טקסס ברביקיו: הבשר המעושן מגיע לרמת החייל

מסעדת ברביקיו חדשה נפתחה ברחוב הברזל ברמת החייל. בתפריט: עוף, נקניקיות וספייריבס ועוד

טקסס ברביקיו
טקסס ברביקיו
5 בנובמבר 2014

טקסס ברביקיו היא מסעדת בשרים מעושנים חדשה שנפתחה ברמת החייל. המסעדה שייכת לאיש העסקים טל פוגלמן, שהביא את הקונספט של בלדסו בר אנד קיו מלוס אנג'לס, שיטת עישון טקסנית מסורתית שקיבלה כאן נופך אלגנטי ועדכני של הכנה והגשה. טקסס ברביקיו מציעה מבחר של בשרים (עוף, נקניקיות וספייריבס) שמבלים כ־14 שעות במעשנת בטמפרטורה נמוכה, והתוצאה היא בשר רך מאוד שזולג מהעצם. הפיק הקולינרי של טקסס ברביקיו (ושל מסעדת בלדסו המקורית) היא מנת בריסקט (חזה בקר). ארוחות הבשר מגיעות בלחמנייה (49־53 ש"ח) או בצלחת (58־69 ש"ח) ומתלווה אליהן לחם תירס וסלט קולסלאו.

אגב, טרנד המעושנים צובר תאוצה: חברת "המעשנה" עורכת ארוחות פופ אפ באזור השרון, וגם אירועי קייטרינג על בסיס המעשנת של זיו רודר, שפגש את הקונספט כשעבד בארצות הברית ובנה מעשנת כשחזר לארץ; יקב תשבי מפעיל בכל יום שישי מעשנת עם מבחר סוגי בשר, בהם בריסקט. אפשר להתיישב שם למנה של בשר וכוס יין במחיר כמעט סמלי (25 ש"ח) ואף לרכוש בשר מעושן הביתה.

טקסס ברביקיו, הברזל 7 רמת החייל, 6768661־03, כל יום 12:00־24:00