנאי וקולינריה. העמותה הוקמה ב־2011 על ידי תיירנים מהגליל המערבי במטרה לקדם יחד את העושר התרבותי, ההיסטורי והגיאוגרפי של האזור הקסום והלא מספיק מתויר הזה; היא עושה זאת בהצלחה ועל כך מגיעה לה שאפו גדול.

הפסטיבל יתקיים בין חנוכה לחג המולד (17.12־19.12), ובמהלכו ייערכו כ־20 אירועים שונים – סדנאות אוכל וסיורים קולינריים, סיורים מוזיקליים בכנסיות שבאזור, טיולי טבע ואמנות, שוק כריסמס ועוד. האירועים מאפשרים מפגש אינטימי עם אנשי מלאכה ואמנות, יצרני אוכל, ייננים ומוזיקאים מקומיים.

מיקיס טופ ויו, תרשיחא. צילום: אנטולי מיכאלו
מיקיס טופ ויו, תרשיחא. צילום: אנטולי מיכאלו

אלו המומלצים שלנו מכלל האירועים הקולינריים שיתקיימו במסגרת הפסטיבל:

אדלינה, קיבוץ כברי. צילום: אנטולי מיכאלו
אדלינה, קיבוץ כברי. צילום: אנטולי מיכאלו

חמישי (17.12)

סדנת לחמי מחמצת עם האופה חגית שטרן בקפה בריוש בנהריה (235 ש"ח למשתתף; להרשמה: 9445490־050); ארוחת חג מולד במסעדת השף אדלינה בקיבוץ כברי, שבה השף רושדי דקאוור מתרשיחא יגיש ממטעמי החג של הכפר. הארוחה כוללת 10 מנות המבוססות על שמן זית וירקות העונה, ותלווה ביינות המצוינים של יקב שטרן הבוטיקי, בנוכחות היינן ג'וני שטרן (250 ש"ח; להזמנות: 9523707־03); ביקור ביקב כישור כולל מוזיקה חיה, יין ומרקים (70 ש"ח; להרשמה: 8701279־052).

מחלבת אלטו, קיבוץ משמרת. צילום: אנטולי מיכאלו
מחלבת אלטו, קיבוץ משמרת. צילום: אנטולי מיכאלו

שישי־שבת (18.12־19)

סיור בעלי מלאכה שיכלול ביקור (וארוחת בוקר למי שירצה) במחלבת הבוטיק אלטו בקיבוץ שמרת, שמייצרת גבינות, יוגורטים וגלידות נפלאים על בסיס חלב עזים בלבד (85 ש"ח לסיור בן חמש שעות; לפרטים נוספים: 6378901־054); סיור (יום וערב) בתרשיחא הקסומה עם מדריך הטיולים אמנון גופר, כולל טעימות מהמקום שהפך ליעד קולינרי בפני עצמו (65 ש"ח בתיאום מראש: 6549191־054); טיול בין שלושה יקבים (יפתחאל במושב אלון הגליל, לטם בקיבוץ לטם וכישור; 75 ש"ח, כולל טעימות, 8011253־052); סיור בכפר יאסיף, כולל שוק כריסמס (45 ש"ח לאדם, 200 ש"ח למשפחה בת חמש נפשות; 9235674־050); ארוחה ביקב שטרן שבה שטרן עצמו יבשל ויגיש את האוכל סביב שולחן העץ שבמרכז היקב (350 ש"ח; להזמנות: 3034361־054). בשבת אל תחמיצו את ארוחת הבראנץ' הצמחונית־טבעונית המפנקת בסמדר בכליל (170 ש"ח לזוג; להזמנות: 8184345־054).

גלידת בוז'ה, תרשיחא. צילום: חיים יוסף
גלידת בוז'ה, תרשיחא. צילום: חיים יוסף

 

בימי הפסטיבל תוענק הנחה בצימרים ובבתי המלון באזור.

לפרטים נוספים ולהרשמה: westgalil.org.il