ג'ז טבחים: חיים כהן יארח שפים מתחלפים בימי ו' ביפו-תל אביב

השף האהוב פותח את המסעדה שלו ומוסיף ליין ייחודי שבו חברים ייכנסו אתו למטבח לחגיגה של יצירתיות. הראשון, השבוע: הדיי עפאים שיביא מעט Farm to table לעיר

ג'ז, אורחים וחיים כהן (צילום: ירון ברנר)
ג'ז, אורחים וחיים כהן (צילום: ירון ברנר)
5 באפריל 2021

אחרי תקופה ארוכה שבה הייתה סגורה בשל הקורונה, פותח שף חיים כהן מחדש את יפו תל אביב ולא רק: בימי שישי בצהריים יתארחו במסעדה שפים שפועלים מחוץ לעיר וכאלה שאין להם מטבח קבוע בליין ששמו ג'ז טבחים. בתפריט: בריינסטורמינג יצירתי, מנות שף, הרכב ג'אז לייב ויין מקומי בגינה חדשה באוויר הפתוח.

לפתיחת הסדרה בחר כהן בהדיי עפאים, שף, חקלאי ומחבר ספרי אוכל ("ערבה", "ספר על אוכל"), ומבעלי משק עפאים בערבה ובעמק האלה, הפועל במודל של חקלאות בת-קיימא: גידול עזים לחלב, תרנגולות לביצים, מטעי פירות ושדות ירק בתקנים אורגניים מחמירים ובתנאי סחר הוגן. המטבח של עפאים, כמו גם כתיבתו הקולינרית, עוסק במקומו של האוכל במרקם החיים ובקשר שבין האדם לנוף מולדתו. כאחד מחלוצי ה־farm to table בארץ הוא מעורב בכל שלבי הייצור של גבינות בעבודת יד, שמן זית אורגני, דבש, ממרחי עשבים ועוד המוגשים במועדון הפיקניק של בית הנסן בירושלים ולקייטרינג שהוא מפעיל.

הדיי עפאים (צילום: ניקי טרופ)
הדיי עפאים (צילום: ניקי טרופ)

בארוחה המשותפת ביפו־תל אביב יוגשו מנות מחומרי גלם ותוצרת חקלאית עונתית, למשל חלת כעק-אל-קודס, דבש פרחי אבוקדו ושמן פישולין, טחינה דלעת חמה, לאבנה וריבת תפוזי-דם כמזאטים לפתיחה; ואחריהם אספרגוס על גריל פחמים, פונדו גבינות עיזים ועגבניות סוכריה; טרין ריאט ברווזים, חצילים וחזרת לבנה; וגירוס שפונדרה טלה וצזיקי כמנות ראשונות (95-65 ש"ח).

איך תל אביב שרדה את הקורונה? היכנסו למדד טיים-אאוט העולמי 

באגף העיקריות תמצאו למשל ניוקי תפוחי אדמה, כרישה צלויה ותרד טורקי בשמנת, יין לבן וגבינת פטה; מסבחה שעועית לימה ושווארמה מהים; שקשוקה לבנה עם חלמונים אורגניים, שומרים מבושלים בחלב ובורקאס פלמידה כבושה; ונתחים מיושנים על העצם עם בטטה אפויה, ציר עגל וסלט ירוק (110-180 ש"ח). בהמשך החודש תתארח אצל כהן השפית נוף עת'מאנה, שגם אתה צפוי חיבור מעניין במיוחד.
יגאל אלון 98, תל אביב, 03-6249249, שישי (9.4) 16:00-11:00, מספר המקומות מוגבל, יש להזמין מראש