Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

ביכורי מכולות: חן לי

חן לי היא אחת מ-14 המכולות שעושות את תל אביב. שאלנו את הבעלים עדי מזרחי מה גורם לו לקום כל יום לעבודה וביקשנו ממנו מתכון שכדאי שנאמץ לשבועות

המתכון של חן לי: לזניה. צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן
המתכון של חן לי: לזניה. צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן

תוכן ממומן | גד

עדי מזרחי, 43, מתגורר במעוז אביב

עדי מזרחי. צילום: מיכאל נחמיאס
עדי מזרחי. צילום: מיכאל נחמיאס

"המכולת הוקמה ב־1990 מתוך רצון ליצור משהו קהילתי חזק שיצור אינטראקציה בין התושבים. כשסיימתי ללמוד כלכלה וניהול חיפשתי עסק להתחיל איתו את החיים הבוגרים שלי. מכולות הן מוצר הולך ונעלם, והיה חשוב לי לשמר את התרבות הצרכנית שהייתה פה פעם – תושבים מהסביבה הופכים את המקום למקום מפגש, מה שגורם לשיח בין השכנים להיות דומה יותר לזה של שכונה של פעם ולא של עיר גדולה".

מה הדבר שאתה הכי אוהב בעבודה שלך?

"אני משתדל להפוך את המקום לבית, גם לי וגם ללקוחות. אני מבלה פה המון ואוהב את האנשים שמגיעים בכל יום. העבודה חשובה לי אישית, אני צריך להיות תמיד במעקב עם עצמי על סבלנות ואורך רוח, ברגע שתיגמר לי הסבלנות אבין שהגיע הזמן להיפרד".

[tmwdfpad]

המתכון של חן לי: לזניה גבינות

החומרים לתבנית מלבנים 30X35 ס"מ:

להרכבת הלזניה:

1 חבילה (500 גרo) עלי פסטה ללזניה
300 גרם מוצרלה מגוררת
50 גרם פרמזן-גרנה פדנו מגוררת
1 קוביה פטה עזים\כבשים מפוררת

לרוטב הלבן:

3 גביעי גבינת קוטג'
1 מכל שמנת מתוקה
3 ביצים
מלח
פלפל שחור טחון טרי

לרוטב העגבניות:

1 קופסה (800 גר') עגבניות מרוסקות
4 שיני שום
1/3 כוס שמן
1 כוס מים
1 חבילה בזיליקום (רק העלים)
2 כפות סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל־180 מעלות.

הרוטב הלבן:מערבבים קוטג' עם שמנת, ביצים, מלח ופלפל לתערובת אחידה.

רוטב העגבניות:בסיר מביאים את כל החומרים לרתיחה ומבשלים עוד עשר דקות על להבה בינונית. מצננים.

ההרכבה והאפייה:יוצקים מצקת רוטב עגבניות על פני התבנית ומסדרים מעל שכבה של עלי לזניה. יוצקים עוד רוטב עגבניות, ומעליו יוצקים רוטב לבן. מפזרים על פני הלזניה גבינת פטה, מוצרלה ופרמזן. מסדרים עוד שתי שכבות של דפי לזניה־רוטב עגבניות־רוטב לבן וגבינות, כשמסיימים ברוטב לבן ובגבינות. אופים 45 דקות, או עד שפני הלזניה זהובים.

חן לי | אפטר 9 | ימים א-ה- 6:00-20:00, שישי 6:00- 16:00

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!