טיים אאוט חמסה: 5 דוכני אוכל הרחוב הטובים בשוק הכרמל
שוק הכרמל הפך זה מכבר לזירת ההתרחשות הכי לוהטת של אוכל הרחוב התל אביבי. לבחור את 5 הדוכנים הכי אהובים בשוק שמתחדש כל הזמן לא היה קל, אבל עשינו את העבודה המלוכלכת ויש לנו סרטון שיוכיח את זה
זהו הסרטון השני בסדרת "טיים אאוט חמסה" שבה נצא לבחון מקרוב עם מצלמות ורחפנים את המיטב שיש לסצנת האוכל בתל אביב להציע. הרשימה שבסרטון מייצגת את 5 המקומות האהובים על מערכת טיים אאוט בכל קטגוריה או אזור, כפי ששוקללו בידי מבקרי העיתון, עורכיו וחברי דסק "אוכלים שותים". רשימה מורחבת ומעודכנת של המקומות המומלצים באזור תתפרסם בהמשך. קודם כל תראו אותו כאן למעלה. פשוט תלחצו פליי, נו. אנחנו מחכים.
ראיתם? יופי. השבוע יצאנו אל שוק הכרמל, המוקד הלוהט של אוכל הרחוב התל אביבי, המקום שבו טרנדים קולינריים נולדים ומה שמתחיל בתור פופ אפ היום הופך ללהיט המסעדני של מחר. קשה לעקוב אחר ההתחדשות הבלתי פוסקת של דוכני האוכל בשוק ובסביבתו הקרובה, זאת עבודה מלוכלכת ובכל זאת אנחנו חשים מחויבות מוסרית לעשות אותה: מאז צולם הסרטון לפני מספר שבועות, למשל, התפתחה בפאתי השוק מלחמת דונר-קבב-טורקי חסרת תקדים שבכלל שווה סרטון משלה. יש לנו תחושה שעוד נחזור לכאן.
הבוריקה: הסוד הכי גלוי בשוק
הרבה לפני ש"אוכל רחוב" בכלל היה דבר, הרבה לפני ששוק הכרמל הפך לחגיגה קולינרית בינלאומית, הרבה לפני שמישהו ידע מה זה "טרנד" – הבוריקה כבר הייתה שם, מנה פשוטה ומופלאה שבה עלה בצק דקיק מכיל ביצה ותפוד מרוסק, מטוגן בזריזות בשמן עמוק ומוחדר לפיתה עם סלט-טחינה-חריף כדי לייצר מנת טריפל-פחמימה שהיא כל הנחמה שאנחנו צריכים בעולם, ועוד עם עודף מ-30 שקל. הבוריקה, הכרמל 42
הכרמל 40: כולנו דייגים טורקים
זה כנראה אחד הסנדוויצ'ים הטובים בעיר, אם לא ה-: יש כאן כמה מנות מצוינות, אבל כריך הדייגים הנהדר שמתקינים כאן, שמבוסס על הבאליק אקמק המסורתי של איסטנבול אך מתעלה עליו, הוא בפירוש סיבה להגיע לשוק במיוחד. בעיר שבה לא נוטים להכניס דגים לסנדוויצ'ים, זו מנה ייחודית ומספקת של טריות וטעמים חזקים ומתפוצצים שמשלימים את העדינות היחסית של הדג המטוגן. חבל שאנחנו לא יכולים לאכול כאן כל יום. הכרמל 40
כרמל: לא צריך להמציא את הפיתה מחדש
אייל שני וג'סמינו הפכו את הרעיון הישן והטוב של בשר בפיתה לתמצית כל חלומות אוכל הרחוב שלנו, ו"הכרמל" שממש צמוד לכניסה הצפונית של השוק לוקח את הקונספט הביתה אל השוק, כנראה המקום שבו הרעיון נולד במקור. כל מה שצריך זה בשר טוב, טחינה טובה, משהו חריף ומשהו ירוק, וכאן עושים את זה יותר טוב מרוב המקומות שהחליטו לנסות להמציא את הפיתה מחדש. כרמל, הלל הזקן 18
חלה: השניצל מצא את מקומו הטבעי
יכול להיות שעבור האוסטרים זו עילה לניתוק היחסים הדיפלומטיים, אבל שניצל העוף הארצישראלי המצוי עשה דרך ארוכה שהפכה אותו לאוכל רחוב ישראלי אולטימטיבי, עם מטבוחה, בתוך חלה, כור היתוך מושלם של טעמים ממזרח ומערב שמתחברים יחדיו בדוכן המצוין שנושא את השם "חלה" ומבצע את המנה הזאת באופן וירטואוזי. היינו עוברים לגור בתוכה. חלה, הכרמל 38
הולשטיין: המבורגר מבית טוב מאוד
שוק הכרמל הוא לא מקום שהיינו מצפים למצוא בו המבורגר מעולה, אבל ברגע שבו בישארה חינאווי פתח את "הולשטיין" היה ברור לנו שהציפיות שלנו לא מעניינות אף אחד. כיאה להמבורגר שמגיע ממשפחת הקצבים הכי ותיקה ומנוסה בעיר, יש לנו כאן עניין עם קציצת פרימיום שמתמקמת בקלות גם בטופ-5 העירוני של ההמבורגרים, ורוטב הצ'דר שנשפך מעליה כאילו אין מחר הוא רק בונוס לבשר המצוין שגודש את הלחמניה. הולשטיין, יום טוב 17