טאבולה מוסר ים של מסעדת 206 דגים

גם טאבולה מרענן וגם דג ים נא - פתיח מושלם לארוחת חג שאפשר להגיש גם על ברוסקטות כאפריטיף

טאבולה מוסר ים של מסעדת 206 דגים. צילום: אפיק גבאי
טאבולה מוסר ים של מסעדת 206 דגים. צילום: אפיק גבאי
5 בספטמבר 2017

החומרים (ל-4 מנות):

100 גרם בורגול דק
150 גרם (150 מ"ל, מעט פחות מ-2/3 כוס) מים חמים
400 גרם דג ים לבן, נקי מעור ועצמות
20 עלי נענע, שטופים וקצוצים דק
12 גבעולי פטרוזיליה, שטופים וקצוצים דק
1/2 מלפפון טרי, שטוף וקצוץ דק
4 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח ים
פלפל שחור גרוס
להגשה:
2 כפות קרם פרש (או לבנה, אם לא משיגים)
2 לימונים קטנים כבושים, קצוצים דק

אופן ההכנה:

1. שמים בורגול בקערה. מוסיפים מים חמים, מכסים בניילון נצמד ומניחים ל- 10 דקות.
2. בינתיים קוצצים דק את הדג.
3. כשהבורגול מוכן מערבבים אותו עם הדג הקצוץ.
4. מוסיפים עלי פטרוזיליה ונענע קצוצים דק ומלפפון קצוץ דק. מערבבים בעדינות.
5. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.
6. מסדרים 4 כפות הגשה עמוקות (ראו תמונה) על צלחת הגשה. על כל כף שמים כף קרם פרש או לבנה.
7. בעזרת שתי כפות נוטלים מהטאבולה ויוצרים צורה אובאלית (ראו תמונה). שמים על הקרם פרש. מעטרים במעט מאוד לימון כבוש קצוץ. מגישים מיד.

עוד מנות ראשונות לארוחת החג:

חלת עניבה שחורה של אורי שפט ממאפיית לחמים

אספרגוס בר ברוטב יוגורט, שאטה ודבש

דלעת ערמונים צלוייה