טארט תפוחי עץ ודבש עם קרם מסקרפונה

רוצים להשקיע לראש השנה? זה המתכון בשבילכם. שף ברק אהרוני מלמד שלב אחר שלב איך מכינים טארט שישאיר הרבה רושם וטעם

ראש השנה במלון נורמן. צילום: אנטולי מיכאלו
ראש השנה במלון נורמן. צילום: אנטולי מיכאלו
22 בספטמבר 2016

החומרים לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

לבצק פריך

  • 300 גר' חמאה
  • 200 גר' אבקת סוכר
  • 2 ביצים
  • 500 גר' קמח
  • 60 גר' אבקת שקדים

לקרם שקדים

  • 20 גר' חמאה
  • 200 גר' אבקת סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 חלמון
  • 200 גר' אבקת שקדים

לציפוי תפוחי עץ

  • 2 תפוחי עץ גרני סמיט
  • ½ כפית אבקת קינמון
  • 4 כפות קלבדוס (ברנדי תפוחי עץ)
  • 2 כפיות דבש

לקרם מסקרפונה (אופציה)

  • 150 גר' מסקרפונה + 250 גר' שמנת מתוקה
  • 1 כף אבקת סוכר
  • תרמילים ממקל וניל אחד
  • לקרמל: 3 כפות סוכר לבן, 25 גר' חמאה
  • לטופי: 2 כפות סוכר לבן, 150 גר' שמנת מתוקה
  • 1 תפוח עץ גרני סמיטס מקולף, חתוך לקבויות של 1 ס"מ

 

אופן ההכנה

בצק פריך: במיקסר מאחדים חמאה ואבקת סוכר. מוסיפים את הביצים, הקמח ואבקת השקדים. כשאחיד, מאחסנים במקרר עטוף בניילון נצמד במשך חצי שעה. מרדדים דק ומרפדים את התבנית. מעבירים למקפיא לחצי שעה. מחממים תנור ל־180 מעלות, אופים עיוור (עם משקולת מעל) כ־14 דקות ומוצאים מהתנור.

קרם שקדים: במיקסר מקציפים חמאה ואבקת סוכר. מוסיפים בהדרגה ביצים (מקציפים כ־2 דקות בין ביצה לביצה ולחלמון). מקפלים פנימה את אבקת השקדים, מטמיעים וממלאים את הקלתית בקרם.

ציפוי: מערבבים דבש, אבקת קינמון וקלבדוס ביחד כמרינדה לתפוחי העץ. פורסים את תפוחי העץ דק דק ומשרים במרינדה 10 דקות. מניחים את תפוחי העץ כמניפה על קרם השקדים ואופים כ־25 דקות ב־180 מעלות, עד שקרם השקדים יציב ותפוחי העץ מושחמים. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.

קרם מסקרפונה: מערבבים את המסקרפונה במיקסר כדי לפתוח אותה. מוסיפים שמנת מתוקה ומקציפים. בד בבד מוסיפים אבקת סוכר ותרמילי וניל. קרמל: בסיר נקי, על אש בינונית־נמוכה, ממִסים סוכר לבן וחמאה לקרמל. תוך כדי, מקלפים את תפוחי העץ וחותכים לקוביות של 1 ס"מ. כשהקרמל מוכן מוסיפים את הקוביות, מערבבים כדי לצפות אותן בקרמל ואחרי 2 דקות מעבירים לניר אפייה לקירור.

טופי: באותה מחבת ממִסים סוכר לקרמל. כשמוכן מוסיפים שמנת מתוקה כדי לייצר רוטב טופי. מורידים מהאש וכשמתקרר מערבבים יחד עם קוביות תפוחי העץ המקורמלות לתוך הקרם מסקרפונה. מגישים לצד הטארט.