כת הסייטן – סדנאות בישול ברוח הזן
בנות כת הסייטן ביקרו בסדנת הבישול של אביטל סבג ועשו את הצעד הראשון בדרך הטבעונית להארה
אחרי שהטבעונית הבינה שאי אפשר לגדל ילדה מפופקורן שרוף לארוחת ערב והצמחונית הפנימה שאמירת הדיאטנית "חשוב לאכול אוכל בכל הצבעים" לא תופסת לגבי צבעי מאכל, נכנסו השתיים לסדנת בישול במטבח המואר והמזמין של אביטל סבג לכבוד השקת ספרה "חמש עונות במטבח – בישול טבעוני ברוח הזן". ואיך אומרים חז"לינו? אם זן מתחיל בשייק ירוק ומתוק – זה זן. מסתבר שמטבח לא חייב להיות עונש, בטח כשהוא בידיים של מישהי כמו סבג, שמוכיחה כי הצמחונית והטבעונית הן נשים מקולקלות שלא ברא הסייטן.
תוך כדי טעימות והכנות של מנות מותאמות לעונה הצליחה הטבעונית להרוס (באהבה ובחן בלתי יתואר) ספרינג רול, עת הצמחונית בירכה את הקילו החדש שלה עם ממרח עגבניות מיובשות, ממרח קשיו ופטריות שיטאקי. בזמן שחתיכות טופו קדיתא ניתזות מפיהן (ונאספות על ידי כלבת בולדוג בת מזל) התפנו השתיים להתפעל מסבג, שעוסקת ברפואה סינית זה 25 שנה, חקרה את נושא הספר במשך עשור והספיקה לגדל תוך כדי חמישה בנים, רחמנא ליצלן. באשר לבריאות – סבג היא מאמינה אדוקה בויטמין L, יעני לאב, ואינה חוסכת באהבתה למי שמגיע ללמוד את רזי מטבחה במפגשים אישיים או בסדנאות קבוצתיות (ומי שלא טעם ממסבחת השעועית שלה לא מבין אהבה מהי). לפני שהלכו הביתה קיבלו השתיים שוקולד בעל סגולות (מסתבר שלגוג'י ברי ושמן קוקוס יש טעם לא פחות ממכר מלממרח נוטלה), ובעוד הטבעונית מפלחת 300 גרם נוספים בשקית, הבטיחה הצמחונית לסבג כי עד השנה הבאה היא משיקה ספר בישול משלה, למוכות הגורל שהמטבח לא בדיוק קורץ להן. אמרה, ושיקרה.
חמש עונות במטבח – בישול טבעוני ברוח הזן" – הוצאת גפן, מחיר: 85 ש"ח, ברשתות הספרים ובחנויות טבע ברחבי הארץ.
סדנאות בישול טבעוני, ניקוי מיצים, יוגה ומדיטציה, לפרטים נוספים: avitality.co.il