כרוב סגול צלוי עם אגוזים ובלסמי

משדרגים את שולחן החג עם תוספת סגולה, טעימה ומרשימה: מינימום מאמץ ומקסימום טעם

שירת האדמה. צילום: אנטולי מיכאלו
שירת האדמה. צילום: אנטולי מיכאלו
22 בספטמבר 2016

החומרים ל־4 סועדים:

  • 1 כרוב סגול בינוני
  • ½1 כפות שמן זית
  • 50 גר' חמאה מומסת
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 80 גר' אגוזי מלך קלויים
  • כף שמן אגוזים (או שמן זית)
  • כף חומץ בלסמי לבן (או חומץ בן יין)


אופן ההכנה:

מחממים תנור ל־200 מעלות.

פורסים את הכרוב לחצי ואז לפלחים גסים. מעבירים לתבנית מרופדת בניר אפייה, מוסיפים שמן זית, חמאה, מלח ופלפל ואופים 15־20 דקות עד שמתקבלים סימני חריכה.

מעבירים לצלחת הגשה, בוזקים מעל שמן אגוזים ובלסמי ומפזרים אגוזים קלויים.