להוציא את עצמכם לטיול: מה עושים עם הכלב כשטסים לחו"ל?

"נשבע לך, אני חוזר עוד שבוע". כלב בחוף בתל אביב (צילום: GettyImages)
"נשבע לך, אני חוזר עוד שבוע". כלב בחוף בתל אביב (צילום: GettyImages)

אתם מוציאים את הכלב שלכם לטיול פעמיים-שלוש ביום, אבל מה קורה כשהיוצרות מתהפכות ודווקא אתם אלו שיוצאים לטיול? יש כמה פתרונות לסיטואציה. אה, ואל תקראו את הפסקה האחרונה אלא אם כן אתם רוצים שישבר לכם הלב

5 ביולי 2022

אז התארגנתם על חופשה בחו"ל, או מכרתם כליה עבור חופשה בארץ? רוב המקומות עדיין לא מאפשרים להביא את הכלבים אליהם (וכמובן שלהעלות אותם על מטוס בשביל חופשה זה לרוב ממש לא סביר), אז סביר להניח שתצטרכו למצוא פתרון. אם כבר מיציתם את רשימת האנשים שחייבים לכם טובות בשנה הקרובה,  עשינו סדר בפתרונות הקיימים בעיר ומחוצה לה.

פנסיון

יש, בגדול, שני סוגים של פנסיונים. הפנסיון הביתי הוא פשוט אדם פרטי שמארח שלושה-ארבעה כלבים בדירה הפרטית שלו – במקרה כזה בעל הפנסיון יהיה בדרך כלל מאלף או פשוט אדם פרטי חובב כלבים, כשלעיתים קרובות גם הכלב האישי שלו יהיה חלק מהמיקס. במצב כזה, חשוב מאוד לקבוע את הפנסיון מספיק זמן מראש כדי שיהיה לכם זמן לערוך הכרות מסודרת והדרגתית בין הכלב שלכם לבעל הפנסיון, הכלב והדירה שלו. וודאו שאתם נפגשים לפחות פעם אחת (אבל ממש עדיף יותר) לפני היציאה לחופשה ולא זורקים את הכלב במקום זר לחלוטין שיכול לעורר חרדה. פגישה מקדימה היא דבר מקובל מאוד, היא אמורה להיות כלולה בעלות ותאפשר לכם לחוות את הכימיה בין בעלי הפנסיון לכלב שלכם. מעבר לזה, מקובל שיהיה באחריותכם להביא לפנסיון פרטי את האוכל ואת הפריטים שאתם מעוניינים שיהיו עם הכלב.

פגישת היכרות – חובה. צילום: כפיר בלוטין
פגישת היכרות – חובה. צילום: כפיר בלוטין

צריך לוודא: מהי כמות וסוג הטיולים? איפה הכלב שלכם ישן בלילה? חשוב לוודא בעיניים שיש נגישות למספיק אוכל ומים. במקביל, לא פחות חשוב לעדכן את בעל הפנסיון בכל פרט על הכלב שלכם: אם מדובר בכלב שסובל מחרדות או תוקפנות מסוימת, תעשו לעצמכם, לכלב ולפנסיון על יושביו – אל תשמיטו את זה. אם יש לו בעיה בהליכה עם רצועה – ודאו שזה בסדר מבחינת בעל הפנסיון ויש לו את הכלים להתמודד עם המצב. אחרת אתם עשויים לחזור לבלאגן גדול או להידרש לפתור בעיות בשלט רחוק בעודכם בחופשה.

עלויות מקובלות: בין 100 ל-300 ש"ח ביום.

>> חברים לא קונים: המדריך המלא לאימוץ כלב
>> העיר והכלבים: כל הכתבות

פתרון נפוץ אחר הוא פנסיונים שהם עסקים לכל דבר. רובם מתנהלים מחוץ לעיר, ויש בהם שטחים פתוחים גדולים, הכלבים ישנים בלילה במתחמים או תאים סגורים. הייתרון של המתחמים הגדולים שאינם עסק פרטי של אדם אחד הוא שהם בדרך כלל מנוהלים על ידי אנשי מקצוע מהתחום וניתן על הדרך לשלב ריענון לאילוף יחד עם החופשה, הכלבים זוכים לטיולים בשדות וחופש שבדרך כלל אין להם בעיר.

הזדמנות גם לכלב לצאת מחוץ לעיר. אוקיי, אולי לא עד כדי כך רחוק (צילום: שאטרסטוק)
הזדמנות גם לכלב לצאת מחוץ לעיר. אוקיי, אולי לא עד כדי כך רחוק (צילום: שאטרסטוק)

צריך לוודא: איך המתחם סגור (בעיקר בלילה)? האם יש תורן לילה המשגיח ומה קורה במקרי חירום? כמה זמן חופשי יש לכלבים ובמשך כמה שעות הם נעולים בתאים הסגורים?

עלויות מקובלות: בין 150 ל-500 ש"ח ליום.

פטסיטר/סאבלט עם הטבות

גם אם לא מצאתם חבר שישמור על הכלב שלכם, יש פתרונות אחרים. מסתובבים ביננו לא מעט אנשים שישמחו להוציא את הכלב שלכם לשלושה טיולים ביום תמורת הזכות לגור בדירה שלכם, תמורת תשלום כלשהו או אפילו בחינם (אם יש לכם דירה שווה – זה עוזר). לפעמים פטסיטרים בדיוק נמצאים בין דירות כך שאתם פותרים להם בעיה בזמן שהם פותרים לכם בעיה אחרת, חלקם מחפשים לחסוך כסף באמצעות תקופת נוודות קצרה או פשוט אוהבים את החוויה. תמצאו אותם דרך קבוצות ייעודיות בפייסבוק או מפה לאוזן.

מה צריך לוודא: האם אתם מנדבים את הדירה ללא עלות תמורת שמירה על הכלב או שאתם מתכוונים לשלם תמורת השירות.

סליחה, אתה פולש לטריטוריה שלי (צילום: shutterstock)
סליחה, אתה פולש לטריטוריה שלי (צילום: shutterstock)

אופציה דומה אך שונה היא לסבלט את הדירה בתשלום יחד עם הכלב בשכר דירה מופחת. זה פתרון נהדר שגם יכניס לכם קצת כסף, אבל הוא יתאים כנראה רק לחופשות ארוכות יותר ולא לנסיעת סוף שבוע או אפילו שבוע.

אם החלטתם ללכת על אחת מהאופציות האלו בעלי כלבים עם נסיון ממליצים לבצע מפגש הכרות אחד או שניים, על מנת שהכלב שלכם לא ירגיש מאוים מפלישה לטריטוריה שלו.

>> חו"ל גדול עליכם? מסתבכים סתם להוציא את הכלב ברגיל? גם לזה יש פתרונות
>> אימצתם כלב. לאן לוקחים אותו עכשיו?

לא מצאתם פתרון?

תמיד אפשר לתת מפתח לדוגווקר ולהוציא כסף על דוגווקר שיבוא לשלושה טיולים ביום במקום אחד. מדובר בפתרון לא מאוד מוצלח כיוון שהכלב הוא יצור חברתי. אבל אם נסעתם ללילה ואין לכם שום אופציה אחרת – גם זאת דרך לפתור את הבעיה. אל תשכחו להזכיר לדוגווקר לוודא שיש לכלב אוכל ומים בשפע.

למרבה הצער, פעילים רבים מעידים כי בקיץ העמותה מתמלאת בכלבים שנזרקו על הכביש בדרך לנתב"ג. אין משהו יותר שובר לב מכלב שהבעלים שלו פתח את דלת המכונית, הוציא אותו החוצה והמשיך בדרכו. חלקם אף נדרסים בניסיון לרוץ אחרי המכונית. דוקטור שלי עינב, וטרינר מדוברות ארגון הוטרינרים לחיות הבית הסביר לנו כי "לפעמים כשאנשים מתכננים חופשה, הם לא לוקחים בחשבון את הסכום שצריך להוציא על הפתרונות לכלב. זורקים כלבים בלי בושה. מגיעים אלינו מקרים של נטישות על כביש 1 בדרך לנתב"ג, אנשים שפשוט זורקים את הכלב באיזה מושב. במדינת ישראל יש אנשים שעוד לא הפנימו שכלב הוא חלק מהמשפחה".