כתף טלה אפויה בלימון ואורגנו

לא תאמינו כמה זה קל: כל מה שצריך זה נתח איכותי של טלה, ואת שאר העבודה התנור עושה. מתכון נהדר של שי-לי ליפא מתוך הספר "שי-לי מבשלת חגי תשרי"

כתף טלה אפויה בלימון ואורגנו. צילום: דן לב
כתף טלה אפויה בלימון ואורגנו. צילום: דן לב
21 בספטמבר 2016

סבתא לבנה הכינה את המעדן הזה בכל ערב ראש השנה ופסח וזו המנה שהכי חיכיתי לה בארוחות החג. כל מה שצריך הוא לקנות נתח איכותי של כתף טלה, לתת לו להגיע לטמפרטורת החדר – מוציאים מהמקרר כשעתיים מראש – ואז לאפות בתנור כמה שעות טובות עד שהוא נופל מהעצם. ההצלחה מובטחת.

החומרים ל-6 מנות:

1 כתף טלה במשקל 1/2 1 ק"ג, עם העצם
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס מיץ לימון
3 עלי דפנה
1 כף אורגנו מיובש
6 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות בגודל 4 ס"מ
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

אופן הכנה:

מוציאים את הבשר מהמקרר כשעתיים לפני ההכנה.

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות צלזיוס.

מערבבים בקערה את שמן הזית, מיץ הלימון, עלי הדפנה והאורגנו.

מניחים את הבשר בתבנית גדולה, בגובה 5 ס"מ לפחות, שמכילה את הכתף בנוחות. מעסים את הבשר מכל צדדיו בתערובת שמן הזית. מוסיפים את תפוחי האדמה, מתבלים במלח ובפלפל השחור בנדיבות, מערבבים ומכסים ברדיד אלומיניום.

אופים בתנור החם במשך 30 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות ואופים עוד כ-4 שעות עד שהבשר רך ומתפרק מהעצם.

טיפ: חשוב שכל התבנית תהיה מכוסה היטב ברדיד אלומיניום בכל זמן האפייה כדי שהנתח לא יתייבש חלילה.

המתכון לקוח מתוך הספר "שי-לי מבשלת חגי תשרי"

שי-לי ליפא מבשלת חגי תשרי. צילום: דן לב
שי-לי ליפא מבשלת חגי תשרי. צילום: דן לב