אתם יודעים שבבית לא תצליחו ללמוד. בחללים האלו דווקא כן

בית אריאלה (צילום: אמנון חורש)
בית אריאלה (צילום: אמנון חורש)

שנת הלימודים נפתחה, ואתם יודעים מה זה אומר: הגיע הזמן לתפוס אחת מעמדות העבודה האלו ברחבי העיר ואשכרה לעשות את המוטל עליכם, כי העוברים והשבים יסתכלו עליכם בשיפוטיות אם סתם תבהו באינסטגרם. רשימה (כמעט) בלי בתי קפה

6 בינואר 2022

מי שטייל לאחרונה במרחבים העירוניים אולי הבחין בצעירים בתחילת שנות ה-20 מסתובבים במכנסי טרנינג, תיק שיכול להכיל לפטופ, קוקו גבוה ומבט חלול בעיניים. זה לא אומר שהתחיל סגר נוסף, אלא על סיומו של סמסטר ותחילתה של תקופת מבחנים. זה לא שלא ניסינו ללמוד בבית, זה פשוט שקצת קשה להתרכז בכתיבת תזה כשהכביסה קוראת לנו לקפל אותה – והשותף חושב שזה שאנחנו נמצאים בבית אומר שזה הזמן לשיחות חולין. בקיצור: יש לנו צורך במרחב למידה ציבורי, כזה שלא יהיה מנומס בו להתחיל לצפות בסרטונים באינסטגרם.

1. בית אריאלה: ביזנס ופלז'ר במקום אחד

ספרית בית אריאלה המשופצת נחנכה רק לא מזמן וכבר הפכה למקום הכי לוהט בעיר. העיצוב כייפי ומזמין, יש המון חללים אז כמעט תמיד יש מקום ואין צורך בתו תושב. למי שפחות נוח לו ללמוד בחדר מלא אנשים, ניתן להזמין מראש חדרי למידה פרטיים ללא תשלום! באחד החדרים אפילו יש אופני-שולחן שבהן אפשר לפדל תוך כדי למידה. הספריה מציעה גם אירועים שונים בשעות הערב כמו הופעות חיות, ערבי סטנד-אפ או תערוכות, ככה שמדובר בפתרון מושלם למי שאוהב להתאוורר אחרי הלמידה.
שאול המלך 25, שעות הפעילות: ראשון-חמישי 22:00-10:00, שישי 16:00-9:00, שבת 16:00-10:00

בית אריאלה המשופץ. הגלריה באולם העיון. צילום: אמנון חורש
בית אריאלה המשופץ. הגלריה באולם העיון. צילום: אמנון חורש

>> לא יכולים להתרכז בלי סנדוויץ'? כמה אופציות (יותר קולינריות) למקומות לתפום בהם שולחן לחצי יום

2. בית הצעירים מזא"ה 9: יותר טוב מטינדר

לא פעם ולא פעמיים עברנו ליד המבנה המרשים במאז"ה 9, מרכז הצעירים של העירייה. מתברר שיש בו מרחבי למידה חינמיים וללא הזמנה מראש! חלום. מדובר בחלל אינטימי ונעים שמציע אינטרנט מהיר, שקעים בכל פינה ומטבחון עם פינת קפה (אלוהים אדירים, כמה שאנחנו צריכים את זה). מקום נהדר להכיר שכנים חרשנים עם טעם טוב. מתאים בעיקר לסטודנטים שמעריכים אדריכלות אורבנית ומתבלבלים כשיש יותר מדי אנשים. קיימת אופציה ללמוד במרחב השקט או בחלל יותר משוחרר.
שעות הפעילות: ראשון-חמישי 09:00-22:00

חלל העבודה החינמי במזא"ה 9 (צילום: יולי גורודינסקי)
חלל העבודה החינמי במזא"ה 9 (צילום: יולי גורודינסקי)

3. הספריות באוניברסיטת ת"א: הקלאסיקה

למי מאיתנו לא היה רומן בשלב זה או אחר עם אחת או יותר מהספריות הנהדרות של אוניברסיטת תל אביב. חניון צמוד של אחוזת החוף, כמות אינסופית של מרחבי עבודה שקטים וסטודנטים חתיכים – מה עוד צריך? נכון שלא מדובר בספריות ראוותניות וסקסיות כמו אלו של בית אריאלה, אבל יש פה את כל מה שצריך בשביל אשכרה להצליח ללמוד. מתאים בעיקר לתושבי צפון העיר או למי שלא מחפש קישוטים.
שעות הפעילות: משתנה מספריה לספריה

ספריית סוראסקי. צילום: דוד שי
ספריית סוראסקי. צילום: דוד שי

4. נחמה וחצי: לראות ולהראות 

נחמה וחצי הוא ככל הנראה אחד המוסדות המוכרים ביותר בעיר להתנחלות עם לפטופ. בצדו השמאלי יש חדר שלם המוקדש רק ללמידה ועבודה. מדובר בחלל שקט ורגוע עם הרבה פינות ישיבה, שקעים ואינטרנט. מושלם לסטודנטים שאוהבים לתדלק בקפה איכותי אחת לשעה ולכל מי שאוהב להגיד היי ולתת כיף. רק תיזהרו לא למצוא את עצמכם עושים סטוקינג לאנשים בפייסבוק, כי יש סיכוי גבוה שהם יהיו מאחוריכם.
אחד העם 144, ראשון-רביעי, שבת – 7:30-1:00, חמישי 7:30-1:30, שישי 7:30-19:00

קפה נחמה וחצי עם החזרה מהסגר הראשון
קפה נחמה וחצי עם החזרה מהסגר הראשון

5. דה סטריטס: סלמון חם מוגש לצד שיטות מחקר

גם פה מדובר בקפה למידה אייקוני, רק עם אוכלוסייה קצת יותר מגוונת (בוא נגיד שיש שם גם סטודנטים למדעי המחשב, לא רק תסריטאים). הקומה השנייה של המקום מיועדת ללמידה ועבודה ולכן שקטה במיוחד. עם אוכל מנחם ומפנק, אין סיבה שתצטרכו לצאת עד תחילת חופשת הסמסטר. נכון שהמיקום המרכזי עלול לזמן מדי פעם צליל צפירת מכוניות או סירנות אמבולנס, אבל אלו שחיים במרכז מאתנו ככל הנראה כבר כבר לא יכולים להתרכז בלי.
המלך ג'ורג' 70. ראשון-שבת 7:00-23:00

דה סטריטס (צילום: דין אהרוני רולנד)
דה סטריטס (צילום: דין אהרוני רולנד)

6. בית הצעירים ורדיאל 17: למידה עם אג'נדה חברתית

גם כאן מדובר במרחב מוצלח מבית היוצר של עיריית תל אביב-יפו. בית הצעירים ממוקם בשכונת התקווה ודואג לפעול למען פיתוח הקהילה המקומית. זה מתבטא החל מקניית פריטי עיצוב ממפעל בדרום העיר המעסיק גברים ונשים שנפלטו ממעגל הזנות ועד קורסי אנגלית במחירים מסובסדים. מעבר לזה, מרחבי הלימוד נעימים ומזמינים ויש אפילו חדרי לימוד פרטיים שאין צורך להזמין מראש. אין ספק שנעים יותר ללמוד במרכז שיש בו קארמה טובה.
ורדיאל 17 (מן הסתם), ראשון-חמישי 9:00-21:00

ורדיאל 17. צילום באדיבות המקום
ורדיאל 17. צילום באדיבות המקום

7. בית הבאר: להרגיש תרבותיים

אם עוד לא יצא לכם לבקר בבית התרבות ביפו, זה יכול להיות התירוץ שלכם לעשות את זה. המרחב מארח מפגשי יוצרים, הקרנות סרטים, סדנאות כתיבה בעברית וערבית… וכן כן, גם אותנו הסטודנטים. מרחב הלמידה אמנם לא גדול, אבל לרוב יש מקום לשבת. הוא מאכלס את כל מה שצריך: שקעים, אינטרנט אלחוטי ומטבחון. אלו מכם שנהנים מאדריכלות, יכולים להתרשם מהמבנה שבמקור היה בית באר שהיה שייך למשפחה ארמנית במאה ה-19. יש לציין שמרחב הלמידה הוא לא לגמרי שקט ומלווה במוזיקה רגועה, פטפוטים ולחישות.
דרך שלמה 6, ראשון-רביעי 9:00-17:00

בית הבאר. מתוך פייסבוק
בית הבאר. מתוך פייסבוק