חורף בוא כבר: בויאבז של רושפלד, ראמנים חדשים ועוד חדשות אוכל

התגעגענו. הראמן של פיפי'ז (צילום: אינסטגרם @fifisasianfood)
התגעגענו. הראמן של פיפי'ז (צילום: אינסטגרם @fifisasianfood)

תל אביב מוכנה לחורף: הראמנים של פיפי'ז מוצאים בית, שף אור גינסבורג מלהטט בראמן גם הוא, רושפלד משת"פ עם שה ויוי, ויש גם פסטיבל שפים כשר, ארוחות שף אינטימיות, קריספי צ'יקן חדש של אהרוני וסמאשבורגר מושלם בעזריאלי. כל מה שצריך עכשיו זה קצת גשם ואתכם

9 בנובמבר 2025

עוד שבוע סוער עבר על סצנת האוכל של תל אביב-יפו, עם שוק איכרים חדש ועם מקומות חדשים בלוקיישנים מפתיעים, ורק דבר אחד נותר בלתי סוער בעליל: מזג האוויר. יש לקוות שמתקפת הראמנים החדשה המסתמנת השבוע תגרום לחורף להגיע, אבל גם בלעדיו יש לנו השבוע לא מעט חדשות טובות בתחום אוכל הרחוב ובקטגוריית ארוחות השפים. ואיפה עוד תקבלו חדשות טובות עכשיו? בשום מקום. בדיוק.

>> לאכול בגדול: מסעדות הקז'ואל דיינינג הכי מומלצות בתל אביב
>> הכי פיין שיש: מסעדות הפיין דיינינג הכי מומלצות בתל אביב

סמאש היט // פנדה X הסמטה בעזריאלי

זוכרים שסיפרנו על הסמטה by Chef Panda, ההרפתקה החדשה של פנדה והמבורגריית הסמטה ממטולה? בקושי שבוע חלף מאז פתיחת הסניף במרכז שוסטר והנה האיש והאימפריה נועץ עוד לוקיישן בעיר, והפעם ב-D.N.A, מתחם הפוד טראקס בעזריאלי. בתפריט תמצאו את כל החשודים המיידיים – סמאשבורגר עסיסי, צ'יפס אמיתי ברוטב גבינת צ'דר נמתחת, נאגטס מעוף לולו וקריספי צ'יקן, והכל מוגזם וצבעוני ועסיסי וטעים אש. עדיף לגשת אחרי השופינג אחרת לאף בגד שתמדדו אין סיכוי.
DNA-TLV, מנחם בגין 132 (מרכז עזריאלי), קומת כניסה, ראשון-חמישי 17:00-12:00 (שעות פתיחה בהרצה, בהמשך יפעל הטראק עד הלילה)

זה בדי.אן.איי שלו. פנדה בסמטה, קניון עזריאלי (צילום: פנדה)
זה בדי.אן.איי שלו. פנדה בסמטה, קניון עזריאלי (צילום: פנדה)

קריספי סיני // אהרוני'ס

מטבח סיני, חמוץ־מתוק ואהרוני הולכים יחד עוד מהאייטיז וממשיכים לדהור קדימה. השף עם הצמה מוסיף כעת לתפריט של אהרוני'ס קריספי צ'יקן חמוץ מתוק – מנה שבה הוא מציג את הפרשנות שלו לז'אנר, עם איזון טעמים מדויק, בנייה הדרגתית של חריפות וניגוד מושלם בין עוף עסיסי לציפוי זהוב קראנצ'י. רשמית המנה כוללת עוף פריך מצופה עם איולי מיסו עדין, רוטב חמוץ מתוק, חמוצי הבית ועשבי תיבול, שכולם עטופים בלחמניית מחמצת תפוחי אדמה שמחזיקה מעמד היטב גם במשלוח (בדקנו). ומכיוון שמדובר בטריט לזמן מוגבל כדאי לשים תזכורת לפעם הבאה שהרעב מתעורר, כי את הביס הזה אתם לא רוצים לפספס. 62 ש"ח (82 לארוחה כולל תוספת ושתייה).
קלמן מגן 3 (שרונה מרקט) // ביג פאשן גלילות תל אביב

ביס שאסור לפספס. אהרוני'ס (צילום אסף קרלה)
ביס שאסור לפספס. אהרוני'ס (צילום אסף קרלה)

זמן הבויאבס // רושפלד X שה ויוי

אם עוד לא נרשמתם לארוחות ששף יונתן רושפלד עורך בבית הספר דנוןתוכלו לתפוס אותו במתכונת חורפית קלילה בשה ויוי, מסעדת הדגים המצוינת בדיזנגוף. יחד עם שף המסעדה אסף גבאי יצר רושפלד תפריט שיוגש למשך יומיים בלבד, וכולל כמה מנות דגל ומנות על קו התפר בין המטבח הצרפתי הקלאסי לקולינריה התל אביבית. חוץ מהבויאבס האיקוני תוכלו למצוא בתפריט פטריות ופול ירוק מתחילת העונה במרווה ויין לבן (62 ש"ח), "אויסטר השטן" במים סינים לוהטים מחריפות (32 ש"ח), סביצה דג ים עם חלפיניו וכוסברה (73 ש"ח) וסטייק סינטה ברוטב פלפל ופירה תפוחי ראטה (158 ש"ח). גזרת המתוקים מציעה עוגת ריקוטה חמה עם חבושים ביין לבן וגם טארט תפוחי פינק ליידי (48 ש"ח כל אחד), שחותמים עוד ערב לפנתיאון.
דיזינגוף 166, שני-שלישי (10-11.11), להזמנות

שיעור באמנות. שפים אסף גבאי ויונתן רושפלד, שה ויוי (צילום יח"צ)
שיעור באמנות. שפים אסף גבאי ויונתן רושפלד, שה ויוי (צילום יח"צ)

זמן הראמן 1 // פיפי'ז באטלס

למרות מזג האוויר החמים בינתיים, לפי לוח השנה החורף כבר לגמרי כאן. השפית יפעת תבואה (פיפי'ז) מוציאה את הראמן מהאיפסון ומגיעה לשתף פעולה עם השכנים באטלס בר. בכל יום שני ושלישי עד להודעה חדשה היא תכין  בבר השכונתי החמוד בשפירא ראמנים פריסטייל, למשל קריספי פורק וצ'אשו חזיר (96 ש"ח) וראמן תירס עם שניצל תירס וגבינות (92 ש"ח), וגם ספרינג רול ממולא באגרול תאילנדי עם בוטנים ועשבי תיבול (48 ש"ח), כיסוני עוף בחמאת טום יאם (66 ש"ח) ופאי אשכולית אדומה ועוגת גבינה באסקית (46 ש"ח), למי שחייב משהו לפתיחה ולקינוח. כרגיל אצלה התפריט כפוף לשינויים לפי מצב הרוח הפנימי והמטאורולוגי, ואפשר להגיע בספונטניות או להזמין מקום באינסטגרם.
מסילת ישרים 15א' תל אביב (שכונת שפירא), שני ושלישי 23:00-18:00

אם אפשר שירד גשם זה מאוד יעזור. ראמן של פיפי'ז (צילום דן פרץ)
אם אפשר שירד גשם זה מאוד יעזור. ראמן של פיפי'ז (צילום דן פרץ)

זמן הראמן 2 // קיצ'וקאי

"כהרגלי, קלאסי עדין ואותנטי לא בדיוק מעניין ומרגש בן אדם משוגע על אטנט אז הכנתי תפריט משוגע לחלוטין, חריף ועשיר ומפוצץ בטעם ורגש", מעיד שף אור גינסבורג על קרחנת הראמנים בקיצ'וקאי. מה זה אומר בפועל? השראות מעדות ומתרבויות של חברים וקולגות שמתורגמות לקולקצייה של שבעה סוגי ראמן, למשל ראמן פועלים קווקזי (טארה רימונים וצ'אשו טלה ושקדי עגל), ראמן דייגים חריף, ראמן היער השחור (פטריות וחלמון קונפי) וגם יאמן ראמן עם חווייאג' מבית אימפריית התבלינים חבשוש (80-92 ש"ח). ומכאן רק השמיים הם הגבול כי "ראמן זה לא רק אטריה, זה גן המשחקים של אלוהים".
עמיעד 10 יפו, להזמנות

משחקי השף. אור גינסבורג (צילום חיים דוד)
משחקי השף. אור גינסבורג (צילום חיים דוד)

קונדיטוריה הוט קוטור // קפה אחד העם

אחרי שכל העולם ואשתו מדברים על טרנד הטירמיסו, הרשו לנו להפנות מבט אל הדבר החם הבא: קרפ סוזט. גרסת פיין דיינינג לקינוח הצרפתי הקלאסי תמצאו בסוף השבוע בקפה אחד העם, שמארח את ענבר אטיס ואיתי זקון, זוג שף־קונדיטורים ישראליים שמתגוררים בשווייץ ועובדים במסעדות מישלן. חוץ מקרפ סוזט ספוג ברוטב תפוזים חמאתי מסורתי לצד שנטיי וניל ישראלי הם יכינו פאדג׳ תמרים קפה והל, שיוגש עם פרלינה קפה, גאנש קפה מוקצף ושקד מקורמל, שאותו גם תוכלו לקחת הביתה בטייק אוויי. המלאי מצומצם וכדאי להקדים, להזמין כוס קפה ולהתענג על משב רוח מתוק מחו"ל.
אחד העם 51, שישי-שבת (14-15.11), מ-08:00 עד 16:00 או עד גמר המלאי

הקינוח הנכון לחורף. קרפ סוזט, קפה אחד העם (צילום ענבר אטיס)
הקינוח הנכון לחורף. קרפ סוזט, קפה אחד העם (צילום ענבר אטיס)

איטלקי מקומי // גאזטה

לכבוד החורף בר היין הוותיק מתחדש בתפריט איטלקי עם קריצה ישראלית, שמתאים לפורטפוליו היין הנרחב שמאופסן על המדפים. שף עופר ששון (פופינה, טופולינו) משתמש בתוצרת מקומית מחקלאים ויצרנים ארטיזנליים ומכין פסטה זיטי בהשראת הסופרנוס, קרודו טונה על תאנה בשלה, סקלופיני סינטה מיושנת מהבוצ'ר שופ ועוד ועוד, וגם טירמיסו בלתי נמנע לפי מתכון שעובר במשפחה (104-42 ש"ח). וכששותים מספיק אפשר לחשוב שבמקום כיכר הבימה הגעתם לפיאצה נאבונה.
מרמורק 12 תל אביב

רומא בתל אביב. גאזטה (צילום לישי זטלאוי)
רומא בתל אביב. גאזטה (צילום לישי זטלאוי)

מבשלים ביחד // אמש

שף כפיר ינין פותח את המטבח בבר־מסעדה אמש לקולגות: בחמישה מפגשים קולינריים שיתקיימו בחודשיים הקרובים יתארחו מלך פיתות הבשר חמודי אבולעפיה, שיפתח את האירוע בטוויסט על חמארה לבנונית (10-11.11); שחף שבתאי (פופ אנד פופ) עם ארוחה ממטבחי אסיה (5-6.1.26); אליעד דנון עם תפריט סתיו (24-25.11); גיא רוזמרין בארוחה מהאדמה והים (15-16.12); ותומאס זוהר עם תפריט תאילנדי חריף ואותנטי לחימום האווירה (1-2.12), בתקווה שעד אז הגשם יפציע.
לילינבלום 30, מיום שני (10.11), להזמנות 

מתארחים באמש (צילום יח"צ)
מתארחים באמש (צילום יח"צ)

ארוחת חברים // S.Pellegrino Chef’s Table

עוד אירוע שמכנס שפים מהטופ תחת קורת גג אחת קורה ב-S.Pellegrino Chef’s Table, סדרת ערבי טעימות אינטימיים, פרונטליים והכי קרובים שאפשר ללבן שבעין. שרון כהן (שילה), אוראל קמחי (פופינה), מושיקו גמליאל (מונה, בר 51) ובני מדר (ספרה) יבשלו ישירות מולכם סביב שולחן שף, יסבירו באריכות על מקורות ההשראה ואופן הביצוע של כל מנה, יגלו סודות קטנים ובאופן כללי יסתחבקו עם האורחים. עכשיו רק תחליטו אם שווה לכם להשקיע בכך 600 ש"ח לאדם.
ראשון-חמישי (16-21.11), להזמנות

שולחן שף סן פלגרינו (צילום שוקה כהן)
שולחן שף סן פלגרינו (צילום שוקה כהן)

טעימות כשרות |  my kosher menu by MAX

פסטיבל my kosher menu by MAX נולד מתוך רצון לגשר בין שפים שאינם פועלים בדרך כלל במטבח הכשר, ושומרי כשרות שמבקשים לחוות מטבח עילי מבלי לוותר על המסורת. השפים מושיק רוט, תומר טל, ארז קומרובסקי, ענר בן רפאל פורמן ודוד ביטון יבשלו ארוחת טעימות אינטימית במסעדת שף כשרה, שהוקמה במיוחד לשם כך במלון אינטרקונטיננטל דויד תל־אביב, כאשר כל אחד מהם יביא את הפרשנות שלו למטבח עילי כשר בהשראת מנות דגל ממעדניית גולדיס, המתמחה במטבח יהודי מסורתי. את הארוחות ילוו יינות מיקב ברקן, והקינוחים מבוססים על סדרת מוצרי CowFree של שטראוס, שהם טבעוניים ופרווה. 349 ש"ח.
ראשון-חמישי (30.11-3.12), פתיחת מכירה לקהל הרחב החל מיום רביעי (12.11), להזמנות

my kosher menu (צילום יח"צ)
my kosher menu (צילום יח"צ)