טיים אאוט חמסה: 5 מנות אוכל הרחוב הטבעוני הכי טובות בעיר

פיתה פטריות של באנה (צילום: בלאק בוקס מדיה)
פיתה פטריות של באנה (צילום: בלאק בוקס מדיה)

אוכל רחוב טבעוני הוא חלק בלתי נפרד מתרבות האוכל המקומית, אבל תל אביב של השנים האחרונות הפכה למעצמת טבעונות שעשויה מהמבורגרים ופיצות עם פפרוני מן הצומח. בחרנו את 5 מנות אוכל הרחוב הטבעוניות שאנחנו הכי אוהבים. לא כולל חומוס

8 בפברואר 2022

אוכל הרחוב הטבעוני הכי טוב בתל אביב

אוכל רחוב טבעוני, במדינה שחיה על חומוס ופלאפל כבר עשורים, הוא לא בשורה חדשה, אבל בתל אביב הטבעונית של העת הזאת הקונספט הולך ומשתכלל ויש סביבנו מנות אוכל רחוב טבעוניות שגורמות גם לקרניבורים להתייפח כמו תינוקים. דברים טעימים, עסיסיים וקראנצ'ים בתוך פחמימה זה כל מה שצריך, ויש הרבה טייקים על התופעה. בחרנו את אלה שאנחנו הכי אוהבים. חושבים שפספסנו? ספרו לנו על המקומות האהובים עליכם בתגובות

Posted by ‎טיים אאוט תל אביב ∙ Time Out Tel Aviv‎ on Tuesday, February 8, 2022

אוכל רחוב טבעוני בארץ החומוס והפלאפל זה סיפור של מאות ואולי אלפי שנים, לא איזה טרנד שהתחיל שלשום. ובכל זאת, בתל אביב יש לא מעט מקומות שלוקחים את הקונספט אל הקצה ומייצרים מנות אוכל רחוב טבעוניות שגורמות גם לאומניבורים לפעור לסתות רעבתניות. בתל אביב של השנים האחרונות המבחר מסחרר, ובזכות השדרוג המתמיד של תחליפי הבשר והגבינה, גם האיכות והטעם מסחררים. בחרנו את חמשת מאכלי הרחוב הטבעוניים האהובים עלינו בעיר כרגע (לא כולל חומוס. חומוס זה סיפור אחר לרשימה אחרת), אתם מוזמנים כמו תמיד להתווכח איתנו בפייסבוק.

זהו הסרטון הרביעי בסדרת "טיים אאוט חמסה" שבה נצא לבחון מקרוב עם מצלמות ורחפנים את המיטב שיש לסצנת האוכל בתל אביב להציע. הרשימה שבסרטון מייצגת את 5 המקומות האהובים על מערכת טיים אאוט בכל קטגוריה או אזור, כפי ששוקללו בידי מבקרי העיתון, עורכיו וחברי דסק "אוכלים שותים". רשימה מורחבת ומעודכנת של המקומות המומלצים בקטגוריה תתפרסם בהמשך. קודם כל תראו אותו כאן למעלה. נו. אנחנו מחכים.

באנה: אוכל רחוב שאין לתאר

זה כאילו שהמציאו את המסעדה הזאת בשביל הרשימה הזאת: מקום שכולו מקדש של אוכל רחוב עם טוויסט טבעוני ואיכויות של ביסטרו נהדר. טבעונים לא צריכים שיכירו להם את המקום הזה, אבל גם חברים אומניבורים למיניהם ימצאו כאן המון מה לאכול וייאלצו להודות שלא תמיד צריך בשר. אנחנו מתים על פיתת הפטריות העסיסית, גם את ההמבורגר לא כדאי לפספס, בעצם אנחנו רוצות את כל התפריט וזהו. באנה, נחמני 36

טאקו כמו שטאקו צריך להיות. באנה (צילום: אנטולי מיכאלו)
טאקו כמו שטאקו צריך להיות. באנה (צילום: אנטולי מיכאלו)

החתול הירוק: הפיצה שמצאה פפרוני

זאת לא טעות: יש לנו כאן פיצה פפרוני עם מוצרלה על טהרת הצומח, זה עסיסי וצ'יזי ומתפוצץ מטעם כמו שפיצה טובה אמורה לעשות, ובעינינו זאת הפיצה הטבעונית הטובה בעיר שיש בה לא מעט מתחרים על התואר. העובדה שעושים כאן אך ורק פיצות טבעוניות היא כמובן בונוס חשוב למי שדברים כאלה חשובים לו. החתול הירוק, לבונטין 7

אמא איזו פיצה טבעונית. החתול הירוק (צילום: רועי שפרניק)
אמא איזו פיצה טבעונית. החתול הירוק (צילום: רועי שפרניק)

הקוסם: ולנו יש פלאפל וואו

זאת כאילו לא חוכמה, לכלול פלאפל כאוכל רחוב טבעוני. אבל למה לא חוכמה? הכי חוכמה. אלפי שנים של חוכמה לבנטינית שנדחסים אל תוך קציצת חומוס שחמחמה ופריכה, מתובלת ביד אמן ומשולבת בפיתה שנבנתה בקפידה עם שלל תוספים טריים וטעימים. ואין הרבה מקומות שעושים את זה טוב יותר מ"הקוסם", אם בכלל. הקוסם, שלמה המלך 1 / שרונה מרקט

הפלאפל הטוב בעיר? בואו להתווכח איתנו. הקוסם (צילום: דניה ויינר)
הפלאפל הטוב בעיר? בואו להתווכח איתנו. הקוסם (צילום: דניה ויינר)

סון רון: הודו זה נאן

איזה מקום נהדר הוא סון רון, הטייק של השפית אופיר גוטמן על אוכל רחוב הודי, עם נאן נהדר שעוטף דברים טעימים מהטנדורי כאילו היה לאפה. הגירסה הטבעונית היא התפוצצות אדירה של טעמים, קריספית, קראנצ'ית, רכה ומנחמת וביס די מדהים בפני עצמו גם בלי שום קשר לטבעונות. מנה מקורית להפליא שלא תמצאו שום דבר דומה לה בעיר כולה. סון רון, יהודה הלוי 44

לא, זאת ממש לא לאפה. הנאן של סון רון (צילום: יחזקאל קנטור)
לא, זאת ממש לא לאפה. הנאן של סון רון (צילום: יחזקאל קנטור)

מזנון: הכרובית שכבשה את העולם

זאת כבר כמעט קלישאה טבעונית, אבל בכל זאת יש קלישאות כה טעימות שכל ביס מצדיק אותן והכרובית של אייל שני היא בהחלט אחת מהן. עכשיו קחו את השלמות האפויה הזאת ותכניסו אותה עם ירוקים, טחינה משובחת וחריף אל תוך פיתה – ויש לכם מנה שיכולה להיכנס לפנתאון אוכל הרחוב הלאומי. ביס מרהיב שיספק גם קרניבורים מושבעים. המזנון, אבן גבירול 23 / שרונה מרקט

כרובית שלמה אפויה בתנור של אייל שני. צילום: אנטולי מיכאלו
כרובית שלמה אפויה בתנור של אייל שני. צילום: אנטולי מיכאלו