חדשות האוכל: שרי ומיכל אנסקי יוצאות לנדוד והאימפריאל משתכפל

עינב אזגורי שוב מתכונן לפתוח בר חדש במלון אימפריאל (ויהיה גם שולחן ביליארד!), שרי הרינג מביאה את הדגים שלה בפרעצל לכל רחבי הארץ, דגים תאילנדים נכנסים לכד בגברת קוטיאו (ואם טעמתם את המנה בתאילנד אתם יודעים שקשה לשכוח אותה). אם זה טעים וזה קורה בעיר, זה ממש כאן ברשימה הזו
שבוע נוסף ועמוס עבר על סצינת האוכל, ובין קינוחי בזוקה מוגזמים לסטייק האוס ירושלמי שהגיע בלי הכשרות, קל לפספס שקורים המון דברים טעימים ברחבי העיר. אספנו לכם את כל החדשות החדשות (כי הן חדשות) בתחומי האוכל של תל אביב, כדי שלא תישארו חס וחלילה רעבים. טוב, עם המחירים היום כנראה שתישארו קצת רעבים, אבל עדיין יהיה לכם טעים לאיזה ביס או שניים.
>> לכל שכונה מגיע: 3 ברי יין חלוציים שהלכו הכי רחוק בתל אביב
בקרוב מסעדה | מלון אלקונין
את הגלגול הכושל של מסעדת ל'אפוק קשה לשכוח: נציגות רשמית של אימפריית הקולינריה הצרפתית רובושון שנפתחה במלון אלקונין ברוב רעש בדצמבר 2022, כולל מנת ביצה עלומה בקוויאר במחיר שערורייתי של 320 ש"ח. היומרה החזיקה זמן קצר, ותוך שנה ושלושה חודשים המסעדה נסגרה והשופוני הצרפתי התפייד. כעת נכנסים לחלל המשופץ השותפים שף אביתר מלכה ויונתן גרינברג (וינונה פוראבר) עם רובע א' – מסעדה דגים מקומית כשרה, פורמט שכנראה מתאים יותר לישראל 2025. כל הפרטים בקרוב.
בקרוב עוד בר | האימפריאל
אנשי האימפריאל לא יודעים לנוח על זרי הג'ין טוניק, כך נראה. בעוד בר השיפודים ורוקנרול LP כבר עומד על הרגליים הם יוצאים להרפתקה חדשה בקומה השנייה של המלון, היכן שהוצגו שלוש תערוכות אמנות מצליחות. בתוכנית: שף עינב אזגורי על האוכל, אלכוהול משוקשק כהלכה, מוזיקה לא צ'יזית ושולחן/ות ביליארד, האח הידד. הפתיחה בסביבות פסח, סטיי טיונד.
עושים שוק | גן העיר
מזל טוב תל אביב, יש לך שוק אוכל חדש בצפון הישן: FOODY FRIDAY מביא איתו בכל שישי לגן העיר טעמים ממטבחים בארץ ובעולם – מתבשילים דרוזיים מסורתיים ועד אמפנדס ארגנטינאיים לוהטים, מהמאפים הבלקניים של בורקס לוינסקי ועד קינוחים מושחתים ושוקולד דובאי. פרט לאוכל תוכלו להצטייד לשבת בעבודות אמנות, מוצרי קוסמטיקה טבעיים, אופנה, תכשיטים ועוד ועוד, כל זאת לצלילי מוזיקת ג'ז חיה. בואו רעבים, הכניסה חופשית.
קניון גן עופר (לשעבר גן העיר), אבן גבירול 71, ימי שישי (מ-7.3) 10:00-14:00

דגים בכד | גברת קוטייאו
מי שטעם את הפלא הזה בתאילנד ירצה לפגוש מאוד אותו שוב בתל אביב – דג עטוף במלח שנצלה בתוך כד, פרקטיקה תאילנדית ששף מתי נקש מביא לארץ בשובו מסיור בארץ המובטחת (שהוציא לנו את העיניים באינסטגרם. שווה לעקוב אחריו אם אתם מתכננים נסיעה ובכלל). נזכיר שאותו כד כבר כיכב בעבר במסעדת השוק הקטנה כמתקן לצליית עופות, וכעת בכל יום שני ישוגרו ממנו דגים צלויים בטעם מעודן וזיכרון של חופשה בלתי נשכחת.
יום טוב 1, מיום שני (10.3) מ-19:00
שטרודל אינסטגרמי | מרלן
על מעיין שטרודל שמעתם? לא, זו אינה גרסה חדשה של המאפה האוסטרי אלא אושיית רשת שמתמחה במתכונים קלילים ומתחזקת כמעט 180 אלף עוקבים. אחרי שהשכלנו, קבלו הזדמנות לפגוש את התופעה בלייב בבר בורגר מרלן, שבו במשך שלושה ימים בלבד יוגשו מנות מהאינסטגרם לצלחת: אסאדו בבישול ארוך בלחמנייה רכה עם איולי סרירצ’ה, רליש חמוצים ושאלוטס פריכים (62 ש"ח), המבורגר אסאדו מפורק ברוטב סודי (76 ש"ח), טרטר בקר ואיולי עם בצל סגול, צלפים, בצל ירוק ורליש חמוצים (65 ש"ח) וכרישה צלויה בחמאה עם קרם שמנת לימוני ועירית (36 ש"ח). אם נשאר עוד מקום בבטן אל תוותרו על עוגת הגבינה של מעיין – עוגת גבינה ניו יורקית קרמית עם רוטב שוקולד לבן-אספרסו (45 ש"ח).
שד' בן ציון 2, חמישי-שבת (6-8.3), להזמנות
דגים נאים ובראנץ' פלורנטיני | הוטל ססיל
חודשיים מאז הפתיחה והבר של אנשי קזינו סן רמו נכנס להילוך גבוה. הערב (רביעי, 5.3 מ-19:00) יתארח שף עופר ששון, איש מיזם הקולינריה ILU BIRDS (ברבור) וחבר יקר בערב פילוט דגה מקומית טרייה. מעמדה שבמרכז החלל הוא יגיש טונה, אינטיאס ופלמידה כמנות סשימי בכבישת הדרים עדינה, טרטר בוויניגרט גזר כורכום וגם סרטנים כבושים בנוסח קוריאני (בהנחה שהסרטנים יואילו להיכנס לרשת), לצד קוקטיילים מוודקה Haku יפנית ודי ג'יי לייב. חוץ מזה משיק ההוטל בראנץ' סופ"ש חדש ובו מנות ביניים (רובן מבוססות ביצים) שמתכתבות עם האווירה הקצת אירופאית שיש במקום לצד מנות מקומיות יותר וקוקטיילים כמובן. הבראנץ' מתחיל בשישי הקרוב בשאיפה בהמשך להתרחב בהמשך לשאר בקרי השבוע.
אברבנאל 52, שישי מ-9:00, שבת מ-10:00, הזמנות באינסטגרם ובטלפון 054-7315671
חותכים בבשר החי (ובפסטה גם) | אורו בר יין
המצב הכלכלי הנחאס מאלץ את המסעדנים לגלות גמישות ולמצוא פיתרונות יצירתיים כדי להמשיך ולהניע את הגלגלים. בבר היין אורו עלו על רעיון מעניין די מתבקש – להגיש חצאי מנות. בכל רגע שהמקום פתוח, ללא הגבלת ימים ושעות, תוכלו להזמין למשל חצי כריך ארטישוק איטלקי ב-28 ש"ח, או ארוחה שמורכבת מחצי מנת רביולי ריקוטה ותרד, וחצי סלט קייל ב-78 ש"ח. "ברוח התקופה אנחנו בוחרים לעזור לאנשים להוריד את גובה הסל ועושים את מה שלא עשינו מעולם – לאפשר הזמנת חצאי כריכים ולהרכיב כריך בשני טעמים", מסביר הבעלים שלומי ביבס. אנחנו רק נניח את זה כאן ונקווה שעוד בתי אוכל יאמצו את הרעיון.
לבונטין 12
דגים בקניון | שרי הרינג X עזריאלי
סנדוויץ' הדגים "שרי הרינג" של שרי ומיכל אנסקי מגיע להתארח בקניוני עזריאלי ברחבי הארץ עם סדרת כריכי פרעצל חדשה בהשראה אקלקטית: פרעצל תוניסאי ופרעצל סלט טונה אמריקאי, פרעצל סלמון נורווגי ופרעצל סלט הטונה המיתולוגי של שרי הרינג וכמובן פרעצל הרינג הולנדי, גאוות הדוכן בשוק הנמל (39-42 ש"ח). לצמחונים מחכים פרעצל גאודה הולנדית ופרעצל סלט ביצים בסגנון ניו יורק, כריכים מקוריים שלוקחים את הקונספט למחוזות דגיים פחות. הפופ אפ יגיע לעזריאלי שרונה בחודש הבא (7-9.4), ועד אז תוכלו לתפוס אותו בקניוני עזריאלי בפריפריה: הוד השרון (9-11.3), קניון איילון (16-18.3) ועזריאלי ב״ש (24-26.3).
עסקית בקניון | Sefora
נתקעתם רעבים בקניון עזריאלי בנסיבות שמצריכות משהו קצת יותר רציני מלאפה בפוד קורט? שאו עיניים לקומה ה-49, שם מגישה מסעדת ספורה מגישה דיל עסקי חדש ב-99 ש"ח, מחיר יותר מאשר הוגן אם לוקחים בחשבון את הסטייל והנוף. למנה ראשונה תוכלו להזמין גיוזה בטטה וירקות מוקפצים, סלט שורשים עם פקאן מסוכר ורוטב ויאטנמי ונאמס פריך במילוי פרגית או ירקות, ולעיקריות – צ’או מיין מוקפץ עם עוף, בקר או טופו, פאד תאי קלאסי, נודלס קארי עם ברוקולי וכוסברה ופוקי בול סלמון, טונה או טופו. לחובבי הסושי מציעים כאן כמה קומבינציות חביבות, למשל סלמון עם מאקי רולס, קומבינציה צמחונית עשירה וסאנסט רול סלמון טמפורה, קרם מיסו ובצל ירוק.
קניון עזריאלי, ראשון-חמישי, 12:00-17:00
מחוץ לעיר
מטרלו בבארי
שלום אחרון ודי: דקה לפני שהוא עובר סופית לבודפשט מתארח הקונדיטור עדי פרץ ליום אחד בלבד בקיבוץ בארי, אצל הקולגה יקי שגיא. התפריט עוד לא סגור סופית – קרואסונים, עוגות בחושות או עוגות שמרים, אבל זה גם לא כל כך משנה. "רק תבואו לעשות לכולם שם שמח", הוא אומר. איזה מלך, נתגעגע.
חמישי (13.3), פרטים באינסטגרם
אסף גרניט בחיפה
אם תגיעו לחיפה מחר ויש לכם שעה פנויה, הוט סינמה בגרנד קניון בחיפה מארח את אסף גרניט בהרצאה ״חוויה ללא פשרות״, שבה הוא מספר על הדחף המניע לפעולה, על ההשראה לנוכח הקשיים בדרך ועל החתירה האינסופית להמשיך ולהצליח גם כשמגיעים לפסגה. תכלס, יש מה ללמוד ממנו באמביציה.
הוט סינמה גרנד קניון, חיפה, חמישי (6.3) 19:30, כרטיסים באתר