מסעדת אוכל רחוב תימני, ספוט קינוחים תאילנדים ועוד חדשות אוכל

אתם מוכרים לנו מאיפשהו. ההמבורגרים של וולפנייטס בקלאסיק (צילום גיל אבירם)
אתם מוכרים לנו מאיפשהו. ההמבורגרים של וולפנייטס בקלאסיק (צילום גיל אבירם)

גם החות'ים לא יצליחו לעצור את לונל מלהמציא מחדש את האוכל התימני בפופ אפ של לחוח וסירים בבישול איטי, והתאילנדים לא יעזו לעצור את הקינוחים של גברת קוטייאו, אבל יש גם 20 שנה לקוצ'ינה הס, משקאות מאצ'ה חדשים, דילים באיטלקיה בפשפשים, קאמבק של המבורגר ותיק שהתגעגענו אליו נורא ועוד הרבה חדשות טעימות וטובות

3 ביוני 2025

אם גם אתם חרדים לקראת הבידוד המדיני שישראל עומדת לפניו, לפחות בגזרה אחת אפשר להיות רגועים – הגזרה שמאפשרת לנו לאכול את החרדה. תל אביב לא מפסיקה להוליד יוזמות ומבצעי אוכל חדשים, והשבוע אנחנו מדווחים לכם על מקום שיאכיל אתכם בכל המתוקים התאילנדים, על מקום שידחוף לכם הכל בלחוח ועל מבצעים שיעזרו לכם להרשות לעצמכם לצאת לארוחה גם כשהכלכלה בדרך למשבר. כיף? לא בטוח, אבל לפחות טעים.

>> חסמבה בכוס: "סיג קפה" הפך בן רגע לסוד השמור של שוק בצלאל

תכף פותחים 1 | לונל

בעקבות החות'ים הבלתי נלאים המטבח התימני חוזר לעניינים: בשבוע הבא ייפתח במתחם רביעיית פלורנטין פופ אפ תימני מבית מסעדת לונל. "חביבי", כבר אפשר לשנן את השם, מוקדש כולו לשורשים של שף ינון אלעל: לחוח תימני בעבודת יד וסירים בבישול איטי מצד אחד, ודרינקים שנכונים לעכשיו מצד שני. הפופ אפ מיועד לפעול בחודשיים הקרובים ולהפוך את הקיץ בעיר ללוהט מתמיד, ולא רק בגלל הטמפרטורות. כל הפרטים ממש בקרוב.

שהחות'ים יאכלו את הלב. הקובנה של סבתא חביבה במסעדת לונל (צילום איתמר כהן)
שהחות'ים יאכלו את הלב. הקובנה של סבתא חביבה במסעדת לונל (צילום איתמר כהן)

תכף פותחים 2 | גברת קוטייאו

מסעדת השוק התאילנדית מתחדשת בספוט קינוחים, תאילנדיים כמובן, תוצר של מחקר מעמיק שערך השף והבעלים מתי נקש. החל משישי הקרוב (6.6) יוגשו ב"קאנום" בו לויי ועוד מתוקים מהמטבח התאילנדי בדיוק כמו במקור, על כל המשתמע מכך. גם בעניין זה נרחיב בקרוב כדי לספק את הסקרנות שלכם, וגם שלנו.

ועכשיו גם קינוח?! גברת קוטייאו. צילם: מתוך וולט
ועכשיו גם קינוח?! גברת קוטייאו. צילם: מתוך וולט

ירוק עולה (ותכף פותחים 3) | אנסטסיה

במקביל לעבודה הנמרצת על אניצ'ה – המקום החדש בדיזינגוף פינת גורדון – באנסטסיה מקדישים את סוף האביב-תחילת הקיץ למאצ'ה. הזהב הירוק מיפן, שהוא בעצם אבקת תה ירוק טחונה דק, מחזיק על כתפיו פופ אפ שייקים בריאים וטעימים, למשל לימונאצ'ה – מאצ'ה, לימון, אגבה ופרחי אפונת הפרפר; מאצ'אי (Matchai) ממאצ'ה וצ'אי הודי מתובל מתוצרת בית; ושייק מאצ'ה קולגן בוסטר – משקה סופרפוד עם אבקת קולגן טבעונית, אננס, חמאת שקדים ועוד דברים טובים וטבעוניים (42-21 ש"ח). מאצ'ה טקסית (ceremonial matcha), שמופקת מעלי תה ירוק צעירים, מבטיחה את שמירת הערכים התזונתיים, ומה שטוב בטוקיו בטוח יעבוד היטב גם בתל אביב.
פרישמן 54, עד שלישי (10.6)

מייד אין תל אביב. אנסטסיה (צילום Gt everyday)
מייד אין תל אביב. אנסטסיה (צילום Gt everyday)

לבן על לבן | שה ויוי

סיום עונת הטונה האדומה מבשר את בוא הטונה הלבנה, שנקראת גם אלבקור או טונה ארוכת סנפיר. לרגל המאורע מחבר שף אסף גבאי יינות לבנים  מכל העולם ומנות מהדג העונתי היוקרתי, למשל סשימי עם תמצית לואיזה ומנתה, סלרי וקרם פרש (74 ש"ח) טרטר מהאידרה עם איולי חמאה חומה ובריוש (72 ש"ח), סטייק אלבקור ברוטב פלפלת מדגסקר וצ׳יפס פריזאי (118 ש"ח) ועוד ועוד. תפריט הספיישל יוגש במשך שלושה ימים בלבד, ומי שיפספס יצטרך לחכות לשנה הבאה.
דיזינגוף 166, שני-רביעי (9-11.6), 19:00-23:00, להזמנות  

שה ויוי (צילום אנטולי מיכאלו)
שה ויוי (צילום אנטולי מיכאלו)

אהבה בת 20 | קוצ'ינה הס 4

במציאות התל אביבית, מסעדה בת 20 היא כבר מוסד על מלא. לכן לקוצ'ינה הס 4 יש את כל הסיבות שבעולם לציין את המאורע בארוחת טעימות חגיגית שתוגש לאורך כל החודש. בתפריט מככבות מנות קלאסיות מהעבר, מנות מחודשות ומנות חדשות – למשל ריזוטו תפוחי עץ ירוקים ושרימפס, טורטליני ריקוטה ופרמז'ן ברוטב חמאה ומרווה ולזניה ראגו מיתולוגית, כל הדרך עד לטירמיסו קלאסי שבקלאסיים. הארוחה מוגשת בימי שני וניתן לבחור בין מסלול קלאסי ללא הגבלות או צמחוני. המחיר 465 ש"ח לתשע מנות (כולל מים/סודה), עם אפשרות להתאמת יין שילווה את הארוחה לכל אורכה במחיר 200 ש"ח לאדם.
הס 4, עד שני (30.6), ימי שני 18:00-18:30 או 21:00-21:30, להזמנות 

עד מאה כעשרים. קוצ'ינה הס 4 (צילום הילה פלר)
עד מאה כעשרים. קוצ'ינה הס 4 (צילום הילה פלר)

עצירת צוהריים | איטלקייה בפשפשים

בעיר שסוגדת לאפריטיבו, באיטלקייה בפשפשים בוחרים להפנות את המאמץ דווקא לצוהריים. הרעיון פשוט: ארוחת צוהריים הכוללת ראשונה, עיקרית ושתייה במחיר העיקרית בשלוש דרגות מחיר – 77, 88 ו-99 ש"ח. בראשונות תמצאו למשל סלט פנצנלה וסלט ירוק, קרודו דג וגספצ'ו עגבניות שרי (בתוספת 10 ש"ח) וקרפצ'ו בקר (בתוספת 15 ש"ח). אגף העיקריות מציע ניוקי בחמאת מרווה ופיצה מרגריטה (77 ש"ח כל אחד), פילה דניס עם ירקות ירוקים וקרם פרמז'ן ופיצה ראגו פטריות עם מנצ'גן כמהין (88 ש"ח) וטליאטלה ראגו עם בשר שפונדרה מפורק או פיצה בייקון טלה (99 ש"ח), ואלו רק דוגמאות מתוך תפריט שעושה חשק. אלכוהול במחיר נוח – 25 ש"ח לכוס יין/מכבי מחבית, אווירת השוק המתעורר ותחנת הרק"ל הסמוכה מוסיפים לאטרקטיביות, וכל קסמי יפו שמסביב בחינם.
עולי ציון 16, ראשון-חמישי 12:00-18:00

הכוח מתעורר בצוהריים. איטלקיה בפשפשים (צילום יודי זקן)
הכוח מתעורר בצוהריים. איטלקיה בפשפשים (צילום יודי זקן)

הזאבים חוזרים | וולפנייטס

יום ההמבורגר כבר מאחורינו (את הכי טובים בעיר תמצאו כאן), אבל תמיד יש מקום בבטן לעוד קציצה שמנמנה ועסיסית. ההמבורגרים של וולפנייטס, שבשנים האחרונות זמינים באפליקציות המשלוחים, עושים קאמבק מתבקש ב"קלאסיק" – המסעדה שירשה את הדיינר האהוב. בתפריט תמצאו וולפנייטס ספיישל עם אמנטל וחזה אווז, Duck & Eggs (ביצת עין, חזה אווז ואיולי צ'ילי) ועוד קלאסיקות, לצד הבלחות חדשות כמו Harburger עם איולי אריסה ביתי ופיסות בטטה פריכה, ספייסי מיקי עם ריבת פלפלים וולפנייטס סמאש – שתי קציצות במשקל 100 גרם עם צ'דר ואיולי (64-86 ש"ח במסגרת ארוחה). מחלקת התוספות עברה גם כן מתיחת פנים, ויחד עם בירה מחבית מדובר בארוחה כיפית שמזכירה למה המבורגר בא טוב בכל השנה, לא רק ביום שנקרא על שמו.
יהודה המכבי 53 (פינת ויצמן), 054-4700060

לא רק לזאבים. ההמבורגרים של וולפנייטס בקלאסיק (צילום גיל אבירם)
לא רק לזאבים. ההמבורגרים של וולפנייטס בקלאסיק (צילום גיל אבירם)

פרוזן יוגורט | גולדה

לכבוד בוא הקיץ בגולדה חוזרים לשנות התשעים העליזות ומשיקים פרוזן יוגורט כמו שאנחנו זוכרים ואוהבים. זו בשורה משמחת במיוחד כי מיטיבי דבר יודעים שלא פשוט למצוא פרוזן מכובד במחוזותינו – הוא מבוסס על יוגורט לפי מתכון פרוזן מנצח שכולל בננות, תותים, תמרים, פקאן מסוכר ומקופלת (בשני צבעים, כאילו דא). טעים, צונן, קליל יותר מגלידה מבוססת שמנת ובעיקר מתכון מנצח שימנע שילובים לא מוצלחים, כמו הפעם ההיא בקניון שהייתם עיניים גדולות ושילבתם פסיפלורה עם קיווי, אוריאו ובוטנים. הדיל מגיע עם תוספות לבחירה כי בכל זאת אנחנו ב-2025, וגם את הפרוזן אפשר לשדרג. מחיר: 118 ש"ח לק"ג עם שש תוספות.
גולדה

בק טו דה פיוצ'ר. פרוזן יוגורט בגולדה (צילום oart)
בק טו דה פיוצ'ר. פרוזן יוגורט בגולדה (צילום oart)

מציירים בקפה | אחד העם 51

באחד העם 51 תמיד קורים דברים מעניינים. הפעם, לציון שנתיים של קפה טוב ועשייה קהילתית מתקיימת בבית הקפה השכונתי החמוד התערוכה "מבט בקפה", שבה אמנים מבאי המקום לוכדים רגעים וסיטואציות בקשר האישי שלהם עם קפה וכל מה שסביבו. בין המשתתפים תמצאו את הקומיקסאי ואבא של זבנג אורי פינק, האמן הרב תחומי אלעד ורזגר ועבודות של עוד כ-20 אמנים, שאצרה האמנית בוגרת בצלאל שחר לבוביץ. פרט לפרויקטים מרחיבי דעת ולב, ראוי להזכיר את העובדה שבתחילת המלחמה בית הקפה תיפקד כמקום מפגש לתושבי השכונה בזמנים שבין האזעקות. לכן מגיע לו שנצביע ברגליים, לא רק כשמתחשק קפה (או מאצ'ה).
אחד העם 51, עד שני (30.6), ראשון-חמישי 07:30-20:00, שישי 07:30-17:00, שבת 08:00-20:00

מוכר לנו המצב. עבודה של אורי פינק באחד העם 51 (צילום אחד העם 51)
מוכר לנו המצב. עבודה של אורי פינק באחד העם 51 (צילום אחד העם 51)