עינב אזגורי משתלט על האימפריאל (ועוד חדשות אוכל חשובות)

אימפריאל. צילום: בן יוסטר
אימפריאל. צילום: בן יוסטר

עוד מנה גדושה של חדשות אוכל טעימות כאן בעיר וגם מחוצה לה: קבוצת אימפריאל ממסדת את יחסיה עם השף המוכר, דונר חדש ומעניין במרכז העיר, שמפניה יוקרתית למי שחוגג ושתי ארוחות מסקרנות מאוד בירושלים

18 באוקטובר 2021

>>חידושים ופתיחות

1. אזגורי אימפריאל

לאחר שהוכיח את הצלחתו בתפריט סקסי בבושוויק מעמיק שף עינב אזגורי את שיתוף הפעולה עם קבוצת האימפריאל בתפריטים חדשים בברים האימפריאל ולה אוטרה. "החלטנו לשדרג את תפריט האוכל והקשר עם עינב מוצלח מאוד. הוא כבר מרגיש חלק מאיתנו והצענו לו להיות חלק מהשדרוג", מסביר הבעלים בר שירה (יחד עם גלעד לבנת ודרור אלתרוביץ'). בין המנות בסגנון קלאסי וטקס מקס תמצאו טורטייה מקמח תירס עם דג כבוש, רוטב מוחו ירוק, אבוקדו וקרם פרש (48 ש"ח), טאקו בשר מפורק, אבוקדו, סלסה ורדה ואננס טרי (32 ש"ח), ספייריבס טלה על העצם בדבש וצ'יפוטלה (82 ש"ח) וסביצ'ה דג ים עם אננס ואבוקדו (68 ש"ח). הנאצ'וס הוותיקים זכו גם כן לשדרוג והם מוגשים עם סלסה פיקו דה גאיו, צ'דר, גוואקמולי, קרם פרש, פלפל חריף וכוסברה (62 ש"ח). התפריט משותף לשני הברים אך באופי ובקוקטיילים הם ממשיכים להיות שתי ישויות נפרדות, כך שהשמחה כפולה.
הירקון 66 תל אביב, 073-2649464

עינב אזגורי (צילום: שלומי יוסף)
עינב אזגורי (צילום: שלומי יוסף)

2. קנטינה סן רמו

ברי יין הם חד משמעית האיט גירל של סתיו 2021. לרשימה המתארכת והולכת נוסף כעת קנטינה סן רמו – בר יין יפואי חדש מקבוצת סן רמו (קזינו סן רמו, איטלקיה בפשפשים, אשתי). הבשורה הפעם היא יינות מאגן הים התיכון והבלקן – יותר מ־70 בקבוקים מיקבים ביוון, כרתים, דרום איטליה, דרום צרפת, דרום ספרד, פורטוגל, אלבניה וסלובניה. חלק מהיינות מסתירים מאחוריהם סיפור, כמו יקב קרמיזן מבית לחם, לשעבר מנזר שייצר יין למיסה השבועית, או יקבי בוטיק ישראלים כדוגמת כהנוב ונווה ירק. יינות אחרים מיוצרים מזני ענבים מקומיים ובהם דבוקי ומרסלאן הישראליים, מוסקופילארו ואסירטיקו מיוון ורפושק, סיבי פינו', ומאלבזיה המזוהים עם הבלקן. את תפריט היין אצר לירום פרץ, ממנהלי הקבוצה, ואפשר למצוא בו גם ורמוט, ברנדי ותזקיקים נוספים מענבים. אוכל שתקבלו ליד היין שואב השראה משוק לוינסקי וטברנות ביוון, למשל ברבוניות מטוגנות עם צ'יפס ואיולי שום (72 ש"ח), טרטר בקר ועשבי תיבול עם רכז רימונים, סומאק וחלמון ביצה על לחוח פריך (68 ש"ח) ומולים בחמאת אריסה ועארק (84 ש"ח). בתום הבילוי שווה לסקור את המדפים ולהצטייד בבקבוק יין הביתה.
נחמה 1, יפו, 051-5531835

קנטינה סן רמו. צילום: יח"צ
קנטינה סן רמו. צילום: יח"צ

3. ראליה

רחוב דיזנגוף לא מפסיק להתחדש: אחרי דיקנטר ופישבון של האחים אבידן ובר היין פליקס מקבוצת הבלבוי מצטרפת לרשימה ראליה, "יקרה" בערבית – מסעדה ים תיכונית שמשנה את פניה לאורך היום. בשעות הצהריים תוכלו לזלול מנות דונר עגל וכבש עם פיסטוקים, מינוט סטייק, קבב טלה, קציצות ברוטב ועוד מנות בשר ותבשילים ביתיים מתחלפים הנמכרים גם בטייק אוויי (כ-50 ש"ח). בערב האווירה משתנה, תפריט קוקטיילים נשלף מהארון והמנות נעשות קטנות ואלגנטיות בהתאמה, למשל סוכריות עראייס, אסאדו מפורק ובריוש, סלטים ועוד (29-78 ש"ח). השף עודד אסטרוגנו מגיע לראליה עם ניסיון עשיר של יותר מ־30 שנה במטבחי מלונות גדולים באילת כשהוא מוכן לאתגר הכרוך בהשתלבות בתחום המסעדות בתל אביב.
ראליה, דיזינגוף 88 (פינת בר כוכבא), תל אביב, 03-7556666

ראליה. צילום: רעות גואטה
ראליה. צילום: רעות גואטה

4. בובע – סנדביץ' חלה בשוק צפון

סנדביץ' שישי בצהריים מחלה רכה במילוי תבשיל של סבתא משמש השראה לבובע – מנה שעומדת במרכז דוכן חדש בשוק צפון. צ'ירקה,בובע פפריקש – תבשיל קציצות עוף בפלפלים בסגנון הונגרי ; בובע חריימה טריפוליטאי ; בובע סופריטו בשר ותפוחי אדמה בסגנון ספרדי ירושלמי ובובע בולונז מאיישים את התפריט הקבוע. בתפריט המתחלף תמצאו בובע חמין בשר ירושלמי ; בובע גונדי, בובע גולאש ועוד ועוד, והכל בתוך חלה (34 ש"ח) או בצלחת (49 ש"ח). כתוספת אפשר להזמין לביבות, ערוק ועוד נשנושים שסבתא נוהגת להרגיע את הרעב עד לקידוש. מידי שבוע לקראת שבת נמכרים במקום תבשילים וחלות במארז ביתי (79 ש"ח) וחלות בובע (10 ש"ח).
ראול ולנברג 20, רמת החייל, ת"א, ראשון-רביעי 11:00-19:00, חמישי 11:00-23:00, שישי 08:00-14:00, שבת סגור

בובע (צילום: גיל אבירם)
בובע (צילום: גיל אבירם)

5. מושו

בר הקוקטיילים שמתחת לק-פה האנוי נפתח חודשיים לפני פרוץ המגפה ונסגר בעקבותיה. כעת הוא נפתח שוב בגרסה מעט שונה, בהובלת המיקסולוג אורי גופר, בוגר הבל בוי שמתמחה בפן הכימי של המיקסולוגיה. גופר יצר קוקטיילים באווירה אסייתית, למשל קיוקמבר מג'ין בומביי, סומסום-בחרובקה, יסמין-דבש, מלפפון טרי וליים (56 ש"ח), וקוקטייל העונה לשם רוז ומורכב מקוניאק, קינמון, מי ורדים ומי קוקוס (59 ש"ח). תפריט האוכל שואב נשען על המטבח של ק-פה האנוי ותמצאו בו מנות אסיאתיות קטנות ועזות טעם כגון סלט פפאיה וייאטנמי (48 ש"ח), חציל בטריאקי עם קרם קשיו (57 ש"ח ) וטאטקי סינטה עם סלט עשבי תיבול (87 ש"ח). המיקום במרתף שהיה בעבר כספת בנק יוצר אווירת בילוי מחתרתית שמתחילה בכניסה בשער סורגים ונמשכת בשירותים שכמותם אין באף מקום אחר. ורי קול.
פרישמן 77, תל אביב, 054-7000163

מושו (צילום: יהונתן בן-חיים)
מושו (צילום: יהונתן בן-חיים)

6. הפי האואר באוקינאווה לבונטין

מסעדת אוקינאווה סושי לבונטין במתחם גן החשמל משיקה הפי אוור חדש ומשתלם –  20 אחוז הנחה על כל האוכל והשתייה. ההנחה תקפה בישיבה בלבד בימים ראשון – חמישי בשעות 17:00-19:00, והיא כוללת גם מנות חדשות שנוספו לתפריט, למשל פאני פורי סביצ'ה דג לבן, עירית, טוביקו, וצ'ילי טרי על קרם סלק ורוטב ווינגרט מלפפון (49 ש"ח) וצ'אנקי ביף קוריאני – מחבת לוהטת ובה נתחי אנטריקוט ברוטב שמנת וחרדל חריף עם אטריות סובה (92 ש"ח).
לבונטין 11, תל אביב, 03-5101099

הפי האואר באוקינאווה לבונטין (צילום: אמיר מנחם)
הפי האואר באוקינאווה לבונטין (צילום: אמיר מנחם)

>>פופ אפים ואירועים

פופ אפ 1: חומוס וטורטיות פוד טק

חומוסיית גרגר הזהב בשוק לווינסקי משתפת פעולה עם FULL WRAP מותג פוד טק ישראלי זוכה פרסים בתחום החלבון האלטרנטיבי. בפופ אפ יוגשו מנות מקוריות לניגוב עם טורטיה מקטניות מונבטות, שהיא בעלת ערכים תזונתיים גבוהים יותר מאשר טורטיה רגילה וגם משביעה יותר: גרגר הפלטינה – טחינה, סלק, כרובית מטוגנת, ומלפפון בסומאק; תבשיל עדשים ומנגולד עם סחוג ולביבת ירק ועוד, וכל זאת על רקע אווירה שמחה, עם מוזיקה ובירות (35-50 ש"ח).
לוינסקי 30, תל אביב, ראשון-חמישי (24-28.10) 19:00-23:00

גרגר הזהב, ה-POP UP. צילום: אורן שלו
גרגר הזהב, ה-POP UP. צילום: אורן שלו

פופ אפ 2: שוק חוצה ישראל בשרונה מרקט

שוק איכרים עם מיטב התוצרת הישראלית ייפתח בשרונה מרקט ויפעל למשך חודש. בעשרות דוכנים יימכרו גבינות טבעוניות, ליקרים מפירות מקומיים, טחינה, ריבות, שמן זית, תבלינים ועוד, המבורגר טבעוני ואפילו פרחים. מתחם מיוחד יוקדש לתפוחים, מנגו, דבש, בירות ויינות בוטיק ותוצרת נוספת מרמת הגולן, מסעדות השוק יציעו אוכל מוכן לשבת וכוכבת הרשת עדן רווח תמכור קינוחי בוטיק.
שרונה מרקט, קלמן מגן 3, תל אביב, מ־14.10-5.11 בימי חמישי (10:00-20:00) ושישי (9:00-16:00)

שוק חוצה ישראל בשרונה מרקט. צילום: הילה כדי
שוק חוצה ישראל בשרונה מרקט. צילום: הילה כדי

>>אלכוהול

1. שבוע הג'ין טוניק

חובבי הג'ין טוניק שימו לב: בג'ין קלאב סופרים מרחיבים את יום הג'ין וטוניק הבינלאומי שחל מחר (שני) לשבוע שלם, שבמסגרתו יוגשו קוקטיילים בהשראת מדינות שהן יצרניות ג'ין: ג'ין רוקו מיפן עם טינקטורת יוזו, טרגון וליים מיובש; ג'ין מארה מספרד עם טוניק פיבר טרי ים תיכוני, רוזמרין, תימין ועגבניות שרי; מילק אנד האני ישראלי עם טוניק פיבר טרי הודי, אזוב, קינמון סיני וג'ינג'ר מסוכר ועוד.
קינג ג'ורג' 83, תל אביב, ראשון-שבת (17-23.10)

יום הג'ין טוניק. צילום: רן בירן
יום הג'ין טוניק. צילום: רן בירן

2. ערבי מיקסולוגיה בסיטארה

אמיר בביוף, מיקסולוג ישראלי מניו יורק שעבד במוסדות ותיקים בעיר הגדולה, מגיע למסעדת סיטארה לסדרת ערבי קוקטיילים. בערב הראשון שיתקיים ביום רביעי (20.10) הוא יכין פינה קולדה, אולד פאשנד, Corpse Reviver #2 (ג׳ין ביפאיטר, עלי קלמנטינה, קואנטרו, לילט בלאן, לימון, קקאו ואבסינת') ועוד משקאות בסטייל ניו יורקי.
רוזנבלום הרצל 8, תל אביב, 03-6996633

ערבי קוקטיילים בסיטארה. צילום: יונתן בן חיים
ערבי קוקטיילים בסיטארה. צילום: יונתן בן חיים

3. שמפניה על הספה

לכבוד יום השמפניה הבינלאומי מקיים בית השמפניה היוקרתי Moët & Chandon ביום שלישי (21.10 מ־20:00) וובינר טעימות שישודר בלייב מחבל שמפיין שבצרפת (בשפה האנגלית). בסדנה יועבר רקע מקצועי אודות השמפניה עצמה, ההיסטוריה והייחוד שלה, וכן סקירות טעם משותפות אודות סוגי שמפניה שונים של המותג. ההשתתפות בוובינר חינמית, וכל מה שנותר הוא לקרוא לחברים ולהתחבר ל-zoom עם כוס שמפניה ביד וכיבוד קל. כדי להקל על ההצטיידות לסדנה, מואט מציעים מארז של צמד בקבוקי מיני ברוט ורוזה שמגיע עד הבית דרך אתר HA VE DA. לינק להצטרפות בביו של IBBLS באינסטגרם.

4. שלישי בג'ין

לכבוד הסתיו והאויסטרים שהוא מביא עמו מכריזים בדלאל על דיל יום שלישי מפתה: בכל יום שלישי במהלך החודש הקרוב יעבור סומלייה מקצועי בין אורחי המסעדה ויציע אויסטרים בריח ים, שמגיעים ביום שני במשלוח מצרפת ובשלישי מוגשים על קרח (36 ש"ח ליחידה/100 ש"ח לשלישייה), לצד קוקטיילים אלגנטיים על בסיס ג'ין סיטאדל (46-52 ש"ח), שאף הוא מצרפת. טעם הים המעודן של האויסטרים מחמיא לג'ין ולהיפך, לשמחת חובבי הז'אנר.
שבזי 10 תל אביב, 054-4781435, עד 16.11

אויסטרים וג'ין בדלאל (צילום יח"צ)
אויסטרים וג'ין בדלאל (צילום יח"צ)

>>מחוץ לעיר

1. סמי תמימי וארז קומרובסקי באמריקן קולוני

לאחר יותר מ־20 שנה שבהן לא ביקר בארץ מגיע השף סמי תמימי (אוטולנגי בלונדון) לירושלים ומאחד כוחות עם שף ארז קומרובסקי לכבוד עונת המסיק. בשתי ארוחות חגיגיות שיתקיימו במלון אמריקן קולוני בירושלים, המורגל באח"מים כבר יותר ממאה שנים, יגישו השפים תריסר מנות מהרפרטואר של תמימי וממתכוני ספריו "פלסטין" ו"ירושלים" בדגש על שמן זית, למשל מקדוס – חצילים כבושים עם רוטב אגוזים; רומאניה – חציל ועדשים במיץ רימונים; פלמידה לבנה כבושה עם עגבניות ירוקות כתושות, שמן שום וצ'ילי; וצלעות טלה עם נענע, דבש וסלט עלי בר. הארוחות ילוו ביינות מיקב קלו דה גת והיא חלק מסוף השבוע המוקדש לשמן זית, שבמסגרתו יתקיימו פעילויות נוספות כגון ערב טעימת שמני זית ועוד. מ-2,720 ש"ח לזוג לארוחה ולינה.
חמישי-שישי (4-5.11), להזמנות 02-6279707

שף סמי תמימי. צילום: ג'ני זארינס
שף סמי תמימי. צילום: ג'ני זארינס

2. רוטנברג מתחדשת

חילופי העונות מביאים איתם שינוי במסעדת רוטנברג המסקרנת, שהופכת כעת למסקרנת אף יותר. החל מהשבוע יוגשו במסעדה אך ורק ארוחות טעימות עונתיות, ארוחה בת חמש מנות בשעות הצהריים ובת 13 מנות בערב. הארוחות הללו מאגדות לתוכן מסע בן שבע שנים אותו עברו הילה ויזהר סהר, בעלי המסעדה, במחקר ההיסטוריה הקולינרית, העונתיות, האדמה והחי של אזור עמק הירדן, בו נמצאת המסעדה. חומרי הגלם מגיעים מיצרנים קטנים מהסביבה וחלק מהירקות, הפירות ועשבי התיבול גדלים בחלקה חקלאית ייחודית השייכת למסעדה והם מלוקטים מדי יום. התפריט עונתי והבישול משלב טכניקות עתיקות ומודרניות לכדי רעיונות פורצי דרך בקולינריה במקומית.

רוטנברג מתחדשת. צילום: אפיק גבאי
רוטנברג מתחדשת. צילום: אפיק גבאי

3. קולינריה ארץ ישראלית בגן הבוטני

ועדיין בירושלים, והפעם בגן הבוטני: מעדניה-מטבח, משתלה וחנות בוטניקה מרכיבים את עדניה – מרכז חדש לקולינריה ארץ־ישראלית בהשראת Eataly, הרשת האיטלקייה שמטרתה קידום תרבות קולינרית מקומית והנחלת ערכי הסלואו פוד. בראש מיזם עומד שף נדב מלין, ממקימי תנועת סלואו פוד בישראל, שיצר תפריט "מהמדף לצלחת" על בסיס חומרי גלם ארטיזנליים ותוצרת חקלאית ישראלית. לדוגמה: מוזלי עם הגרנולה של מירב, סילאן טהור ממושב חצבה ויוגורט כבשים ממחלבת עברי; סלטים מירקות העונה בשמן זית של מגל; פלטות גבינות של מוטקה, עברי וברקנית; וגזוז אורגני של גרופר. את מוצרי המעדניה ניתן לרכוש הביתה וכן יינות ובירות מתוצרת ישראלית וגם צמחים לשתילה ופרחים. בהמשך יפעל במקום מרכז ידע בנושא מזון מודע – שוק יצרנים מקומיים, סדנאות, ארוחות מיוחדות והרצאות וכן יתקיימו יערכו שיתופי פעולה עם יצרנים שכנים מאזור ירושלים, סיורי ליקוט ועוד.
זלמן שניאור 1, ירושלים, ראשון-חמישי 08:00-18:00, שישי 08:00-14:00, שבת סגור

4. פיקניק ויין בעין כרם

מלון הבוטיק הרומנטי אלגרה שבעין כרם משיק שת"פ עם יקבים בסדרת פיקניקים סתווית בבוסתן המלון. הפיקניק הראשון יארח את יקב טוליפ ואת הסומלייה שלו, שיסביר וימזוג יינות לטעימה. בכניסה תקבלו כוס יין במתנה לטעימות (60 ש"ח) וכן שובר לרכישת יין ושובר הנחה לאירוח במלון. לנשנוש ליד יציעו במקום פלטות של גבינות, ירקות ופירות וסלסלת לחמים ומטבלים (35-90 ש"ח).
אלגרה, 23.10 (שבת) 12:00-19:00

פיקניק סתיו במלון אלגרה (צילום: רועי חרמוני)
פיקניק סתיו במלון אלגרה (צילום: רועי חרמוני)