חשבון המים: כמה יעלה לכם בילוי בבריכות תל אביב?

מתגעגעים לניחוח הכלור של הבריכה? תתכוננו להיפרד מעשרות שקלים עבור כניסה חד פעמית, גם לבריכות הציבוריות, או שתתארגנו על חברים בבניין יוקרה

בריכת בית בארבור. צילום: טלי מאייר
בריכת בית בארבור. צילום: טלי מאייר
25 ביוני 2015

14 ק"מ של רצועת חוף פרוש¬ים לאורכה של תל אביב, והם מהאטרקציות המרכזיות של העיר. תושבים רבים מעדיפים להמיר את החול, ההמוניות, הגלים והמים המזוהמים בהשתכשכות בבריכה, אם לשם ספורט ואם כדי למצוא כמה רגעים של נחת. אך בעולם המודרני על נחת צריך לשלם, ולא מעט. עשר בריכות ציבוריות יש בעיר, ומחירי כניסה חד פעמית אליהן בימי חול נעים בין 39 ש"ח בזולה ביותר (בית בארבור) ל־68 ש"ח ביקרה ביותר (בריכת גורדון). בשבתות טווח המחירים נוסק ל־49־78 ש"ח. אם מתמקדים במרכז העיר, נראה שבריכת גורדון היא האופציה הריאלית היחידה וכצפוי, לא כולם מרוצים.

"פעם הייתי שוחה בדיזנגוף סנטר, אבל זו בריכה בבעלות פרטית ולכן היא יקרה מאוד. החלטתי לנסות את בריכת גורדון, אבל תשלום של כמעט 70 ש"ח הוא לא הגיוני מבחינתי", מספרת כרמל ברנע, סטודנטית לאמנות שהעלתה השבוע לרשת סרטון שבו היא צפה על מזרן ים במי הבריכה בכיכר הבימה. "במחאה על המבחר המצומצם והמחירים הגבוהים החלטתי להתחיל לשחות בהבימה. המים נורא רדודים כך שאני יכולה רק להשתכשך ולא ממש לשחות", היא מסבירה.

בריכת גורדון היא כאמור היקרה בעיר, וככל שמדרימים יורדים המחירים. מחיר כניסה לבריכת בית דני בשכונת התקווה עומד ביום חול על 43 ש"ח. בקאנטרי נווה עופר וקאנטרי גורן גולדשטיין בקריית שלום המחיר הוא 44 ש"ח. גם בצפון העיר המחירים על פי רוב נמוכים יותר מהמחירים במרכז, פרט לקאנטרי ל' שבו תיאלצו להיפרד מסכום אסטרונומי של 80 ש"ח כדי לטבול במים בשבת.

בריכת גורדון. צילום: Shutterstock
בריכת גורדון. צילום: Shutterstock

מבחינתה של ברנע, יציאה ממרכז העיר לשם שחייה בבריכה אינה אופציה ריאלית. "הבריכה היחידה שאני מכירה ומחיר הכניסה אליה הוא סביר היא הבריכה הלימודית ברמת אביב (48 ש"ח ביום חול, י"ז), אבל זה רחוק מאוד ונסיעה באוטובוס או ברכב מייקרת את העניין עוד יותר ושורפת הרבה מאוד זמן. כבר כמה שנים שעיריית תל אביב טוענת שתהפוך בריכה שנמצאת ברחוב בלפור לבריכה ציבורית, אבל זה לא קורה". הבריכה שברנע מתכוונת אליה נמצאת ברובע לב העיר וכעת מיועדת לדיירי הפרויקט בלבד. "כל חניון בתל אביב הופך בסופו של דבר לבניין. באחד מהחניונים האלו צריכים פשוט לבנות בריכה, העירייה חייבת לעמוד בהבטחות שלה", היא מתרעמת.

כשמעיפים מבט לעבר הערים השכנות, נראה כי אם מוציאים מהמשוואה את הבריכות היקרות (גורדון וקאנטרי ל') מדובר במחירים דומים לאלו הנהוגים בתל אביב. בקאנטרי רמת גן מחיר כניסה חד פעמית עומד על 45 ש"ח בכל ימות השבוע ובבריכת נורדאו בהרצליה המחיר הוא 45 ש"ח באמצע השבוע ו־55 ש"ח בשבת.

יש תושבים שבטוחים כי הסכומים ריאליים ומשקפים את איכות המוצר. מפיק התיאטרון חיים סלע מנוי זה 15 שנה לבריכת גורדון ומרוצה מכל רגע: "המים שם צלולים, נקיים ונהדרים. לי יש מינוי ולדעתי זה משתלם לגמרי". מחירו של מינוי שנתי לבריכת גורדון עומד על יותר מ־3,000 ש"ח, לא כולל דמי רישום חד פעמיים בסך 249 ש"ח. בשביל לרכוש כרטיסייה ל־11 כניסות, גם בימי שבת, תיאלצו להיפרד מ־690 ש"ח. "המחיר תחת פיקוח עירוני ולטעמי הוא מאוד הגיוני. בתמורה אתה מקבל פינת חמד שצופה לים, שקט, כיסאות ונוחיות. זה משרת אותי נפלא. יכול להיות שכניסה חד פעמית לא משתלמת, אבל ככה זה גם בתיאטרון ובמקומות אחרים".

המים הציבוריים מכאיבים לי from cookie fletset on Vimeo.

כשהמחירים לא צפויים לרדת ופתרון לא נראה באופק, יש תמיד אופציה חינמית – שחייה בים. "מדובר בשני דברים שונים לחלוטין", מסבירה ברנע, "המים בים מזוהמים, יש כאלה שיש להם בעיה עם שמש ומעדיפים בריכות מקורות. לי כבר גנבו כמה פעמים חפצים כשנכנסתי למים וגם החול יכול להיות בעייתי. ים זו חוויית שחייה אחרת לגמרי והרבה פחות נוחה".

מעיריית תל אביב נמסר בתגובה: "בעיר תל אביב־יפו עשר בריכות שחייה וקאנטרים עירוניים המעניקים שירות לכלל תושבי העיר, רובם לאורך כל השנה. התעריפים לבריכות ולקאנטרים העירוניים מפוקחים וכפופים לטבלת תעריפים עירונית, כאשר התעריפים השונים נובעים מההבדלים במתקנים. כמו כן מסבסדת העירייה את בריכות השחייה בדרום העיר ותעריפי הכניסה אליהן (כניסות חד פעמיות, כרטיסיות ולימודי שחייה) מסובסדים וזולים באופן כללי ובהשוואה לשאר הבריכות העירוניות והלא עירוניות המקבילות. יצוין כי ישנה אפשרות לרכישת כרטיסיות המפחיתות את תעריף הכניסה וכן קיימות כרטיסיות מוזלות לאזרחים ותיקים, עולים חדשים, משפחות מרובות ילדים ועוד. נוסף לכך, העירייה קבעה תעריפים מוזלים למוצרים בסיסיים במזנונים הפועלים בבריכות ובקאנטרים העירוניים.

בשנים האחרונות עושה עיריית תל אביב־יפו מאמצים רבים ומשקיעה משאבי עתק על מנת להוסיף בריכות שחייה ומרכזי ספורט ציבוריים חדשים ברחבי העיר ולשדרג את הקיימים. בכלל זאת ניתן למנות את בריכת גורדון, השוק הסיטונאי (בבנייה), רמז ארלוזורוב (בתכנון), שוק עלייה (בתכנון), שדרוג בית בארבור (הסתיים בשנה שעברה) ועוד, הנותנים מענה לאזורים נרחבים בעיר, לרבות מרכז העיר. במסגרת תוכניות ארוכות טווח, העירייה בוחנת כל העת את הצרכים והאפשרויות בתחום זה גם במקומות נוספים, בהם נדרש הדבר".