פופ אפ ניוז: ארז קומרובסקי חוזר ללחם ועוד חדשות חשובות

פיקניקים מדוגמים ברחבי העיר, לחמים של ארז קומרובסקי, מנות חורף עיראקיות, פיצה מטוגנת, סדנת קוקטיילים וסיור קולינרי בהר הנגב: שישה דברים מעניינים שקורים עכשיו בזירה הקולינרית

נוסטלגיה עיראקית. ריחות וטעמים (צילום: יח"צ)
נוסטלגיה עיראקית. ריחות וטעמים (צילום: יח"צ)
2 בדצמבר 2020

לחמי מסיק של ארז קומרובסקי

מכירים את התור שמשתרך כל שישי בבוקר מול מאפיית בית הספר לבישול דנון בנמל תל אביב? השבוע הוא צפוי להיות ארוך מהרגיל בזכות פופ אפ קטלני של ארז קומרובסקי. האופה שמסמל יותר מכל תוצרת עונתית מציין את הזמן הזה בשנה כששמן זית טרי וזיתים חדשים מגיעים לשוק, ומשלב אותם במנות מלוחות ומתוקות ובלחמים ארטיזנליים. מסאבחה בולגרי ושמן זית עם לחם זיתים; פרנה שמן זית, אורגנו, זיתי טאסוס וצפתית; פוגאס קלמאטה ולתת שעורה עם עלי זעתר חדש; וספינג׳ שמן זית, יוגורט של פעם וזיתים בדבש הם רק חלק מהמאפים הסקסיים שיימכרו בדוכן (24־37 ש"ח).
התערוכה 3 נמל תל אביב, חמישי (3.12) 12:00־21:00, שישי (4.12) 08:00־13:00

לחמי מסיק של ארז קומרובסקי בדנון (צילום: יח"צ)
לחמי מסיק של ארז קומרובסקי בדנון (צילום: יח"צ)

פיצה מטוגנת בחבשוק

דקה לפני שואת הסופגניות שווה לחשוב היטב במה להשקיע את הקלוריות. לשף יגאל מולנר מחבשוק יש הצעה מעניינת – פיצה מטוגנת מדרום איטליה. הפיצה פריטה שמוגשת בחמארה בשוק הכרמל מבוססת על בצק מפיצריית בזילי.קום ומילויים בסגנון המקומי־מורכב של מולנר בשלוש גרסאות, שתיים מלוחות ואחת מתוקה: בצל צלוי בסומאק, מוצרלה מעושנת, סלסת פלפלים שרופים פיקנטית ואורגנו טרי; תרד, מוצרלה, קונפי ענבים ושמנת עזים; ומילוי חבושים מקורמלים (!), ריקוטה, גרידת לימון וקרמו של לאבנה ושוקולד לבן, מחווה מתוקה לספוליאטלה נפוליטני. הפיצה נזרקת לשמן עם ההזמנה ומוגשת שחומה, פריכה וסקסית להחריד. כמקובל בתקופה זו אפשר להזמין בוולט ותן ביס, אך בגלל אפקט הטיגון העמוק מומלץ לוותר על משלוח ופשוט לגשת ולחוות מיד ראשונה. 24 ש"ח/64 ש"ח לשלישייה. עד סוף חנוכה (18.12).
חיים חבשוש 31, תל אביב, 03-6308148, ראשון־שלישי 12:00־18:00, רביעי־חמישי 12:00־23:00, שישי עד 16:00

פיצה פריטה חבושים ריקוטה. אמאל'ה ואבאל'ה כמה טעים
פיצה פריטה חבושים ריקוטה. אמאל'ה ואבאל'ה כמה טעים

פיקניקים בגינות העיר

זוכרים את רשימת הלוקיישנים הכי שווים לפיקניק? כנראה שמישהו בעיריית תל אביב יפו קורא אותנו, אחרת איך ניתן להסביר את מיזם פיקניקים בגינות ובפארקים עם סלי מעדנים מעסקים מקומיים שקורה ממש עכשיו. דלאל, בית קנדינוף, שרויטמן, לחמנינה, האחים, לה שוק ועוד חתומים על הסלים שנמכרים במחיר מצחיק (40 ש"ח), והעירייה אחראית לקישוט הגינות וחלוקת מחצלות ממותגות. מחזיקי כרטיס דיגיתל מוזמנים להיכנס לאתר, לרכוש סל פיקניק ולבחור לוקיישן, למשל פארק הירקון, גינת אליפלט, גן הפסגה ושדרות ההשכלה. במייל ימתין לכם שובר לאיסוף הסל בגינה שנבחרה. שלישי־רביעי (1-9.12) 17:00 ו־19:00, שישי (4.12) 11:00 ו־13:00, שבת סגור

תומכים בעסקים ויוצאים לפיקניק
תומכים בעסקים ויוצאים לפיקניק

סדנת קוקטיילים בקאב קם

אדי ניומן, המיקסולוג המיתולוגי מקאב קם, יערוך סדנת קוקטיילים בזום במסגרת שיתוף פעולה עם ביכורי העיתים ודיגיתל.
הנרשמים יקבלו הביתה ערכה עם כל המרכיבים לסדנה להכנת שלושה קוקטיילים מתפריט המסעדה. ראשון (6.12) ב־20:30.  150 ש"ח, הטבת דיגיתל ל־30 הנרשמים הראשונים.
הרשמה באתר

המשקשק המיתולוגי של תל אביב. אדי ניומן בקאב קם (צילום: אלי כרמי)
המשקשק המיתולוגי של תל אביב. אדי ניומן בקאב קם (צילום: אלי כרמי)

פסטיבל חורף עיראקי

אחרי שחרשתם על קובה, ערוק וטבית הגיע הזמן להכיר עוד פנינים מהמטבח העיראקי. ב"ריחות וטעמים", שוק אוכל ותיק ברמת השרון, גייסו הבעלים בני הזוג לימור אורן ועודד שהרבני את אמו של שהרבני, ילידת עיראק בת 75, למסע אל המטבח המסורתי. התוצאה: תפריט מנות סבתא חורפיות מנחמות כמו משמשייה – תבשיל בשר בקר, צימוקים, משמשים ודלעת ברוטב חמוץ מתוק קטיפתי, יפראח – עלי מנגולד במילוי בשר, אורז, סלרי ושום ירוק, רוזומאש – אורז עם מש ירוק והגרסה העיראקית למוסקה משכבות בצל מטוגן, חציל ובשר ברוטב עגבניות סמיך. לצד המנות המיוחדות יימכרו גם קלאסיקות קובה בגרסאות סלק, דלעת, במיה ובורגול במילוי בשר, ולקינוח שבלולי זנגולה בסירופ סוכר ובעבע קדרסי – גרסה עיראקית לממתק חלביצה מתובלת בהל, שקדים ופיסטוקים (2.90-12.90 למאה גרם). עד 31.1, ימי חמישי 10:00-16:00 ושישי 8:00-15:00. מינימום הזמנה 250 ש"ח, דמי משלוח 35 ש"ח.
החרש 8 א.ת.נווה מגן, רמת השרון 03-5164465 ובאתר

ממולאי חורף עיראקיים (צילום: אפיק גבאי)
ממולאי חורף עיראקיים (צילום: אפיק גבאי)

סיורים קולינריים בהר הנגב

כדי להשתתף בפעילות הזו תצטרכו ממש להיכנס לאוטו ולצאת מהעיר אל חיק הטבע. "על המפית" הוא מיזם חדש שמציע מסע טעימות בארבעה מסלולים בין מקומות אוכל ויצרנים קטנים הפועלים באזור הר הנגב. הסיור מתקיים באופן עצמאי באמצעות אפליקציה שתוביל אתכם מנקודה לנקודה, שם ימתינו מארחים עם קוסקוס מרוקאי, לחם בדואי, טעימות שמן זית ויין, המבורגר טבעוני ואפילו כריכינים וסקונס במסיבת תה בגסטהאוס במדרשת בן גוריון. אפשר לממש את הסיורים ביום אחד או ללון באזור ולחלק אותם בין ימי האירוע. חמישי־שלישי (10-15.12). 90־100 ש"ח.
פרטים והרשמה באתר

קוסקוס ביתי בהר הנגב (צילום: מקסים סרדיוקוב)
קוסקוס ביתי בהר הנגב (צילום: מקסים סרדיוקוב)