המסעדות נערכות עם דילים מיוחדים לימי המלחמה ועוד חדשות אוכל

במלחמה צוהריים זה הערב החדש. נורדר (צילום אסף קרלה)
במלחמה צוהריים זה הערב החדש. נורדר (צילום אסף קרלה)

אחרי שהצורך בחמ"לי אוכל ירד, מסעדות רבות מנסות לחזור לפעילות, ואתם מרוויחים ממבצעי צהריים (ובוהוריים!) מיוחדים לימי המלחמה, וגם מאוכל טבעוני בשיטת "שלמו כמה שתרצו". וזה לא כל מה שקורה בסצינה הקולינרית המקומית. חדשות האוכל לעת מלחמה

12 בדצמבר 2023

טבעוני כבקשתך | J17

כמו מסעדות רבות, גם J17 הטבעונית בירמיהו נרתמה לסייע – בעזרת 800 מתנדבים, ובשיתוף פעולה עם עמותת ויגן פרינדלי, מועברות מדי יום כ-3,000 מנות מהחמ"ל שבמטבח לחיילים ומפונים. החל מהשבוע שבה המסעדה לתפקד ככזו בפורמט מלחמה, החל מ-19:00: תפריט ללא מחירים, כשבתום הארוחה הלקוח מחליט כמה ברצונו להשאיר, והסכום מועבר ישירות לעמותה למען המשך הפעלת המסעדה. אותה שיטת תשלום מופעלת בדוכן ההמבורגרים של J17 ביריד האוכל בדיזנגוף סנטר, שגם בו המנות מוצעות ללא מחיר והתשלום בדאנה. אז אחרי שסיימתם לאכול אל תשכחו לפתוח את הלב.
ירמיהו 17, ראשון-חמישי 19:00-23:00, שישי 13:00-16:00

בבוקר חמ"ל, בערב מסעדה (צילום מתוך עמוד האינסטגרם vegan.j17@)
בבוקר חמ"ל, בערב מסעדה (צילום מתוך עמוד האינסטגרם vegan.j17@)

בראנץ' חנוכה | ג'יארדיניו

כולם מדברים על אסקפיזם והרי לכם הזדמנות להציץ בדבר האמיתי – בראנץ' חד פעמי בפאטיו של מלון היוקרה The Jaffa מבלי לקחת משכנתא. בר צנגר, שף מסעדת ג'יארדיניו, יגיש טרטר בקר על לביבת תפוחי אדמה, סופגניה במילוי בסלט ביצים וסלמון מעושן, בייגל פתוח ובייקון טלה בגלייז מייפל עם ביצה עלומה וקרם תרד – ועוד מנות בוהוריים על הקו שמחבר בין נהנתנות ליפו במחירי מלחמה, 54-78 ש"ח למנה.
יפת 36, שישי (15.12), 12:00-15:00, הזמנות באתר

אסקפיזם לחג. ג'יארדינו (צילום אנטולי מיכאלו)
אסקפיזם לחג. ג'יארדינו (צילום אנטולי מיכאלו)

צוהריים מלחמה 1 | נורדר

המלחמה מחקה כמעט לגמרי את הארוחות העסקיות דווקא בתקופה שבה למי מתחשק לצאת בערב מהבית. הבר־מסעדה NORDER קשוב לרחשי לב הקהל, ומשיק תפריט צוהריים חדש לפי נוסחת ראשונה+עיקרית במחיר העיקרית. לדוגמה כרישה קונפי עם גבינת עזים, שקדים מעושנים ודבש; ארטישוק מטוגן עם לאבנה וסחוג ולפלי פדרון וגבינת פנחס כמנה ראשונה שכלולה במחיר העיקרית – שניצל עוף וסלט קיסר (69 ש"ח), ספגטיני ופילה דג ברוטב בר בלאן שמפניה (78 ש"ח), נקניקיית עוף עם פירה וכרוב כבוש (56 ש"ח) והמבורגר שכיום אי אפשר בלעדיו (74 ש"ח). בשעות השמחות (17:30-19:30) הדיל משתנה ל-30 אחוז על כל תפריט הערב.
דיזנגוף 245, ראשון-חמישי, 12:00-17:30

לוקח כל המבורגר בהליכה. נורדר (צילום אסף קרלה)
לוקח כל המבורגר בהליכה. נורדר (צילום אסף קרלה)

צוהריים מלחמה 2 | קפה אסיף

גם קפה אסיף חוזר לעצמו בתום חודשיים שבהם הפך לחמ"ל, ופותח את הדלת עם תפריט צוהריים מחודש, ישראלי יותר ומהודק יותר. עיקרי הדיל: ראשונה ועיקרית במחיר העיקרית או שתי ראשונות ולחם ב-75 ש"ח. למשל סלט תפוחי אדמה עם קוויאר אדום, סלרי ושמיר (35 ש"ח), קפרזה מקומית עם גבינה צ'רקסית מכפר כמא, עגבניות ושמן זית ראשון המסיק (37 ש"ח) וכבד קצוץ על הסכין (33 ש"ח); ובאגף העיקריות קציצות בקר ברוטב עגבניות ואורז לבן (79 ש"ח), סטייק בר ים בסינייה (89 ש"ח), תבשיל טלה מאדמת הנגב המערבי צלוי 6 שעות בריוויון (113 ש"ח) ופסטה צוות ברוטב עגבניות ושניצל (75 ש"ח). במעדנייה הצמודה תוכלו להצטייד במיטב התוצרת הארטיזנלית המקומית – שמני זית, לחמים, ממרחים, גבינות, דגים כבושים, תבלינים ואלכוהול.
לילינבלום 28, ראשון-חמישי 11:00-16:00

צוהריים מקומי. קפה אסיף (צילום איתמר גינסבורג)
צוהריים מקומי. קפה אסיף (צילום איתמר גינסבורג)

צוהריים מלחמה 3 | פיפי'ז

לכבוד חג האורים עורכת המסעדונת בשוק לוינסקי פופ אפ צוהריים מסקרן ודי נדיר. בתפריט שיצרה שפית יפעת תבואה תמצאו שווארמה חזיר מגולגלת בנאן הודי ממולא מוצרלה עם ראיטה צנונית וסומאק ועגבניות מוחמצות (96 ש"ח), הר גאו שרימפס (47/58 ש"ח), האש בראונס באטר מסאלה (92 ש"ח) ועוד גרסאות מקוריות למנות מרחבי אסיה, וכמובן, גם ראמן.
זבולון 5, רביעי-חמישי (13-14.12), 13:00-18:00

פופ אפ צוהריים. פיפי'ז (צילום מתוך עמוד האינסטגרם fifisasianfood@)
פופ אפ צוהריים. פיפי'ז (צילום מתוך עמוד האינסטגרם fifisasianfood@)

איטלקי חסכוני | קלבריה

האיטלקים לא פראיירים ויודעים לנצל את שעות בין ערביים לאכול בזול. מסעדת קלבריה האהובה מאמצת את הנוהג שנקרא Apri Cena – ארוחת ערב מוקדמת בתרגום חופשי – וחותכת מחירים במנות ראשונות (40 ש"ח), בפסטה (56-65 ש"ח) וביין (110 ש"ח לבקבוק). רוצו.
קינג ג'ורג' 29, ראשון-חמישי ושבת, 17:00-19:00

בראבו א לה לנצ'יה. קלבריה (צילום יעקב בלומנטל)
בראבו א לה לנצ'יה. קלבריה (צילום יעקב בלומנטל)

עוד יותר יפני | דין שושני

זוכרים את המסעדה ששף דין שושני פתח בבית? מאז התפריט התרחב, ולראמן ולגיוזה נוספו קאטסו סאנדו – סנדוויץ' יפני במילוי עוף מטוגן וכרוב ברוטב השף (37 ש"ח), אוניגירי במילוי סלמון במיסו וצנון יפני כבוש (20 ש"ח) ובקבוקי סאקה להשלמת האירוע (33-45 ש"ח).
לפרטים והזמנות בווטסאפ 050-9291008

סאנדו-וויץ' (צילום יעקב בלומנטל)
סאנדו-וויץ' (צילום יעקב בלומנטל)

מחוץ לעיר

שוק יצרנים גלילי | וניה ביסטרו

שף מיכאל גרטופסקי (צ׳יקטי, ורמוטריה) מזמין חברים מהגליל המערבי ללקבל חיבוק ותמיכה בהנעת גלגלי העסק. חוות הנוקד, בשוק שכותרתו "מערבה מכאן" משתתפים יקב עבייה, לחם טנא, מזקקת יוליוס ועוד ועוד, שימכרו את תוצרתם על רקע תפריט מנות ומשקאות מתוצרת מקומית ב-35 ש"ח.
שער פלמר 1, חיפה, שישי (15.12), 11:00-15:00