טיים אאוט חמסה: 5 ההמבורגרים שאנחנו הכי אוהבים בתל אביב

טעיםםםם שאין לתאר. ההמבורגר של פאט קאו (צילום: בלאק בוקס מדיה)
טעיםםםם שאין לתאר. ההמבורגר של פאט קאו (צילום: בלאק בוקס מדיה)

קשה מאוד לבחור את 5 ההמבורגרים הכי טובים בתל אביב, אבל הנה יש לנו סרטון חדש שעושה בדיוק את זה. אם מלחמת העולם הבאה תפרוץ בין אנשים שמתווכחים מהו ההמבורגר הטוב בתל אביב, לא נותר לנו אלא לתרום את חלקנו בהלהטת האווירה הציבורית

1 בפברואר 2022

טיים אאוט חמסה: ההמבורגרים הטובים בתל אביב

תל אביב היא כיום עיר שעשויה מהמבורגרים. אינספור המבורגריות בוטיק נפתחו כן בשנים האחרונות, התחרות קשה ומאתגרת, הרבה כיסאות כתר פלסטיק התעופפו בחלל המערכת עד שהצלחנו להסכים על חמשת ההמבורגרים שאנחנו הכי אוהבים בעיר. בואו להתווכח איתנו בתגובותאכלה את כל הטעים: Dannie Hetz \ הפיקו, צילמו וערכו את כל הטעים: Black Box – Creative Media

Posted by ‎טיים אאוט תל אביב ∙ Time Out Tel Aviv‎ on Monday, January 31, 2022

תל אביב, כך יודע כל מי שגר כאן, עשויה מהמבורגרים. זהו לא רק המאכל העירוני המוביל אלא גם מחוז הכיסופים הקולינרי של כל מי שעוד לא עבר לטבעונות. המבורגר הוא הנחמה המושלמת, הפינוק האולטימטיבי, השחיתות המושגת. האבולוציה של הקציצה התל אביבית, מימי אגאדיר בניינטיז ועד לבוטיקי הבשר של ימינו, הביאה לכך שיש לנו בעיר לא מעט המבורגרים מהרמה הגבוהה ביותר והקרב על הטופ נעשה קשוח מתמיד. גם אצלנו במערכת היו צרחות ועפו באוויר כיסאות כתר פלסטיק עד שהושגה הסכמה על החמישיה המובילה שלנו, והייתה גם טעימה עיוורת עם תוצאות מפתיעות שנלקחו בחשבון, אבל היי, כל אחד והחמישיה שלו ואם אתם חושבים שטעינו אתם מוזמנים לצעוק עלינו בפייסבוק כמו כולם.

>> בשבוע שעבר עשינו את הטופ-5 של אוכל הרחוב בשוק הכרמל
>> שבוע קודם לכן אכלנו את הטופ-5 של אוכל הרחוב בשרונה מרקט

זהו הסרטון השלישי בסדרת "טיים אאוט חמסה" שבה נצא לבחון מקרוב עם מצלמות ורחפנים את המיטב שיש לסצנת האוכל בתל אביב להציע. הרשימה שבסרטון מייצגת את 5 המקומות האהובים על מערכת טיים אאוט בכל קטגוריה או אזור, כפי ששוקללו בידי מבקרי העיתון, עורכיו וחברי דסק "אוכלים שותים". רשימה מורחבת ומעודכנת של המקומות המומלצים בקטגוריה תתפרסם בהמשך. קודם כל תראו אותו כאן למעלה. נו. אנחנו מחכים.

פאט קאו: הבשר פשוט וואו

טום אביב הוא כנראה מהשפים השנויים ביותר במחלוקת שמסתובבים בינינו, אבל על האיכות של ההמבורגרים בפאט קאו אין מחלוקת בכלל. מזללת ההמבורגרים הזאת מתגאה בקציצה נטולת תוספות, מקסימום צ'יזבורגר, שבה בשר מיושן היטב, עסיסי ומתפוצץ מטעם הוא הכוכב היחיד. פאט קאו, דיזנגוף 295

הדסון: המבורגר של מבקרי מסעדות

זה לא פייר לשלב ברשימה כזאת את אחת ממסעדות הבשרים הטובות בישראל, אבל החיים לא פייר והמבורגר ה"חוק וצ'דר" של הדסון הוא מנה אדירה ומושחתת של בשר קצוץ מהאיכות הגבוהה ביותר וסיבה מעולה לשבת על הבר של המסעדה הזאת, שיש בה נתחי בשר במחיר מאות שקלים, ולהרגיש שדפקתם את השיטה. הדסון, הברזל 7

כי צ'דר צריך להיות. המבורגר חוק וצ'דר, הדסון (צילום: דן פרץ)
כי צ'דר צריך להיות. המבורגר חוק וצ'דר, הדסון (צילום: דן פרץ)

GDB: הקצביה שהתחפשה להמבורגריה

כמו שזו לא חוכמה לחפש את ההמבורגרים הטובים ביותר במסעדות הבשר הטובות ביותר, זו גם לא חוכמה לחפש אותם אצל הקצבים הטובים ביותר, אבל כאלה אנחנו – לא חכמים ורודפים אחר המבורגרים מעולים היכן שמגישים אותם. ההמבורגרים של GDB והבשר המשובח שהם נקצצים ממנו עושים את כל ההבדל ולא זקוקים ליותר מדי תוספות., ולא בטוח שמספיק אנשים מכירים את האופציה הנהדרת הזאת. GDB, אבן גבירול 22

הבשר אמר את שלו, והוא אמר "תאכלו אותי". GDB (צילום: אנטולי מיכאלו)
הבשר אמר את שלו, והוא אמר "תאכלו אותי". GDB (צילום: אנטולי מיכאלו)

ויטרינה: המבורגר שהוא קאלט בפני עצמו

ההמבורגרים של ויטרינה פרצו את הדרך אל הדור הבא של הבורגר התל אביב והפכו לקאלט שכולל מעריצים המוכנים לעמוד בשבילו זמן ממושך בתור (ולא לשכוח את הצ'יפס הנהדר). את ההמבורגרים האלה קשה מאוד להשיג בוולט – רוב הזמן הם פשוט לא פתוחים להזמנות – אז בואו לעמוד בתור עם כולם וזהו. נודניקים. ויטרינה, אבן גבירול 36

קציצה צלויה בשלמות בקומבינציות של טופינגס יצרתיים, ויטרינה (צילום: רן בירן)
קציצה צלויה בשלמות בקומבינציות של טופינגס יצרתיים, ויטרינה (צילום: רן בירן)

הולשטיין: המבורגר שמגיע מבית טוב

התוספת הכי חדשה לצמרת מצעדי ההמבורגרים התמקמה בפאתי שוק הכרמל, ומתגאה בייחוס מלכותי שמשייך אותה לבישארה חינאווי, המאסטרו היפואי של הבשרים מהמשפחה הכי בשרנית בעיר. בתפריט יש מגוון תוספות מושחתות שמחמיאות לבשר המעולה, אבל לא ברור איך אפשר לוותר על רוטב הצ'דר המשתפך שמציעים כאן. הולשטיין, יום טוב 17

תפתחו פה גדול. הולשטיין (צילום: אסף קרלה)
תפתחו פה גדול. הולשטיין (צילום: אסף קרלה)

>> עריכת תוכן: מערכת טיים אאוט // אכלה את הכל: דני חץ // אכל את מה שנשאר: עודד קרמר // הפקה, צילום ועריכה: בלאק בוקס מדיה