שביתה כללית הוכרזה היום ביפו, בעקבות תקיפתה של חנאן ח'ימל בחודש התשיעי להריונה בידי שלושה צעירים יהודים ומעצרם של בכירים מהקהילה הערבית בהפגנה שהתקיימה בעקבותיה. ביפו טוענים כי התוקפים הגיעו מהגרעין התורני. משטרת בן גביר מכסתחת. "עומדים ביחד": "צריך להוציא את הנטע הזר הזה מיפו לטובת כולנו"
ביום שבת הותקפה ביפו אישה בחודש התשיעי להריונה בידי שלושה צעירים שריססו אותה בגז פלפל מדמיע. אם היא הייתה יהודיה והתוקפים היו ערבים, זה היה פותח את המהדורות באותו הערב. אבל לאישה קוראים חנאן ח'ימל והתוקפים היו יהודים, כך שמשטרת בן גביר כבר ממהרת לטעון שלא מדובר בהכרח בפשע שנאה גזעני וכי נבדקת האפשרות שמדובר בסכסוך-כביש סטנדרטי. ביפו טוענים כי התוקפים הגיעו מהגרעין התורני שהוקם ביפו לפני כעשור וחצי במטרה לדחוק ממנה את תושביה הערבים.
>> זה או יפו או גרעינים תורניים. העירייה חייבת להפסיק לתמוך בהם
>> סוכנים של שנאה: המדריך המקוצר לגרעינים תורניים בתל אביב
בעקבות התקיפה סערו הרוחות ביפו, ותושבי הרובע הערבים והיהודים גם יחד יצאו בגינוי חריף נגדה ודרשו מהמשטרה לבלום את האלימות המשיחית נגד התושבים. אתמול בערב (ראשון) צעדו יחדיו מאות ערביות ויהודיות ברחוב יפת, במחאה על הפקרת ביטחונה של האוכלוסיה הערבית ביפו. בראש הצועדות עמדה ח'נאן חימל המותקפת, והצועדות נשאו שלטים ועליהם הכיתוב "נשות יפו דורשות ביטחון".

בסיום הצעדה הצטרפו להפגנה מנהיגי המועצה המוסלמית הנבחרת ביפו ונשאו נאומים, בעקבותיהם עצרה המשטרה כעשרה אנשים, ביניהם גם סגן יו"ר המועצה עיסאם סטל, בן אחת המשפחות הגדולות והחשובות ביפו. על פי הדיווח של יאיר פולדש ב"הארץ", אמר סטל בהפגנה כי "זה המסר לחולדאי: אנחנו לא רוצים את המתנחלים ביפו, תסתדר לבד ותוציא אותם מפה כפי שהבאתם לנו אותם. הסכמנו לגינת כלבים, אבל לא נסכים לבתים של כלבים", ועל פי המשטרה נעצר בגלל "קריאות גזעניות נגד יהודים".
אלו האנשים שריססו אתמול גז פלפל על אישה בהיריון, לעיני ילדיה, ביפו.
משטרת בן גביר לא תעצור אותם, והם לא ישבו יום אחד בכלא, משום שהממשלה רואה במי שתוקף אישה ערבייה בהיריון גיבור, ולא עבריין.
פשיזם וגזענות הן תופעות המסכנות את כולנו, וחובתנו להיאבק בהן בנחישות.pic.twitter.com/g7IYxSikvx
— איימן עודה أيمن عودة Ayman Odeh (@AyOdeh)December 14, 2025
מיד לאחר המעצרים הכריזה המועצה המוסלמית הנבחרת על שביתה כללית ביפו היום (שני, 15.12) וקראו גם לתושבי הרובע היהודים להצטרף אליה. עסקים רבים היו אכן סגורים הבוקר, כשרבים מדברים על התחושה שהמשטרה נותנת אור ירוק לתקיפת ערבים ביפו. במשך שנתיים של מלחמה שמרו תושבי יפו על סולידריות שקטה עם הקורבנות בצד הישראלי והפלסטיני, אבל נראה שהפעם הגרעינים התורניים הצליחו במשימתם להדליק את השטח.
המדבקות מעוררות הבחילה האלה הופיעו הבוקר ביפו: "יפו ליהודים", "מוות לעזה", ""ברוך גולדשטיין אוהבים אותך". הרוחות הרעות האלה מגיעות ישירות מהממשלה, ועכשיו מאיימת להבעיר את יפו. אסור לתת לזה לקרות. ערבים ויהודים ביחד, נביס את הגזענים, נשמור על השותפות, ונבטיח מקום בטוח ושווה לכולם.pic.twitter.com/aqcs6CgWtH
— Itamar Avneri – איתמר אבנרי ????????????????️???? (@IAvneri)December 14, 2025
מעומדים ביחד נמסר: "התקיפה של חנאן ח'ימל היא לא אירוע חריג. חוסר הבטחון ברחובות יפו הפך לשגרה עבור האוכלוסיה הערבית בעיר. המשטרה מפקירה את האזרחים לטובת אנשי הגרעין התורני, שכל תכליתו להתריס ולפגוע בחיים המשותפים ביפו. המטרה של הממשלה היא לייהד את המרחב ולגרום לאזרחים הערבים לחיות בפחד. אנשי הגרעין התורני מסתובבים עם נשקים ואין מי שעוצר את התופעה האלימה הזאת. צריך להוציא את הנטע הזר הזה מיפו לטובת כולנו".
