טַרַבּ: בר-מסעדה חדש בכרם התימנים מגיש מוזיקה חיה מכל העולם

מוזיקה באווירת (סוף) העולם. טרב (צילום רונן טופלברג)
מוזיקה באווירת (סוף) העולם. טרב (צילום רונן טופלברג)

כל מקום בו יוסי פיין יכול לעלות בהפתעה הוא מקום כלבבנו: טַרַבּ אמנם מגיש אוכל ברים ים תיכוני ואלכוהול ברוחב לב, אבל בכל הנוגע לבידור, שואב השראה ממרכז אלשיך - בית ספר למוסיקה מסורתית מרחבי כל העולם. מאפי פילו ממולאים בשר, גבינה ותרד עם בלוז אתיופי? בטח, למה לא

16 באוגוסט 2023

אל מול התזזיתיות של שוק הכרמל, לכרם התימנים יש קצב משלו. איטי ורגוע יותר, אבל דברים בכל זאת קורים בסמטאות הצרות, כמו שובה של מסעדת הלב הרחב. טַרַבּ, שפירושו עליצות או התרגשות בערבית, מביא לשכונה תקלוטים והופעות חיות של מוסיקת עולם, אוכל ברים קטן וטעים, אלכוהול ואווירת שכל העולם יישאר בחוץ, כי כאן נהנים.

מאחורי הבר־מסעדה החדש בלב הכרם עומד שמעון שי, ששאב השראה ממרכז אלשיך – בית ספר למוסיקה מסורתית ממצרים, פרס, קווקז, מרוקו, הודו, ספרד ועוד – היחיד מסוגו בעיר. בסגל ההוראה חברים מאסטרים בתחומם כמו שי בן צור, פרץ אליהו (אביו של המוזיקאי מארק אליהו), זיו יחזקאל (שמתמחה במוזיקה מצרית), פרופ' חביבה פדיה ועוד. כפי שניתן לשער, האג'נדה בטרב היא מוזיקה, וכמה שיותר ממנה. כמעט כל ערב קורה משהו סמי־ספונטני, למשל מוזיקאים ממרוקו שאליהם הצטרפו בהפתעה המפיק ובסיסט העל יוסי פיין ומאסטר כלי ההקשה האפריקניים בן איילון. הרכבים משתנים של מוזיקה מבגדד, מרוקו וטורקיה, תקלוטי לייב של סגנונות מהעולם ועד Fאנק והכול מנוגן במערכת סאונד משוכללת כשהכניסה חופשית. כבר שווה.

מוזיקה מזרחית גאה (צילום רונן טופלברג)
מוזיקה מזרחית גאה (צילום רונן טופלברג)

על תחום הקולינריה חתום איתן ששון, שף קבוצת גוצ'ה וחבר של שי, שיצר מנות בר קלילות לנשנוש לפני ההופעה (כי לא נעים לאכול למוזיקאים מול העיניים). לדוגמה: לחם ומטבלים – מחאמרה, מטבל עשבים וטחינה (32 ש"ח), קישוא בלאדי וגבינה ערבית עם עגבנייה מגוררת, עלי אורגנו ושמן זית (46 ש"ח), מג'דרה פריקה עם בצל מקורמל, צימוקים ושקדים קלויים (48 ש"ח), מאפי פילו ממולאים בשר, גבינה ותרד (62-52 ש"ח) ומלבי טבעוני עם רוטב תפוזים ומי זהר (36 ש"ח).

"לאחרונה, בנוסף לגוצ'ה, אני עושה עוד פרויקטים שהם ייעוץ קולינרי, הדרכה מקצועית. כששמעון סיפר לי על הטרב, הרגשתי שאני יכול להביא לשם משהו מעניין, התחברתי לחזון שלו לגבי המקום", הוא מספר. "כשגיבשנו את הקונספט דיברנו על תפריט פאן ים תיכוני ותוך כדי עבודה התכנסנו והבנו שאנחנו רוצים משהו הרבה יותר קרוב, יותר מזרח תיכון מאשר כל הים התיכון. פחות איטליה וספרד ויותר מטבח ישראלי, מצרי, פלסטיני וסורי שמתכתבים עם הסגנון המוזיקלי". תפריט האלכוהול מציע יינות בכוס, קראף או בקבוקים בטווח מחירים הנע בין 34-225 ש"ח וכמובן גם בירות.

מלבי טבעוני ברוטב תפוזים (צילום רונן טופלברג)
מלבי טבעוני ברוטב תפוזים (צילום רונן טופלברג)

אתמול הופיעו בטרב המוזיקאי אבטה בריהון ונגן הגיטרה ניסן ונטורה, שניגנו בלוז אתיופי מתובל במוזיקת עולם, רוק, ג'אז ושירת נשמה. אם תגיעו היום (רביעי, 16.8) תוכלו לצפות בדי ג'יי שיווהביווה מתקלטת מוזיקה מרחבי אפריקה, ומחר (חמישי) די ג'יי פונטנה (שי לנדא) ינגן "ויניל רחבף מהדו-וואפ, הסרף והגראז' ועד לסול ופסיכדליה". ואם המונחים האלה לא נשמעים לכם כמו סינית או אמהרית, סורו אל שולי השוק ותנו לבריזה, לאלכוהול ולמוזיקה לשטוף מהגוף את המציאות המבאסת.
רבי עקיבא 3, ראשון-חמישי 18:30-02:00, שישי 12:00-17:00 (שעות פתיחה בהרצה, בהמשך יפעל המקום גם בשבת)