רגע לפני סוף השבוע: חלה ללא ביצים של דיויד פרנקל

חלה ללא ביצים של דיויד פרנקל. צילום: דיויד פרנקל
חלה ללא ביצים של דיויד פרנקל. צילום: דיויד פרנקל

גם במטבח הביתי אפשר ליצור חלות מעולות - למדנו את זה היטב בימי הסגרים בקורונה ונעים להיזכר בזה גם עכשיו. קבלו מתכון של שף דיוויד פרנקל ממסעדת פרונטו

2 חלות | 3 שעות | קל | כשר | טבעוני

>>למתכונים נוספים של שף דיוויד פרנקל באתר השולחן

חלה ללא ביצים שמתאימה גם לטבעונים. כשאופים את החלה יש לעשות זאת תחילה בטמפרטורה גבוהה (כדי לקבל ״אובן ספרינג״: התפחה אחרונה של הבצק כתוצאה מהטמפרטורה הגבוהה) ואז בהדרגה להוריד את טמפרטורת התנור.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי טיים אאוט: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לציפוי

דיוויד פרנקל (צילום אסף קרלה)
דיוויד פרנקל (צילום אסף קרלה)

אופן ההכנה

1

מערבבים שמרים ומים בקערה.

2

שמים את יתר חומרי הבצק בקערת מיקסר ויוצקים עליהם את תערובת המים-שמרים. לשים במהירות בינונית עם וו לישה כ-10 דקות (או כ-15 דקות בלישה ידנית) עד שנוצרת רשת גלוטן והבצק נאסף חזק סביב וו הלישה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה במקום חמים עד שהוא כמעט מכפיל את נפחו.

מעצבים את החלה

3

מחלקים את הבצק ל-6 יחידות שוות (160-155 גרם האחת). מכדררים כל חלק, מכסים במגבת ונותנים לכדורים לנוח כ-10 דקות.

4

פותחים את הכדורים על משטח עבודה (אין צורך לקמח) לגלילים באורך 35 ס"מ וקולים צמות מהגלילים (אני אוהב לקלוע חלה אחת מ-3 זוגות של גלילים; כך החלה יוצאת גבוהה יותר באפייה). מעבירים את החלה לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מכסים בשקית ניילון רופפת ומתפיחים כשעה וחצי; חשוב שהחלה תהיה אוורירית לפני שהיא נכנסת לתנור.

5

מחממים תנור ל-210 מעלות כ-20 דקות לפני סיום ההתפחה.

6

מושחים את החלה בביצה טרופה (או בשמן זית) ומפזרים עליה קצח, שום שחור ועשבי תיבול.

7

מכניסים את החלה לתנור החם, מורידים מיד את טמפרטורת ל-195 ואופים כ-15 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-180 ואופים 10 דקות נוספות, עד שהחלה זהובה-שחומה. מעבירים מיד לרשת צינון.