המסעדות עוברות למחירי מלחמה וההמבורגר של NG עובר צפונה

החשיפה לצפון. ההמבורגר של NG. צילום: מתוך האינסטגרם ng_restaurant
החשיפה לצפון. ההמבורגר של NG. צילום: מתוך האינסטגרם ng_restaurant

גם בעתות מלחמה ישנן יותר מדי חדשות אוכל מכדי להכיל - ההמבורגר של NG מהגר לצפון העיר; מסעדות עוברות למודלים ותפריטים מיוחדים בעקבות המלחמה; שווקים נוספים בעיר מציעים מוצרים מעוטף עזה; ועוד סיפורים קטנים מעולם הקולינריה, שמצליח איכשהו להחזיק מעמד, ובינתיים יש לנו מה לאכול

16 בנובמבר 2023

רילוקיישן להמבורגר | NG

פופ אפ ההמבורגר המצטיין מבית מסעדת הבשרים NG ("מאיים על הטובים ביותר בעיר", קבע המבקר שלנו)  סיים את משמרתו ברחוב הרצל ומתמקם בצומת הפיל, לטובת השכונות הצפוניות שמרוויחות בענק. כרגע הוא פועל מתוך סניף מזללת הבשרים רובן שנסגר עוד לפני המלחמה, בהמתנה לחלל אחר שיתפנה במתחם ויהפוך לבית קבוע. ההמבורגרים העסיסיים והרטבים המיוחדים שהפכו את הפופ אפ במרכז העיר לסיפור הצלחה נשלחים כעת מהכתובת החדשה, ומכיוון ש-NG בנווה צדק סגורה תוכלו לקבל כאן גם סטייקים משובחים מחדר היישון של המסעדה. הבעלים גיורא אשכנזי מבטיח שהם מגיעים במצב מצוין במשלוח לסביבה הקרובה, ומי שמפקפק בכך מוזמן להגיע ולאכול במקום בשירות עצמי. תכלס סיבה מוצדקת להרחיק עד שם גם אם אין לכם מה לעשות באזור.
בני אפרים 280, ראשון-חמישי ושבת 12:00-22:00, שישי סגור

קציצה עבה, נתחים איכותיים, מושלם. ההמבורגר של NG (צילום: NG בפייסבוק)
קציצה עבה, נתחים איכותיים, מושלם. ההמבורגר של NG (צילום: NG בפייסבוק)

צהריים מעושנים | פורטר אנד סאנס

מסעדת הבשרים והבירה מתאימה את עצמה למצב ומתחדשת בפורטר סמוקהאוס, סרוויס צהריים בשירות עצמי על טוהרת הבשרים המעושנים. נתחים שעברו עישון במעשנה מפלצת חדשה שהוצבה במטבח מוגשים בקונספט מודולרי ורזה שנכון לתקופה: מתחילים בבחירת חלבון מתוך בריסקט אנגוס, אסאדו עסיסי ופולד פורק ברוטב ברביקיו ביתי במכפלות של 100 גרם (32-39 ש"ח), רבע עוף אורגני ממשק מלמד מעושן קלות (49 ש"ח) ונקניקיית עגל וחזיר מצוינת (19 ש"ח). משם ממשיכים לתוספות, למשל שעועית ובייקון קייג'ון, קולסלאו ולחם תירס (8-18 ש"ח) ומסיימים בבירה במחירי שגרת חירום (15/19 ש"ח). אפשר לקבל את הבשרים גם בכריך (59 ש"ח) וכארוחת שיירינג שמתאימה במיוחד לעובדי הסביבה (169/299 ש"ח). מה שלא תעשו, אל תפספסו את הפולד פורק און מק אנד צ'יז (59 ש"ח), מנה חורפית מנחמת ומוגזמת כמו החיים עצמם.
הארבעה 14, ראשון-שישי 12:00-17:00

תאוות בשרים. פורטר סמוקהאוס (צילום שרון בן־דוד)
תאוות בשרים. פורטר סמוקהאוס (צילום שרון בן־דוד)

בראסרי זמני | צ'נה

לאחר שפתח את החצר למספר ימים בשבוע מחליף שף גיל דהן הילוך ופותח את מסעדת צ'נה כבראסרי, בשלב זה לערב אחד בלבד. "חשבתי מה מנחם אותי באוכל, לא מה אני הכי אוהב לבשל אלא מה אני הכי אוהב לאכול", הוא אומר. "כואב לי ועצוב לי ורע לי ומבולבל לי. זאת האמת. ורק בא לי לבשל טעים לאורחים". בתפריט תמצאו מרק בצל, לזניה, ניוקי קצ'ו א פפה ועוד ניחומים באווירה מחבקת.
הרצל 10, שני (20.11) מ-20:30

בראנץ' כחול לבן | ביינה

לאחר שבועות ארוכים שבהם נותרה סגורה שבה מסעדת ביינה לפעילות בבראנץ' ישראלית חדש. התפריט שיצרה השפית נרקיס אלפי נשען נשען על תוצרת חקלאית וטעמים מקומיים ועל מנות מתפריט הערב שכבר הוכיחו את עצמן, למשל טורטליני ממולא שורש סלרי ("הבצק עשוי בדיוק מרהיב, מילוי שורש הסלרי משתלב מעולה ומעל הכל הרוטב. הו הרוטב" כתב עליו מבקר המסעדות שלנו). עוד תוכלו להזמין תבשיל מנגולד ואבן יוגורט, לוביה בבישול ארוך על פתיליה עם טחינה ירוקה ובצל סגול, כנף דג ים מטוגנת ברוטב צ'ילי מתוק ביתי, ניוקי ברוטב חמאה חומה, מנות פתיחה קטנות וקינוחים (18-98 ש"ח). יופי של סיבה להתנתק מהחדשות ולצאת קצת מהבית.
טשרניחובסקי 4, שישי 12:00-16:00

הו הרוטב. ביינה (צילום: מיטל חדד)
הו הרוטב. ביינה (צילום: מיטל חדד)

מרקים, דייטים ופינוק לחיילים | דלי אלהמברה

דלי אלהמברה, שילוב שובה לב בין בית קפה ובר יין קהילתי ביפו, מתמקד מאז היווסדו בקשר שבין תיירות לתוצרת ארטיזנלית וחקלאית מקומית. אלא שתיירים אין וחצי מצמד הבעלים במילואים מאז פרוץ המלחמה. בניסיון להניע את העסק בזמנים קשים השיקה המעדנייה תפריט חורף הכולל את מנות הבוקר של המקום ומרקים בסגנון ביתי מירקות עונתיים, למשל "צבע החורף" – מרק סלק וחרירה מירקות ממשקים חקלאיים שנפגעו בעקבות המצב. גבינות איכותיות ממשקים ישראלים, ממרחים מתוצרת בית, לחמים ויינות ישראלים זמינים גם הם לרכישה במקום ובמשלוח וכן מארזים לדייט בבית, מ"ערב נעים" צנוע דרך "הילדים אצל סבא וסבתא" עד "דייט לחתונה" עשיר ומפנק (125-225 ש"ח). בלחיצה על כפתור "פנק חייל" תוכלו לתרום לפלוגות בגזרות הלחימה מארז עידוד ובו קפה איכותי, עוגיות של בית ומאפים מתוקים ומלוחים (89 ש"ח).
שדרות ירושלים 30, ראשון-שני 08:00-16:00, שלישי-חמישי 08:00-23:00, שישי 08:00-16:00, שבת סגור, בקרוב גם במשלוחים בוולט

פארם טו טייבל, אבל באמת. דלי אלהמברה (צילום: יעקב בלומנטל)
פארם טו טייבל, אבל באמת. דלי אלהמברה (צילום: יעקב בלומנטל)

שוקי חקלאים ויצרנים מהעוטף והצפון

מוזיאון תל אביב לאמנות X פאסטל

עוגות אהובות ותמיכה בחקלאים מקומיים: מוזיאון תל אביב לאמנות ומסעדת פאסטל מארחים שוק איכרים בהשתתפות עסקים קטנים ופסטיבל קינוחים למען החקלאים והחטופים. בשל הקרבה למטה החטופים והרצון להעלאת מודעות לכל סיפור באופן אישי, חברו היזמיות ליה הורן ומאיה בהרב ליוצרת התוכן הקולינרי עדי שילון. "שתינו מגיעות מעולם הקולינריה והיין והחלטנו לחפש שיתוף פעולה שיישאר בעולמות אלו. פנינו לעדי שילון שיצרה פרויקט מדהים הנקרא 'מתכון לחטוף', בו היא משתפת בחשבון האינסטגרם שלה סרטון של מתכון למאפה או קינוח שאחד החטופים הכי אוהב. הסיפור שמלווה את המתכון שם דגש על החטוף כאדם, בזמן הווה, במטרה לעורר תקווה ולעזור לנו להכיר ולאהוב כל אחד ואחת מהחטופים". מאפיות עמיתה ודלאל והקונדיטורית שירה מתיאס הופכות את הסיפורים לעוגת גבינה וסברינה, סינבונס ועוגת שמרים, כשכל עוגה ומאפה מיוחסים לאחד החטופים ומייצגים את סיפורו האישי. עוגות שוקולד יום הולדת אישיות ממאפיית עמיתה יוקדשו לרז בן עמי, שתציין באותו יום ממש את יום הולדתה בשבי. עוד ישתתפו באירוע יקב עבייה וחלב ומחלבת חלב עם הרוח, החלות של גילי ודבש משק בלונסקי ממושב יד נתן, מלבי מקיבוץ דפנה ויצרנים נוספים מקווי העימות. ההכנסות מהיריד יועברו למטה החטופים.
שאול המלך 7 (גן הפסלים ליד מסעדת פאסטל), שישי (17.11), 9:00-14:00

זוכרים את רז בן עמי שמציינת יום הולדת בשבי. פסטיבל קינוחים למען החטופים במוזיאון תל אביב לאמנות (צילום דן פרץ)
זוכרים את רז בן עמי שמציינת יום הולדת בשבי. פסטיבל קינוחים למען החטופים במוזיאון תל אביב לאמנות (צילום דן פרץ)

בוטי

בית הקפה במתחם שרונה עורך יריד מוצרים מקו האש בצפון ובדרום: עציצים מנתיב העשרה, שמן זית מכרמי אלמוז – חווה חקלאית קולינרית באזור הכינרת, יין מקו הגבול, פומליות ממועצה אזורית שפיר ועוד לצד קפה וכריכים מתוצרת המקום. ההכנסות יועברו ישירות לחקלאים.
ארניה אוסוולדו 9, שישי (17.11), 10:00-15:00

הגפן X קן הקוקייה

אוטו-יין יתארח בשוק יפואי שבו משתפים פעולה הגפן – חצר יין מקומי וקן הקוקייה כבית ליינות בוטיק ויצרנים ישראלים לצד יצרנים קטנים שנפגעו מהמצב. יין ישראלי יימזג לכוסות ויימכר בבקבוקים לצד שוקולד בוטיק מקומי, רימונים ממושב ישע שבעוטף, שמן זית ממשק בירן מרמת הגולן ועוד, וכן מנות קטנות וטעימות בסימן יצירה מקומית.
נועם 3, שישי (17.11), 10:00-15:00

אוטו יין בקן הקוקייה (צילום יח"צ)
אוטו יין בקן הקוקייה (צילום יח"צ)

פופ אפ בר יין

מיזם היין Pop up wine bar מארח יריד יין כחול לבן שבו יקב רמת הגולן ויקב הרי גליל יתמכו ויארחו יקבים מיישובי העוטף וקו העימות, למשל יקב רמת הנגב ויקב גלאי מהדרום ויקב מיקה ויקב בן זמרה מהצפון. ביריד היינות ימזגו לטעימה ויימכרו בקבוקי יין כתמיכה ביקבים שנפגעו.
דרך בן צבי 84 (בית פנורמה), שישי (17.11), 10:00-15:00