Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

11 שנות דרקון: טופולופומפו של אבי קונפורטי תיסגר בסוף פברואר

גם הזהב מגיע לסופו. טופולופומפו (צילום: עמית גרון)
גם הזהב מגיע לסופו. טופולופומפו (צילום: עמית גרון)

עם הודעת פרידה פיוטית כמעט כמו התפריט עצמו ("דרקון האש שלנו פורס כנפיים, רושף ונושף ועף חופשי אל השמיים"), שף אבי קונפורטי נפרד ממסעדת היוקרה שהייתה מפוארת, יקרה ומעוררת מחלוקת כמעט כמו השף שבנה אותה

30 בינואר 2024

ביי ביי כרובית מושחרת ושלום אחרון לסאאם טליה ב-430 ש"ח לקילו: מסעדת טופולופומפו תיסגר בסוף חודש פברואר, כך על פי סטורי שפורסם לפני כשעה קלה בעמוד האינסטגרם של המסעדה. שף אבי קונפורטי כותב שם "דרקון האש שלנו פורס כנפיים, רושף ונושף ועף חופשי אל השמיים". בזאת באה לקצה תקופה שהחלה ברעיון שאפתני ואוכל נפלא, ונמשכה בפרשיות לא מכובדות עד לסוף הבלתי נמנע של לא מעט מסעדות יוקרה בימים אלו.

>>איך הגיעו המסעדנים מדוריס קצבים לפרס ג'יימס בירד היוקרתי?

טופולופומפו הוקמה לפני 11 שנים על ידי קונפורטי, ומי שהיו שותפותיו במסעדת צפרה ז"ל, יעל אורי וענת לאופר. היומרות היו בשמיים: מיתוג בשיתוף עם המשוררת ורד מוסינזון, שפה פיוטית כמו שרק משוררת יכולה לבנות וסיפור על דרקון אש מכוסה קשקשים. חוץ מזה, היו גם 12 מיליון ש"ח עלויות הקמה ואחד קונפורטי גאון, שיודע לסמן להיטים קולינריים בעולם ולפצח אותם עם טוויסט ישראלי. המטבח הקוריאני שכבש דאז את בירות העולם תורגם לתפריט שאפתני, שמערבב טכניקות בישול מגוונות וחומרי גלם יוקרתיים. מעבר לכך, היה את ענייןהתמחור השערורייתי, כזה שהעיר טרם ראתה לפני כן, שכיוון בעיקר לשכבת ההון־שלטון ולאנשי עסקים עם חשבון הוצאות פתוח. לקוחות מן השורה הביעו סלידה ממדיניות שירות שמעודדת הזמנת מנות יקרות, והדירו את רגליהם מהמקום.

דלעת טאמילית בטופולופומפו (צילום: דן פרץ)
דלעת טאמילית בטופולופומפו (צילום: דן פרץ)

במהלך השנים אירעו בזו אחר זו פרשיות ששמו של קונפורטי נקשר בהן, שהוסיפו לדימוי הלא מאד מחמיא של טופולופומפו. האחרונה שבהן אירעה בחודש מאי 2023, אז 12 לקוחות שאכלו במסעדה חלו, מתוכם שתי נשים הרות שאושפזו מחשש להרעלת מזון. משרד הבריאות פתח בחקירה אפידמיולוגית, והודיע על סגירת העסק בהסכמה עד לתיקון הליקויים. במסיבת עיתונאים קונפורטי התנצל, ולקח על עצמו אחריות מלאה.

ארבעה חודשים קודם לכן נקשר שמו של השף לפרשייה תמוהה אחרת – קונפורטי צולם במצלמות אבטחה בכניסה לחדרי השירותים של מסעדת a כשהוא עוקר חפצים מהקיר וגורם לנזק שנאמד באלפי שקלים. בהיסטוריה הרחוקה יותר רשומה גם פרשיית בשר חזיר שהוגש כבשר עגל במסעדת צפרה, תביעה שהסתיימה בתשלומי פיצויים בגובה 2.4 מיליון ש"ח.

שובר ביצים ועוד. אבי קונפורטי, Topolopompo. צילום: בן קלמר
שובר ביצים ועוד. אבי קונפורטי, Topolopompo. צילום: בן קלמר

כעת טופולופומפו נסגרת ומצטרפת לרשימה מתארכת והולכת של מסעדות שנסגרו בזמן המלחמה, ביניהן אבן עזרא, ארטל פורמל, אולה של שף אורן אסידו, לה סיטהועוד. לגאונות של קונפורטי נתגעגע. לשערוריות, לתמחור המופקע ולכל היתר – פחות. לפחות עד למסעדה הבאה שלו.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!