כת הסייטן – פיאצה

בנות כת הסייטן יצאו למסעדת פיאצה כדי לנסות את התפריט החדש, ולדון בהבדל בין הגברים האיטלקים למקומיים

פיאצה. צילום: בועז לביא
פיאצה. צילום: בועז לביא

כמו שתי חובבות נוסטלגיה פתטיות במיוחד, שמחו הצמחונית והטבעונית להעביר אחר צהריים בדיזנגוף 99, שם מוקמה, עשרות ואולי מאות שנים אחרי הפאזה של גידי גוב וחבריו, מסעדת הפיאצה – שמנסה להביא את איטליה ללב הלבנט. בעודן דוגמות את התפריט החדש והבריאותי במקום דנו השתיים בשאלת העל "מדוע גברים ישראלים לעולם לא יהיו גברים איטלקים?" (המסקנות: סטייל, נימוסין ועורלה). כמנה ראשונה אכלו השתיים פוקאצ'ה פלוס מטבלים – הטריק הכי ישן בספר "כך תרפד את בטן הטבעוני במידה והמנות יוצאות ממש לאט" (26 ש"ח), קרפצ'יו חציל עם עשבים (24 ש"ח) ו"כבד קצוץ צמחוני מקישואים" (24 ש"ח) – טייטל אוקסימורוני למנה כיפית, קלילה ומלוחה (ונשאלת השאלה: אולי פשוט לקרוא למנה פירה מקישואים? לא קצת כבד הכבד?).

המנות העיקריות כבר גרמו לפולניות לחייך: הצמחונית זללה "סטייק" דלורית ופורטובלו על מצע של קוסקוס קינואה (56 ש"ח, ושוב השאלה על הצורך של המקום להעניק לירק המהמם הזה את שם החיבה הקרניבורי), ואילו הטבעונית בלסה פסטה פונגי עם תרד ופטריות צלויות (64 ש"ח). או אז החלו השתיים לפנטז על הקינוח: האם יקבלו איזה גנאש שוקולד מריר או שמא ילכו על הפנקוטה חלב קוקוס שדווקא קיימת בתפריט החדש? לא זה ולא זה, שכן המנה אזלה באותו היום, מה שגרם למלצרית (המקסימה) להציע לשתיים את המילה שעושה להן שלבקת חוגרת בלב: סלט פירות. חברים, פרי אינו קינוח, אלא אם משוריינים לכם צילומים ל"ספורטס אילוסטרייטד". ולשתיים לא משוריין ביומן כלום חוץ מביקור אצל הגינקולוג.

מבחן הסויה: אין תוספת תשלום. הכי איטליה!

מה עושים הקרניבורים: למה כל כך חשוב לכם לתקוע בשר במסעדה איטלקית? תאכלו פסטה עם עגבניות וחסכו מאיתנו את הבושות.

חוכמת הטופו: מי שחגג את יום העצמאות עם פיתות, קבבים וכרוב, שלא יתפלא שכעת הוא נראה כמו אבוב.

למסעדת פיאצה