מעדנייה בבוקר ובר יין בלילה ברחבה הכי סקסית. ביקרנו בטרה אלטה

אם התמקמת בין הפאי ההיפסטרי לסושיאל קלאב הבורגני באחת הרחבות המרכזיות והנחשקות בלב העיר - כדאי שיהיה לך מה להציע. קבלו את טרה אלטה - מעדנייה ובר יין עם כמה הפתעות מעניינות. כל הפרטים בפנים
שטף המעדניות שסוחף את העיר בשנתיים האחרונות מסרב לגווע, אולי מחשש לעוד גל קורונה. טרה אלטה, מעדנייה חדשה בשדרות רוטשילד ברחבה הסמוכה למקס ברנר ולסושיאל קלאב, רוכבת על הגל ויותר מכך: בשעות הערב המקום משנה את פניו לבר יין. "רצינו ליצור קונספט שפחות קיים בארץ אבל עובד חזק בחו"ל – בבוקר מעדנייה לכל דבר, לאימהות שיורדות מהמגדלים לקנות סלטים וגבינות במשקל ולשתות קפה, ובערב בר יין. נוציא חביות יין שהבאנו מיקב, התאורה והמוזיקה משתנות והמקום נעשה פאנסי, עם ישיבה בחוץ כמו בסושיאל קלאב", אומר גל חלימי, מקבוצת הבעלים. "זו חוויית בילוי אירופאית, שונה מעט באמצע תל אביב, הכי קרוב לסצנת היקבים שקורית מחוץ לעיר".
חלימי ושותפיו מגיעים מתחום חיי הלילה: ירון חן (הקלרה, ליהמן ברדרס) ונתי לוי (הסימטה והזוזא). הם מחזיקים בג'קי'ס, בר פיצות שממוקם בסמוך, וטרה אלטה מסמנת עבורם הרחבת גבולות גזרה. "אנחנו שותפים בברים ובמועדונים והתבגרנו יחד עם הקהל שלנו, שפעם חיפש צ'ייסרים והיום רוצה חוויה בוגרת יותר. עסקתי בהרבה יוזמות אבל לא האמנתי שאני אהיה בעלים של מכונה לפריסת נקניק".
שטח שהיה בעבר חלק ממקס ברנר שופץ, וכעת הוא כולל את המעדנייה ואזור ישיבה חיצוני, שצפוי להיות במיטבו כשמזג האוויר יתחמם. על הזווית הקולינרית אחראי השותף מוטי (פדרו) לנטה (לשעבר סרדיניה ובינדלה), שגם מייצר במקום כמה מוצרים ארטיזנליים שווים (המלצות בהמשך). "הרעיון הוא להביא את היום ללילה. לייצר תפריט מחומרי הגלם הקיימים", הוא מסביר.
בשעות הבוקר תמצאו בוויטרינה כריכים טריים, למשל בייגל סלמון, פרעצל טונה ופרעצל קפרזה פרסקה (20-25 ש"ח) לצד מוצרי מעדנייה כגון לחמים ובאגטים, גבינות, נקניקים, דגים כבושים וממרחים.
בשעות הערב נכנס לתוקף תפריט בר היין: מגשי גבינות עם חמאת כמהין, קונפיטורה וזיתים מתובלים (79-149 ש"ח), קרפצ'ו בקר עם צלפים איטלקים, צנוניות, פרמזן מגורד ובלסמי מצומצם (42 ש"ח), פטה כבד עוף עם קונפיטורת העונה ומקל בצק עלים מתובל (43 ש"ח), קרואסון כתף מפולפל וצ'יפס כמהין (45 ש"ח) ועוד. יינות אדומים, לבנים ומבעבעים, רובם מיקבים מחו"ל, נמכרים בכ־100 ש"ח לבקבוק בממוצע, בתוספת דמי חליצה בסך 45 ש"ח.
המעדנייה היא לב המקום אך השותפים תולים תקוות גדולות ברחבה החיצונית. בעזרת מוזיקה חיה ושוק אוכל בשישי הם מקווים להפוך את טרה אלטה לעוגן בשדרה, ולקדם כך את מעמדו של המתחם כאזור בילוי לכל היום. בינתיים קבלו חמישה מוצרים שכדאי לאסוף מהמדף:
1. חמאת כמהין מתוצרת בית לשדרוג כל סנדוויץ' (24.90 ש"ח)
2. בצק לפיצה מתוצרת בית, שני כדורים מוכנים לרידוד ולהעמסת טופינגז (14.90 ש"ח)
3. ממרחים – לימון כבוש, שום קונפי, אריסה, עגבניות מיובשות ופסטו (17.90-21.90 ש"ח)
4. קוביות פטה מושרות בשמן זית ממשק בירגר ופסטו (17 ש"ח)
5. תערובות תבלינים (כ-17 ש"ח) וחרדלים מתוצרת חוץ בטעמי חזרת, דבש וקראפט ביר
טרה אלטה, רוטשילד 45, תל אביב, ראשון-שישי 08:00-חצות, שבת מצאת השבת-חצות